Autor Wątek: Samoloty 'stealth' w FB: AEP v2.01  (Przeczytany 1669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

303_Shpacoo

• Gość
Samoloty 'stealth' w FB: AEP v2.01
« dnia: Maja 27, 2004, 16:27:39 »
Po zainstalowaniu patcha 2.01 na AEP odkryłem, że niektórych samolotów (na razie wszystkie wersje B-25 i Kondorek, więcej nie sprawdzałem) nie widać. Nie ma ich, choć istnieją jako obiekty. Jakiś błąd z teksturowaniem? W B-25 z samolotu mam tylko obracające się śmigło (sam okrąg, bez kołpaka oraz podwieszane uzbrojenie, jeśli jakieś dam; bomby / rakiety). W FW-200 też widaćbomby i... karabinki dla strzelców. Reszta jest przezroczysta. Stery od grafy przeisntalowałem, całe AEP i patcha na niego też. Ki czort?

« Odpowiedź #1 dnia: Maja 27, 2004, 16:43:19 »
Witam serdecznie - miałem ten sam problem - pomogła całkowita reinstalacja FB + AEP + patch.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 27, 2004, 17:08:44 »
Hm.... pierwsze słyszę :roll:

U mnie widać wszystkie wspomniane przez Ciebie samoloty. Wczoraj je nawet na quick mission sowieckim Raidenem (I185 :mrgreen: ) spuszczałem rakietkami od bezpośrednich trafień. Muszę przyznać, że to całkowicie nowe da mnie doświadczenie. Ale już nie chwalę się dalej..... sorki Szpaq :roll:

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 27, 2004, 17:58:49 »
na forum ubikacji ten temat byl wielokrotnie poruszany, pewnie jakies wyjscie znalezli, ja nie czytalem...
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 27, 2004, 19:48:00 »
10q wszystkiem odpowiadającym na me rozpaczliwe wołania o pomoc. Idę się teraz zanurzyć w UBIkacji  :mrgreen:

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 28, 2004, 11:20:33 »
szpaczku..... reinstalnij sobie calosc:)

u mnie wszystko dziala ok ale za to caly czas lata za mna belka ogonowa jak mnie ja odstrzela w p38:)

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 04, 2004, 18:27:18 »
Ponieważ jestem nieprzęcietnie zdolny, to doszedłem do tego, jak wyłączyć opcję "stealth" (a to z tego powodu, że jestem jeszcze bardziej nieprzeciętnie leniwy i po 20 minutach szukania threada na forum UBI dałem sobie luz).

Otóż: nie trzeba wcale reinstalować gierki, patcha czy czegokolwiek innego. Istnieje kilka możliwych konfiguracji, ale że dla każdego sprzętu są inne (sprawdzaliśmy na kilku kompach), to nie ma sensu tego pisać - u nikogo się takie same ustawienia nie powtórzyły.

W pliku conf.ini trzeba ustawić wartość w linijce (10 czy 11 od dołu):

MeshDetail=2

w przypadku wpisania innej wartości niż 2, samoloty takie jak B-25, FW-200 i niektóre inne będą lub mogą znikać.