Zainspirowany postem Horneta próbowałem konfigurować UR Geara z FS2004, ale wyniki marne. Podobnie jak w temacie z rosyjskiego forum przy wersji NVtoMouse 0.9 FS2004 nie reaguje w ogóle (brak opcji „dll calls”), przy wersji 0.93 zawierającej tą opcję oraz plik .ini w którym wpisuje się ścieżkę do pliku TrackIRFS2004.dll są jakieś efekty, ale niestety widok się trzęsie, wyraźny spadek wyświetlanych klatek, kąty rozglądania się bardzo małe ok. 15-20 stopni.
W FSX wystarczy przyporządkować osie URGear do Pan view left/right oraz up/down axis i chodzi to dosyć ładnie. W FS2004 w takiej konfiguracji drgania są zbyt wielkie aby dało się latać. Próbowałem jeszcze połączyć działanie NVtoMouse 0.9 z Active Camera, ale również wiąże się to z wyraźnym spadkiem wydajności i „trzęsiawką”.
Ktoś osiągnął lepsze efekty?
Jeszcze jedno-mam problem z NewView 37e. Dotychczas korzystałem z wersji 36, spolszczonej, linkowanej w tym temacie przez 303_Horneta. Wywaliłem wpisy w rejestrze, odpaliłem 37e, ustawiłem (punkt kontrolny w zakładce „Hełm” reaguje), dodałem dll do rejestru i w grze nic się nie dzieje. Nie reaguje Il-2 ani Lock On, chociaż z wersją 36 chodzą bez problemu. Gdzie znowu daję ciała?