Autor Wątek: Kask Union Reality  (Przeczytany 41721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sky

• Gość
Odp: Kask Union Reality
« Odpowiedź #90 dnia: Października 11, 2006, 19:11:05 »
Panowie a ja mam następujący problem z kaskiem, w czasie spoczynku i w czasie gry co około 10 sek zapala sie skrajna lewa dioda i urządzenie przestaje reagować na ruchy głowy. Po około 2 sek
wszystko wraca do normy i przez następne 10 sek jest spokój i po tym czasie  znowu zapala się skrajna dioda i obraz staje w miejscu. Dzieje sie tak bez względu czy kask jest założony czy leży nie używany. Parę dni temu było ok nie wiem o co chodzi czy ktoś z was miał może taki problem??
Wygląda jakby kask się resetował , czy włączał i wyłączał . W ciągu tych 3czy 4 dni zmieniłem program anty wirusowy, wgrałem aplikacje do telefonu i jakąś tam poprawkę do XP  ze sprzętu nic nie było ruszane . Pomocy nie wiem co robić jak tu latać HELP.

« Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 30, 2007, 10:03:52 »
Wczoraj tu urządzenie dotarło i do mnie ale niestety problemy na każdym kroku ostudziły mój zapał. Mam (co mogłoby sie wydawać luksusem w tej sytuacji) dwa game porty. Jeden na płycie głownej drugi na karcie dźwiękowej. Jak podłączam hełm pod port na płycie głownej świecą mi się dwie diody jak pod port na karcie dzwiekowej cztery. Co gorsza z podłączonym hełmem nie mogę postawić systemu mam czarny ekran. Wtyczkę wsadzam dopiero po załadowaniu windy (com jest cały czas podłączony) W panelu sterowania ustawiam hełm jako dwuosiowy joy z dwoma przyciskami ale nie mogę w żaden sposób go skaliborwać. Kursor skacze jak dziki we wszystkich kierunkach. W newview zrobiłem wszystko krok po kroku jak opisano wczesniej. Błagam o pomoc....  na trackira mnie nie stać   :612:     

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 30, 2007, 13:34:44 »
A dziala to cale ustrojstwo z Falconem 4 AF? Jakos nie udalo mi sie nic znalezc na google.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 30, 2007, 15:39:16 »
Do mavericks:

1. Po pierwsze wyjmij kartę dźwiękową i podepnij bezpośrednio pod płytę główną (ale to nie jest zbyt bezpieczne rozwiązane i nie polecam go na dłuższą metę nawet jeżeli będzie działać ... dlaczego  :011:  ano dlatego ,że może wystąpić zwarcie w Twoim hełmie np. przez złe podłączenie wtyczek przy czujniku i gniazdo od razu zaczyna się palić  :012:)   

2. Jeżeli punkt 1 nie pomoże to spróbuj znaleźć w BIOSie opcje wyłączenia gameportu i dopiero podłącz hełm do karty

3. Na czujniku diody powinny pokazywać w która stronę patrzysz ,wiec jeżeli palą się wszystkie naraz to moim zdaniem może to wskazywać to na jakieś zwarcie ... sprawdź czy podłączyłeś wszystkie diody kable tak jak w instrukcji  :010:

4. Przetestuj ten sprzęt na innym komputerze to powie najwięcej czy jest on na pewno sprawny. Tego joystika możesz sobie darować i po prostu przypisać go jako zwykły analogowy kontroler dwuosiowy. Jeżeli masz Win98 to nawet możesz wgrać sterownik (jak będziesz potrzebował to znajdę płyte od niego i Ci je podeśle)

Powodzenia

« Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 30, 2007, 23:55:34 »
GIGANTYCZNE PODZIĘKOWANIA DLA HORNETA !

Otóż...dało mi do myślenia sformułowanie, że mam zwarę. W zasadzie do tej pory tak do końca nie wiem co jest grane ale jak pisałem mam dwa game porty. Sugerowałem się tym, że w zasadzie należy wyłączyć port na płycie głównej i zająć sie tym na śledziu i ...to był błąd. System (XP) wykrywał UR tylko na płycie głównej. Po 10-tkach kombinacji,  między innymi włączanie i wyłączanie portu w BIOSie reinstalacja sterów w końcu udało mi się wywołać reakcje diodek na odbiorniku na ruchy głowy. Ale w ustawieniach kontrolerów nadal nie było połączenia z portem przez co nie mogłem skalibrować ustrojstwa. W końcu mnie coś tknęło i przypomniałem sobie, że kiedyś przestawiłem zworkę na płycie głównej aby wyłączyć kartę dźwiękową, żeby nie było konfliktu z tą na śledziu. I to było to. Potem już poszło z górki. Teoretycznie mam teraz aktywne dwa game porty choć gdzieś wyczytałem że w pececie bezkonfliktowo może być tylko jeden Jeszcze raz wielkie dzięki dla Horneta!!! A facetowi z aukcji internetowej wystawię pozytywa bo już zacząłem powątpiewać w działanie kasku   :karpik      Teraz cieszę się nową jakością  latania.  :002: i tym że nie wydałem na trackira paru stów.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #95 dnia: Lutego 02, 2007, 11:35:20 »
Kupiłem właśnie UR na niemieckim e-bay za 1 Euro (nowy). Poniżej link do sprzedawcy, ma ich kilka. Wczoraj wylicytowałem, wpłaciłem przelewem przed 16:00 i w kilka godzin dostałem informację że otrzymali kasę, a dziś rano maila, że dziś wysyłają. Koszt transportu niby 15,90Euro, ale na rachonku jest 20,90Euro.

