Autor Wątek: Wreszcie nowy IL2Stab  (Przeczytany 1824 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zeke

• ZB
  • *
Wreszcie nowy IL2Stab
« dnia: Kwietnia 15, 2004, 20:09:59 »
IL2Stab4.1
Ukazał się 13-tego, ale nie każdy ma dostęp do sieci w domu :) a liczą się dobre chęci.
Wsparcie dla AEP i DCG (by Lowengrin). Wreszcie, bo od czasu używania AEP zauważyłem dziwne zachowania IL2Stab v.4.0 - nie zawsze robił to, co chciałem.
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Predator

• Gość
Wreszcie nowy IL2Stab
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 15, 2004, 20:17:49 »
Przepraszam co to jest Ił2Stab :?:

Offline Zeke

• ZB
  • *
Wreszcie nowy IL2Stab
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 15, 2004, 20:53:57 »
Nieoficjalny dodatek do IL 2 / FB / AEP. Włącza historyczne oznaczenia, medale i stopnie wojskowe dla Luftwaffe i Finskich sił powietrznych (znaczy, stopnie odnoszą się do Luftwaffe), daje interfejs do grzebania w opcjach niedostępnych z GUI gry, i daje możliwość zapisywania swoich własnych przemyśleń i komentarzy w trakcie kampanii w formacie War Diary.

Tyle na podstawie Readme. W praktyce - mało zajmuje w pamięci, zgrabne, przejrzyste i robiące to, co trzeba. Przy okazji - można przypisać dodatkowe programy, żeby w trakcie uruchamiania się IL2 Stab one uruchamiały się także (ja tak mam z IL2 Mat).

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Wreszcie nowy IL2Stab
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 15, 2004, 22:30:58 »
Sznurek nie dziala  :|
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Zeke

• ZB
  • *
Wreszcie nowy IL2Stab
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 21, 2004, 22:30:12 »
Kosima, dzięki za zwrócenie uwagi :). Przypomniało mi się przy okazji, czemu lubię ten programik: robi backup kampanii - jak po instalacji jakiegos patcha cos się wywali, zawsze można odtworzyć. Backup jest robiony automagicznie, nie trzeba o tym myśleć. Kiedyś się przydało.

Predator

• Gość
Wreszcie nowy IL2Stab
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 01, 2004, 10:17:34 »
Mam pytanko czy Stab działa tylko w kampani czy też w szybkiej walce też bo jak narazie zmian nie zauważyłem, np.: mam włączone High Gore - (dla mnie to oznacza mnóstwo krwi ale jeszcze ani razu jej niewidzałem w kokpicie), no i gdzie ta sfasta na ogonach :?
--------------------------------------------------------
Przepraszam za błąd i dziękuje, hmmm ale nadal niemam sfastyki niewiem gdzie ja wlaczyc ??

Offline Zeke

• ZB
  • *
Wreszcie nowy IL2Stab
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 04, 2004, 15:33:33 »
Hm, tam była taka opcja po prostu "Enable"... i tyle. Aha, i IL 2 uruchamiaj przez IL2Stab - na systray'u masz go, dajesz prawym, "Run IL 2...". Może to pomoże. A z tą krwią to diabli wiedzą. Podobno widać ją tylko w niektórych typach samolotów (tylko mnie nie pytajcie, w których!).

Offline Leon

• Global Moderator
Wreszcie nowy IL2Stab
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 05, 2004, 13:04:17 »
Uzywam Il2Stab już od czasów Sturmovika i bardzo go sobię chwalę. Wyręcza znacznie  przy grzebaniu w conf.ini... Ale High Gore też nie uświadczyłem.... Wydaje mi się, iz programik działa ok we wszystkich gierkach offline. Nie wiem jak z online...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Yacob_25

• Gość
Wreszcie nowy IL2Stab
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 05, 2004, 14:45:53 »
Zauważyliście że swastyka na stateczniku pionowym wyświetla się na wszystkich maszynach poza Dorami ? Ciekawe czy to niedopatrzenie czy celowe działanie i jeśli tak to dlaczego?
Aha, sprawdzałem na FB 1.0