Autor Wątek: Line of distance w AEP  (Przeczytany 1231 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

panzerjager

• Gość
Line of distance w AEP
« dnia: Kwietnia 27, 2004, 03:24:10 »
Dzień Dobry! :D Mam pytanko-jak mozna powiekszyć LOD w AEPie?Chodzi mi o ten jakby pierwszy krąg widoczności-ten najdokladniejszy-musieli chyba go zmniejszyc po FB bo teraz lecac nad przyslowiowym lasem mam dziwny efekt przesuwajacych sie kwadratow z wyrazniejszym widokiem-i tu dochodzimy do drugiej czesci pytania.Dlaczego cholera te przejscia nie sa plynne(czyli okrąg) tylko w formie kwadratów-czy tylko ja to mam?Używam rendera Open GL-(ustawienia grafy na perfect czy jakoś tak)w direct z kolei w zimie żle wyswietla oblodzone powierzchnie(jeszcze jedna zagadka).Karta GF3 Ti 500 64Mb,sterowniki najnowsze wiec co jest zgrane?
Tak samo jest z mgla nad ziemia-tez sie kwadraci przy wzgorzach.Mam nadzieje że jakoś sensownie to wytłumaczylem...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Line of distance w AEP
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 27, 2004, 07:52:18 »
Korzystam też z kart z chpisetem NVidia i nie mam nic takiego u siebie. Najparwdopodobniej jakies problemy ze sterownikiem karty (moze zly ster albo cos pozmieniales we wlasciwosciach karty, moze cos przekladales i wisza stare drivery w systemie?). Popatrz tez w temacie TUTAJ >  Config.ini sa tam opisane wszystkie funkcje pod OpenGL z poziomu iłka i FB
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Line of distance w AEP
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 27, 2004, 10:43:41 »
U mnie tez sie pojawił taki problem na GF3 ti200. Zmienilem sterowniki (na 56.72) i wszystko wróciło do normy.
PFS_milo

panzerjager

• Gość
Line of distance w AEP
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 27, 2004, 14:10:15 »
Danke!Właśnie szukalem tych ini ale nie moglem znależć.Zobacze z tymi sterownikami-co do wiszenia starych-z reguły nadpisuje sterowniki Nvidii bo zdarzalo sie ze kolejny sterownik wykorzystywal poprzedni i kiedy robilem instalke po wywaleniu starych okazywalo sie ze tzw tylek blady :D -nie dziala...