http://search.ebay.de/search/search.dll?sofocus=bs&sbrftog=1&from=R10&satitle=UnionReality+PC+Computer+Helm+Gamepad+Joystick+Headset&sacat=-1%26catref%3DC6&sadis=200&fpos=65012&ga10244=10425&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&seller=1&sass=kings-of-mobile&fsop=1%26fsoo%3D1&coaction=compare&copagenum=1&coentrypage=search&fgtp=

Gdyby link nie działał, to sprzedawca nazywa się kings-of-mobile i w wyszukiwrce trzeba wpisać: UnionReality PC Computer Helm Gamepad Joystick Headset

Czy ktoś póbował połączyć UR Geara przez adapter gameport-USB?

Leo

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Lutego 02, 2007, 14:22:03 »
Panowie, dajcie jeszcze raz linka do tego programu NewView v.26 lub nowszego, linki z tego wątku już nie działają. Chciałbym potestować ten programik pod microstick`a od Cougara.

Wawrzach

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Lutego 02, 2007, 15:27:01 »
Witam
Jeżeli chodzi o podłączanie UrGeara do USB przez przejsciowke... niestety! NIE DZIAŁA 

lipa nie wiem dlaczego ale mam 2 typy przejsciowke GP>USB - lipa  oraz GP>2xGP takze lipa...

Dzialal u mnie tylko gdy byl podlaczony bezposrednio do portu gier...

S!

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #98 dnia: Lutego 03, 2007, 21:50:40 »
No to super, ponieważ nie mam gameportu, to pewnie bedę miał nowego UR Geara do sprzedaży.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 03, 2007, 22:55:49 »
A może po prostu kup jakiegoś SB Live za 50zł? Chyba że już nie masz wolnych slotów PCI?

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #100 dnia: Lutego 04, 2007, 16:23:25 »
Niestety do laptopa nie wejdzie.

« Odpowiedź #101 dnia: Lutego 06, 2007, 20:48:30 »
Czy ktoś już próbował przedłużyć przewód pomiędzy hełmem a odbiornikiem ? Kupiłem 2 metry przewodu oraz gniazda dwustronne. Niestety po podłączeniu oryginalnego przewodu gniazda i nowego przewodu odbiornik nie reaguje. Jak podłączę tylko nowy przewód jest ok. Problem chyba tkwi w gniazdach albo w długości przewodów ? Może przewód miedzy hełmem a odbiornikiem nie może być np dłuższy niż ......??? Sprawdzałem same gniazda też są OK.  :011: :011: :011:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #102 dnia: Marca 13, 2007, 09:27:39 »
No to super, ponieważ nie mam gameportu, to pewnie bedę miał nowego UR Geara do sprzedaży.

Tak? A za ile ten UR Gear? Może się skuszę?

Sorbifer
(Kiepsky)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #103 dnia: Marca 13, 2007, 10:12:53 »
Już poszedł.

« Odpowiedź #104 dnia: Marca 15, 2007, 19:14:12 »
Witam

Kilka dni temu przesiadłem się ze zwykłego Lock On na Flaming Cliffs i zauważyłem znacznie gorsze działanie UR Geara (dosyć długie „przycięcia” gry przy rozglądaniu). Domyślam się, że ma to związek ze wzrostem obciążenia grafiki. Mój sprzęt nie powala z nóg, ale też nie jest aż taki słaby: Athlon 64 3800+, DDR2-800 1GB, GeForce 7600 GT 256 MB. W grze miałem ustawienia defaultowe, ale zjechałem nieco i wydaje mi się że trochę pomogło. Na razie nie dogrywam żadnych modów.

Wiele się nauczyłem z tego wątku odnośnie konfiguracji UR Geara, mam nadzieję, że i tym razem doradzicie jak optymalnie skonfigurować grę i NewView. A może dałem ciała gdzieś po drodze? Z problemem pliku  TrackIR.ini już  sobie poradziłem.