Autor Wątek: Problem z wyświetlaniem grafiki  (Przeczytany 1995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LuKaS

• Gość
Problem z wyświetlaniem grafiki
« dnia: Maja 03, 2004, 16:08:23 »
Gram od pewnego czasu w Lock-On, niestety nie mogę sobie poradzić z jednym problemem. O co dokładnie mi chodzi można zoabczyć tutaj tutaj i tutaj. Po pół roku grania mogę powiedzieć że "przyczyną" tego problemu jest zachodnie uzbrojenie np. AIM-7, AIM-9, AIM-120, Mk-20, Mk-82, Mk-84, AGM-65K/D itp. Dlaczego??? Ponieważ grając rosyjskimi samolotami czy to uzbrojonymi czy nie wszystko jest w porządku. Gdy wybiorę F-15 albo A-10 też wszystko jest w porządku... jeśli tylko nie są uzbrojone. Jak podczepie im jakieś uzbrojenie to w ok. 90% przypadkach widać to co na screenach. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, chociaż wydaje mi się, że im więcej żółtego malowania na uzbrojeniu tym szybciej ten bug mnie dopada. To samo dotyczy innych samolotów jak F-16, F-18. Reszta grafiki jest wyświetlana prawidłowo, a bug zawsze dotyczy tego dolnego paska na którym są wyświetlane dane i podpisów pod samolotami, pojazdami itp. Aktualnie mam Lock-On v1.01, ale we wcześniejszej wersji też to występowało. W ustawieniach już chyba wszystkie możliwości wyczerpałem, także zmiana sterowników nic nie daje obecnie mam najnowsze 56.72, a próbowałem chyba wszystkich od 43.xx. Moja k. graficzna to FX5600 128MB. Naprawdę nie mam już pojęcia w jaki sposób mogę się uwolnić od tego buga...

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 03, 2004, 17:38:25 »
Nic, tylko lataj jak prawdziwy pilot- w kokpicie i wylacz te "podpowiadajki". Mozesz tez cierpliwie czekac na nowego patcha, moze wtedy cos sie zmieni.

P.S. Albo atakuj bez uzbrojenia :P hehe

LuKaS

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 10, 2004, 20:56:58 »
W sumie masz rację mogę siedzieć cały czas w kokpicie i nie bawić się kamerami oraz wyłączyć podpisy pod samolotami, pojazdami, uzbrojeniem itd. i problem mam z głowy. Ale nie o to mi chodziło. O ile podpisy mógłbym wyłączyć to widoku zewnętrznego już bym się tak łatwo nie pozbył. Oczywiście normalnie latam w kokpicie, ale lubię sobie od czasu do czasu rzucić okiem z zewnątrz na samolot  :wink: Sam już nie wiem czy to jest błąd gry, złe sterowniki które i tak już zmieniałem nie pamiętam ile razy i wciąż było to samo czy po prostu na mojej karcie graf. tak już jest w Lock-On. Jeśli ktoś gra na FX5600 niech napisze czy ma taki problem czy nie, będę wdzięczny  :564:

menek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 11, 2004, 13:21:04 »
HA ja posiadam ATI FX5600 XT i zerrrro problemów wszystko działa płynie
i zadnych nieprawidłowości w wyświeltaniu grafiki nie zauważyłem
Lock-On to loteria

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 11, 2004, 14:14:31 »
Ta.... napisz do UBIsoftu... oni przeciez reklamuja, zeby grac na nVidi :) wiec gra nie powinna miec zadnych problemow... jak mialem jeszcze GF MX440 64DDR AGP 4x to nie bylo czegos takiego (oczywiscie z grafika na duzo niszczych detalach)

A moze jakies ustawienie w grafice (gry) powoduje ten blad? sproboj pozmieniac troche jakosc detali w opcjach- moze cos sie zmieni

pozdrawiam!

DAREKOSA

• Gość
Problemy z grafiką
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 06, 2004, 10:28:08 »
Teraz ja się trochę powymądrzam.Miałem podobne/takie same problemy z grfiką Moja karta to ASUS G-FORCE FX 5950 128MB i płyta główna INTEL P4875PBZ "czysta"(bez zintegrowanych urządzeń) problemy zniknęły po zainstalowaniu najnowszych sterowników do płyty głównej (6.02 starsze nie obsługują prawidłowo interfejsów AGPx8) i ostatnich sterowników do karty graficznej 62.xx.Pozdrowienia.DAREKOSA.

LuKaS

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 07, 2004, 00:38:07 »
Ehh... u mnie zmiana sterownikow nie przynosi efektow juz tyle co sie z nimi nakabinowalem  to mi sie odechcialo... aktualnie mam najnowsze stery do karty graficznej force ware 61.77 i do plyty glownej tez poinstalowane wszystko najnowsze... a problem jak byl tak jest  :( Z tego wszystkiego kiedys zaczalem myslec ze to moze karta graficzna jest wadliwa, ale w innych grach czy aplikacjach wszystko dziala super. W lockonie troche przegieli pale z tymi bugami i wymaganiami co do kompa.

Dzihad

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Września 16, 2004, 18:17:51 »
HEY, ja tez mam cos takiego i kiedys mialem takie artefakty po podkrecaniu grafiki , ta moga byc popalone pamieci, jesli masz cos takiego w innych grach to odeslij grafike do reklamacji. jak narazie mam to tylko w lock on ufff