Autor Wątek: Problem z IL2 FB  (Przeczytany 1163 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jasiek

• Gość
Problem z IL2 FB
« dnia: Maja 13, 2004, 15:45:21 »
Witajcie!

Zastanawialem sie czy zamiescic ten temat w tym dziale czy moze w "software&hardware" lecz tam z tego co widze rozmowy oscyluja glownie wokol sprzetu, a nie problemow technicznych w samej grze.

Mam problem taki: Mam wersje IL-2 Forgotten Battles v1.11, po jakims czasie lotu obraz po prostu sie zawiesza, dzwiek dziala dalej, a moj samolot jakby sie zatrzymal w miejscu:( Problem wystepuje pod kazda rozdzielczoscia, zarowno OpenGL jak i DirectX, mam karte ASUS GForce FX 5200, nie wiecie co jest powodem takiego zachowania gry? Z gory dziekuje za wszelka pomoc.

edit: sorka nie ta karta, juz byla wymieniana, stare przyzwyczajenia

madlung

• Gość
Problem z IL2 FB
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 13, 2004, 16:25:34 »
sciagnij sobie najnowsze sterowniki do twojej karty graficznej, najlepiej ze strony producenta, powinno pomoc.

jasiek

• Gość
Problem z IL2 FB
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 13, 2004, 17:33:21 »
Niestety mam najnowsze sterowniki z NVIDII i nic to nie dalo. Eh czyzbym sobie nie pogral   :(

Problem z IL2 FB
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 13, 2004, 21:42:14 »
Cytat: jasiek
Niestety mam najnowsze sterowniki z NVIDII i nic to nie dalo. Eh czyzbym sobie nie pogral   :(

Przy tak lakonicznym opisie trudno Ci coś rozsądnie poradzić.
Trudno stwierdzić czy to nie sprawa przegrzewania się karty/wnętrza kompa.
Jeśli kiedykolwiek chodziło poprawnie to wróć do starszych sterowników.
Można też zejść na najniższe poziomy szczegółów w ustawieniach Video Options.
Jeśli przy wymianie sterowników karty zostały jakieś stare pliki/wpisy rejestrowe, to karta potrafi zwalniać. Poczytaj w dziale Software@Hardware opisy innych przypadków, testy kart graficznych i porównaj objawy. Przy takich pytaniach jak to Twoje warto podać konf sprzętu.
Leszek