Ankieta

Co na prezent?

szabelka z allegro
16 (94.1%)
model Junkersa 290
0 (0%)
cos krzemowego (SoundBlaster Audigy)
1 (5.9%)
Inna, dowolna propozycja...
0 (0%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Kwietnia 08, 2004, 18:43:45

Autor Wątek: No to wyjasniam  (Przeczytany 15325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kajzer

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 07, 2004, 09:56:25 »
Też myśle, że koleś jest wiarygodny. 40 komentarzy to sporo  8) . Popatrzcie np. na ten komentarz:
"To nie szable to : CUDEŃKA !!!! Szczerze polecam i już ostrzę sobie zęby na dalszą współpracę. Pozdrawiam i ... do next licytacji :-)" albo:
"Szabelka jest naprawdę piękna, POLECAM !!!"

Wiec chyba nie ma sie czego obawiać  :)

303_Shpacoo

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 07, 2004, 12:24:47 »
Głosowałem za szabelką. Sam mam i bardzo lubię nią sobie pomachać, co niezmiernie sobie cenię.

mr00wa

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 07, 2004, 13:19:16 »
Gadalam z gosciem od szabelki, bardzo przyjemny i rzeczowy czlowiek. Towar wysyla poczta, po wczesniejszym przelewie na konto. Ale teraz mam zagwozdke, gdyz wybrana przez nas szabelka jest bez pochwy, a dodatkowy koszt wykonania takowej wynosi 250 zl, czyli nas na nia nie stac :(
Ale mam alternatywe: moglibysmy wybrac TAKIE CACKO  plus pochwa za stowe. Jesli bylibysmy jedynymi licytujacymi i nikt nie podbilby ceny, zamknelibysmy sie w 330 zl+ koszt przesylki, czyli stac nas na to :D Nie starczyloby juz niestety kasy na grawerowanie.
Co Wy na to?
(prosilabym o dosc sprawne przemyslenie, gdyz musialabym zaczac juz licytowac)

Waylander

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 07, 2004, 13:24:51 »
Szczerze mowiac, tamta mi sie bardziej podoba. Ja bym sie jeszcze dorzucil do tej pochwy. I licze tez na innych jesli chca zrzucic sie po dodatkowe 15 zl. A jesliby byliby chetni to wiem ze czasu malo ale mozna by sie z gosciem ugadac zeby przechowal szabelke.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
No to wyjasniam
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 07, 2004, 13:24:58 »
IMHO nie ten klimat :(

Ale bardzo chętnie dołoże kolejne 15 zł (lub 20) na zrobienie pochwy do wz.1921

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
No to wyjasniam
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 07, 2004, 14:44:53 »
Moim zdaniem "TAKIE CACKO" wygląda znakomicie i chętnie bym ją widział jako prezent dla Roli, ale obawiam sie, że grawerunek "Boże Zbaw Polskę" nie jest chyba dobry na tą okazję. Że nie wspomnę, iż grawerunek będzie trudniejszy do zrobienia na tej karabeli, bo ona ma już liczne zdobienia, w tym grawerunek samej głowni. Zostałbym zatem przy poprzednim wyborze.
Jeśli większość uzna, że dorzucamy się jeszcze po 15zeta to się dorzucę ofkors, ale nie chcę tworzyć żadnej presji.

Pozdrawiam :)

mr00wa

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 07, 2004, 19:31:38 »
Czekam do konca dzisiejszego dnia na oddanie pozostalych glosow w ankiecie, w innym przypadku przyjmuje akcept milczacy i jutro przystepuje do licytacji TEJ OTO SZABELKI  :!:

Sufler

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 08, 2004, 10:50:30 »
bosh.....

zaraz pojde do moich podziemi i sie spytam o to grawerowanie.....

hmm..... moze by sie dalo zrobic na duuuuuza bombonierka z czekoladkami nadziewanymi likierem, ale na prawde baaaardzo duuuza

zakladam ze grawer laserowy to byla by sentencja Churchila + podpisy skladkowiczow?

no dobra bylem i gadalem....

potrzebuje : zdjecie szabli obustronne z naniesionym projektem (zakladam ze z jedenj strony powiedzonko Churchila a z drugiej lista zainteresowanych
JPG wystarczy na poczatek a potem potrzebuje to w corelu 9.0 zamienione na krzywe
wyjasnilem sprawe? nio

teraz co do ceny - byc moze, powtarzam byc moze da sie to zrobic za DUUUZA bombonierka czyli dobra flacha i dobre slodycze, jezeli normalnie bysmy chcieli to robic to nie wyjdziemy ze 150 zł kosztów netto

tyle ode mnie, aha i robione by to bylo w sobote wiec termin wykonania jest co tydzien w sobote, bo szefostwo nie moze sie o tym dowiedziec, byla by draka

PS grawer laserowy nie jest taki jak zwykly, to zmienia powierzchnie a nie robi glebokich rowkow ale wygada ladnie,

czekam na projekt

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
No to wyjasniam
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 08, 2004, 13:02:30 »
A po kiego lista składkowiczów na tej szabli ?

IMO najlepiej będzie wyglądać sam tekst Churchilla, listę będzie miał na dyplomie (czy co to tam Schmeiss robi).

Ger0nim0

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 08, 2004, 13:24:49 »
Cytat: Sundowner
A po kiego lista składkowiczów na tej szabli ?

IMO najlepiej będzie wyglądać sam tekst Churchilla, listę będzie miał na dyplomie (czy co to tam Schmeiss robi).

Biorąc pod uwagę czas wykonania to chyba przesle nam boczną sciankę wanny z wydrapanymi wszystkimi nazwiskami  :lol:

Sufler

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 08, 2004, 14:02:30 »
Gero... jak mam to robic friko, czyli jak ktos ma nadstawiac tylek dla nas to tak aby moje szefostwo tego nie widzialo:)

przypuszczam ze wlasciciel firmy by sie zdziwl widzac szable z grawerem :) jako ze raczej nie widzialem niczego podobnego w naszej ofercie:)

wiec moge to zrobic tylko w sobote :)

a skoro tylko tekst Churchila to prosze u umiejscowienie (jpg) i tekst w corel 9.0 zamieniony na krzywe:)
i to bedzie nas kosztowalo bombonierke tylko:)

aaaa do Schmeissa :)))) hy hy hy czasem odbieram wszystko zbyt osobiscie :)

BTW Gero a jak tam temat z PW sie czuje ?

Ger0nim0

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 08, 2004, 14:08:06 »
To było o Schmeisserze i jego znanym zamiłowaniu do spędzania każdej wolnej chwili w wannie :D

mr00wa

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 08, 2004, 17:00:16 »
LICYTUJE

Schmeisser

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 08, 2004, 19:42:44 »
Cytat: Ger0nim0
W sprawie formalnej, Mr00wa próbuje skontaktować się ze sprzedającym, może uda się dostać jakieś jego bliższe namiary (Tarnowskie Góry), a ponieważ jesteśmy po całym kraju rozrzuceni, ktoś kto będzie miał najbliżej podjedzie i zbada ankietowany przedmiot organoleptycznie. Zobaczyć i potrzymać w łapce to nie to samo co pooglądać zdjęcia.

10 km ode mnie te tarnowskie gory, takze jakby co to spale mu dom a potem zgwałce psa
szabelka jest megaroolz

mr00wa

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 08, 2004, 20:59:56 »
Wiadomosc z ostatniej chwili: jest mozliwosc za dodatkowe 40 zl wygrawerowanie ornamentu tak jak to widoczne na zdjeciu licytowanej aukcji. Co Wy na to? I jesli tak, to jaki napis?