Autor Wątek: Saitek Cyborg Evo  (Przeczytany 11086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hellmut

• Gość
Odp: Saitek Cyborg Evo
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 22, 2005, 11:39:01 »
Witam
Kupiłem właśnie saiteka cyborg evo force i mam pytanie to tych z Was, którzy mieli kontakt z tym joyem. Joystick ma sprężynę centrującą, ale w porównaniu z np. X45 jest bardzo słaba - w zasadzie, to nawet nie trzyma joya w pionie - czy w tym modelu to normalne, czy powinienem to reklamować?
Z góry dzięki za odpowiedź i życzę Wam wszystkim wesołych i radosnych świąt Bożego narodzenia oraz żeby ktoś w końcu zrobił symulator marzeń :) No i oczywiście odlotowego sylwestra.
Pozdrawiam
hallmut.

Piniol

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 22, 2005, 12:25:01 »
Absolutnie normalne. Na samolot na postoju nie dziala opór powietrza więc stery są luźne. Joy powinien się położyć. W miarę jak zaczynasz przyspieszać na pasie, pałka zaczyna powoli stawać  :020:
Przy małych predkosciach jest miękki ale spróbuj się rozpędzieć do 500 km/h. Oczywiscie w control panel w gain settings Default spring nie moze byc wlaczona (odznacz natychmiast!) bo wtedy force feedback traci caly sens. Ta softwarowa spreżyna jest tylko dla gier bez obslugi force feedbacka.
I jeszcze jedno, w czasie uruchomionej gry nie dawaj ALT+TAB czy czegos podobnego, bo FF sie skasuje i trzeba restartowac. Taka uroda tej gry.
Pozdro!

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 22, 2005, 14:50:28 »
dzięki :)
W sumie tak właśnie myślałem, ale wolałem się upewnić :)
Pozdrawiam
i Wesołych Świąt

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 22, 2005, 18:11:46 »
Dobra Ludziska.
A ja mam taką sprawę...
Kupiłem wczoraj Saiteka Cyborg Evo Force i powiedzcie mi proszę na jakich ustawieniań FF w zakładce GAIN SETTINGS latacie w Pacific Fighters? I czy używacie tego profila do Ił2, jaki był dołączony do sterowników na CD  :004:

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 11, 2006, 07:42:40 »
witam
mam pytanko do "moderów sprzętowych"a mianowicie mam już  saiteka cyborga  evo  :001: i to jest git info , ale mam też i "starego" logitecha attac 3 / rozkalibrował się szajs/ tzn. łapie pozycje góra-dół no i lewo a w prawo za  ....... nie chce sad rozkręcany  już kilka razy i pochodzi czasem kilka dni dobrze a później lipa  :015:. i tu mam pytanie  jak go można jeszcze wykorzystać? jakiś modzik? do czego by się przydał i jak to podłączyć ,jak podłączę tego saiteka pod usb   i logitecha pod 2 usb to Lock on bedzie widział że są 2 manetki/ jadną bym sterował lotem a 2-ga jako przepustnica / byłoby fajnie. ahha  mam i też stare pedały   :002: od kierownicy  ale na game port i czy i to można jakoś zapodać do "latadła" :011: jeżeli tak to proszę o jakieś sugestie i rady . pozdro 4 all.  ahha i czy można jakoś wyłączyć to czerwono-niebieskie  poświetlenie w  dzoju? proszę o wyrozumiałość i nie "strzelać po kolanach "  :002
/pisze tuttaj bo "słodowy " nie odpowiada/

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #65 dnia: Maja 11, 2006, 21:37:33 »
Da się wykorzystać. W temacie "Szmajser słodowy zaprasza" jest na ten temat mowa. Kolega PolBaj zrobił piękną przepustnice z logitecha. Co prawda był to inny model, ale moim zdaniem z tego też zrobisz - i to byłoby najleprzym rozwiązaniem według mnie. A co do pedałów to też się da ;) Przejrzyj tamten temat, jest tam wiele bardzo interesujacych informacji.
"Stare Miasto, Stare Miasto,
Wiernie Ciebie będziem strzec,
Mamy rozkaz Cię utrzymać,
Albo w gruzach Twoich lec."

wizek

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 13, 2009, 12:08:27 »
Pytanko. Jaki obecny  na rynku jostik polecilibyscie? P.S.Jak rozpoznac wersje  LOCK ON, bo niewiem jaka mam.

Wiem, po co korzystać z wyszukiwarki skoro można pospamować forum? +40%. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2009, 12:17:07 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 13, 2009, 12:15:50 »
Pytanko. Jaki obecny  na rynku jostik polecilibyscie? P.S.Jak rozpoznac wersje  LOCK ON, bo niewiem jaka mam.

-Jakie to uczucie?
-Jak to jest być martwym?
-Smutno jest, bracie.

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"