Autor Wątek: Saitek Cyborg Evo  (Przeczytany 11086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grey_cinnamon

• Gość
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 06, 2004, 16:50:59 »
Za Saitekiem przemawia serwis, firma ta dość mocno już jest zakorzeniona na polskim rynku. Thrustmaster to nadal produkt egzotyczny, z problematycznym serwisem. Od niedawna mam TM więc opinie o ich trwałości znam tylko z  forów, porównywana jest nawet do linii sidewindera Microsfotu. Więc jeśli nie trafisz na jakiś wadliwy model Thrustmastera to serwis nie będzie Ci potrzebny.
Pozdrawiam.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 06, 2004, 16:58:17 »
Cytat: Śmigiełko
To jak już marudzę o dżojstikach (a marudze bo jestem zdecydowanie niezdecydowany jaki joy kupić TopGun czy Cyborga) może ktos wyśle mi na emaila tracka z lotów przy urzyciu Cyborga.  Bardzo bym był wdzięczny.
Wysłać można... tylko po co ?
Nie rozumiem w jaki sposób track z gry może pomóc w wyborze joy'a  :shock:  Ja rozumiem TrackIR, czy porównywanie wydajności sprzętu... ale joy'e ?

BTW gratuluje znalezienia TopGuna... ja go szukałem przez miesiąc i nie znalazłem, w końcu zainteresowałem się Evo, którego na pewno nie zamieniłbym teraz na TG  8)

Śmigiełko

• Gość
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 06, 2004, 20:41:01 »
Sam też tego nie rozumiem ale mój typ tak ma. A tak na serio to chyba szukam mobilizacji do kupieńia dobrego joya. Jak porównam sobie Cyborga do mojego zdechłego WingMana to może w końcu cos kupię

kabinial

• Gość
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 07, 2004, 13:39:58 »
Cytat: Śmigiełko
Jak porównam sobie Cyborga do mojego zdechłego WingMana to może w końcu cos kupię

Tutaj nie ma co porównywać. Ja mam Cyborga Evo i uważam, ze jedyną jego wadą jest umiejscowienie przepustnicy oraz przycisków F3 F4 ale to wynika z przystosowania go dla osób prawo i lewo ręcznych ale za to regulacja drążka jest  świetna. Sama mechanika pomimo tego, że kupiłem go na Allegro działa bez zarzutu.

Jurand

• Gość
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 29, 2004, 10:55:53 »
Mój Cyborg po kilku miesiącach dostał luzów, co troszke mnie drażni. Ale da się przeżyć.

A tak na marginesie- nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja, kiedy pociągnę drążkiem w którąś stronę mój "wirtualny pilot" w kokpicie wykonuje ten ruch z opóźnieniem. Czy ma to związek z joyem/USB ? Czy tak poprostu już jest w grze.

Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #35 dnia: Września 03, 2004, 18:46:45 »
zmniejsz filtrowanie w grze, ewentualnie ustaw suwaki na 100% :)
Achtung Spitfeuer!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 28, 2005, 00:17:24 »
czy moze ktoś to sprawdzić? zostałem poproszony o pomoc ale niestety nie mam Saiteka więc mała prośba :)

"Kupilem dzis joystick Saitek cyborg evo Force.Jest on podlaczony do zasilania z zewnetrzenego zasilacza.  Zauwazylem pewna dziwna wlasciwosc, nawet kiedy nie gram,podstawa joisticka bardzo sie grzeje,jest wyraznie goraca.  Chaialem zapytac czy jest to objaw jak najbardziej naturalny czy powinienem go reklamowac ,bo to wadliwy model?  Bylbym wdzieczny za szybka odpowiedz."

Pomożecie?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Made

• Gość
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #37 dnia: Września 01, 2005, 12:47:24 »
Też mam evo force i też się mocno :evil:  grzeje podstawa, czy ktoś wie czy są problemy z tym joyem?
Chodzi mi o trwałość FF i ile ten joy może znieść, czy się komuś coś zepsuło, spaliło

tomek1988

• Gość
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #38 dnia: Września 01, 2005, 18:30:12 »
U mnie jest wszystko OK.

Marioosh

• Gość
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #39 dnia: Września 01, 2005, 22:50:41 »
Cytat: Made
mocno Evil or Very Mad grzeje podstawa

nie stwierdziłem u siebie takiego fenomenu :( a komputer działa czasem i kilka dni.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #40 dnia: Września 02, 2005, 11:03:27 »
Mi również podstawa się grzeje, ale nic złego z joyem się nie dzieje. Dziś się jeszcze temu przyjże.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

spam42

• Gość
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #41 dnia: Września 04, 2005, 12:48:14 »
Czytałem recenzje i gość pisał że mu się grzeje ten cyborg evo force ale że to normalne. U mnie też goroący jest ale sie nie przejmuje. Bardziej irytują mnie duże luzy które ma ten jojstick. Trzeba troszke przechylić go żeby złapał reakcję. A jak jest u was z luzami?

Offline Sherman

• *
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #42 dnia: Września 04, 2005, 14:15:01 »
Ja też to ostatnio zauważyłem, ale sprawdzę to w kalibracji. A w ilu grach używasz joya? Może to tylko ustawienia w grze?

Nie, to tylko ostatni patch iła daje mi takie luzy. Kalibracja ok, poza tym we FS2002 jest wszystko spoko.

Grzanie się jest normalne. Po prostu pewnie płytka jest blisko obudowy i to dlatego.

Sherman

spam42

• Gość
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #43 dnia: Września 04, 2005, 17:39:20 »
Joya używam w IŁ-2 FB i lock on. W obu grach joy zachowuje sie tak zamo jest obszar blisko środka gdzie lata sobie(tzn ma luzy a krzyżyk w programie kontrolnym nie porusza się) jak chce i od pewnego momentu opór daje FF i od tego momentu joy łapie czułość. Jestem pewny że jest to sprzętowa sprawa.

Offline Sherman

• *
Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #44 dnia: Września 05, 2005, 19:20:04 »
Sorry, ale myślałem, że masz samego Cyborga, a ty masz Saitek Cyborg Evo Force? A, to już ja Ci nie powiem jak jest. Jak masz jeszcze gwarancję to postaraj się joya wymienić, bo te luzy mogą się zwiększać.

A co pokazuje kalibracja?