Gram od pewnego czasu w Lock-On, niestety nie mogę sobie poradzić z jednym problemem. O co dokładnie mi chodzi można zoabczyć
tutaj tutaj i
tutaj. Po pół roku grania mogę powiedzieć że "przyczyną" tego problemu jest zachodnie uzbrojenie np. AIM-7, AIM-9, AIM-120, Mk-20, Mk-82, Mk-84, AGM-65K/D itp. Dlaczego??? Ponieważ grając rosyjskimi samolotami czy to uzbrojonymi czy nie wszystko jest w porządku. Gdy wybiorę F-15 albo A-10 też wszystko jest w porządku... jeśli tylko nie są uzbrojone. Jak podczepie im jakieś uzbrojenie to w ok. 90% przypadkach widać to co na screenach. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, chociaż wydaje mi się, że im więcej żółtego malowania na uzbrojeniu tym szybciej ten bug mnie dopada. To samo dotyczy innych samolotów jak F-16, F-18. Reszta grafiki jest wyświetlana prawidłowo, a bug zawsze dotyczy tego dolnego paska na którym są wyświetlane dane i podpisów pod samolotami, pojazdami itp. Aktualnie mam Lock-On v1.01, ale we wcześniejszej wersji też to występowało. W ustawieniach już chyba wszystkie możliwości wyczerpałem, także zmiana sterowników nic nie daje obecnie mam najnowsze 56.72, a próbowałem chyba wszystkich od 43.xx. Moja k. graficzna to FX5600 128MB. Naprawdę nie mam już pojęcia w jaki sposób mogę się uwolnić od tego buga...