Dzięki za programik, co prawda ustawić nie mogę bo nie pamięta ustawień, ale tak czy inaczej ma w sobie sporo ciekawostek np. zwracany kod dla danego przycisku itp.
Kilka uwag odnośnie użytkowania Ur Geara. Zauważyłem, że bardzo istotne jest ułożenie odbiornika względem hełmu. Miałem wcześniej monitor na podstawce, monitor jest wielki bo aż 21", do tego dochodziła podstawka biurkowa. Efekt był taki, że odbiornik znajdował się dużo wyżej niż hełm. Denerwowało mnie skakanie widoku, pomimo filtrowania na max. Zrobiłem test, zdjąłem podstawkę spod monitora przez co odbiornik znalazł się na wysokości hełmu. Od tego momentu byłem zadowolony z Ur Geara w 100%. Zmniejszyłem filtrowanie do 70 a widok stoi w miejscu, czasem drgnie ale nie mam z tym problemów. Druga istotna sprawa to odpowiednia kalibracja, jak to wszyscy powtarzają. Ja kalibruję tak, że patrzę na środek ekranu i robię ruchy głową dookoła tak, żeby nie oderwać wzroku od środka ekranu. Teraz wystarczy jeszcze obciąć zakres Ur Geara w NewView i voila ;].
A teraz zapytanie, bo od wczoraj mam problem. Problem wystąpił po wyjściu z gry i wejściu. Nic nie zmieniałem, wyszedłem tylko na chwilę z serwera, po wejściu już nie działało. Ur Gear działa, NewView go widzi, kratka z położeniem się rusza. DLL dodany do systemu, config kilka razy sprawdzałem. W grze jest ustawione trackIRUse=1. Jednak w grze widok przestawia się za pomocą myszki a nie jak do tej pory Ur Gearem. Myślałem, że wyłączyłem Ur Geara przypadkiem, mam ustawiony klawisz, tylko że kilka razy próbowałem włączać wyłączać i nie działa.
Czy macie pomysł co może być jeszcze nie tak ?