Autor Wątek: Totalnie skopany samolot po patch'u 2.01 do AEP.  (Przeczytany 2523 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Totalnie skopany samolot po patch'u 2.01 do AEP.
« dnia: Czerwca 11, 2004, 12:53:05 »
Ten patch praktycznie zniszczył jeden z moich ulubionych samolotów - Jak-9U.
Na 5000 metrów z drugim poziomem sprężarki i mix-80% samolot ten leci zaledwie 618 km/h zamiast 673 km/h. To ogromna przesada. To nawet nie to samo co w wypadku P-51 czy wielu niemieckich samolotów, bo one leca jakieś 10-25 km/h za mało, ale 55 km/h w wypadku Jak-9U to dużo za wiele. Niewiele mniej na tej wysokości leciałby "zwykły" Jak-9. Liczyłem na to, że jaczki ulegną po tym patch'u poprawie, ponieważ dużo ich w nim doszło. Nawet nowo dodany Jak-9UT ma tak samo tragiczne osiagi. Oczywiście największy radziecki konkurent Jak-9U czyli przeklęty Ła-7 lata na 5000 metrów ponad 700 km/h! Czy Oleg nie może się pogodzić z tym, że Ła-7 były robione w gorszych fabrykach i w rzeczywistości ich osiągi były gorsze niż w Jak-9U? To jakiś koszmar!

Ger0nim0

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 11, 2004, 13:26:09 »
:shock:  :shock:  :shock:  :shock:
Odjeło mi mowę  :oops:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 11, 2004, 13:43:53 »
Witam.

To jakiś koszmar!

Taaaaa ... podobnie jak Gero ... po prostu nie wiem co powiedzieć ... :wink:

Pozdrawiam.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 11, 2004, 13:45:44 »
Mnie takowoż.
Teraz idę do gastrologa, bo nagły i nieprzerwany atak brechtu wywołał nieprzewidziane powikłania z mym wielce wrażliwym jelitem cienkim  :wink:  :mrgreen:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 11, 2004, 14:10:24 »
Sermen, jesteś jedyną osoba na całym świecie, która narzeka na sposób w jaki Jak-9 został wymodelowany w FB :D

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 11, 2004, 14:25:59 »
Dobrze wiem jak w grze wymodelowane są Jaki, ale chodzi mi wyłącznie o wersję 9U, która mimo mocniejszego silnika ma prawie takie same osiągi jak zwykła dziewiątka.

Swoją drogą dlaczego np. Bf-109 F4, który jest lżejszy (2750kg) od Jak-9 (2873kg), ma mniejsze obciążenie powierzchni nośnej (159 kg/m2 podczas gdy Jak-9 168 kg/m2) i mniejsze obciążenie mocy nie może wykonać takich ciasnych zakrętów. Jaki szczegół konstrukcji Jak-9 wpływa tak znacząco na jego zwrotność (pomijam z wiadomych względów egzemplarze produkcyjne). Podobna sytuacja jest w grze między Spitem V a Jak-3.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 11, 2004, 15:59:47 »
Nie mam pytań. Na autorze tago postu bedę żądał przed sądem odszkodawania za poniesione straty moralne i czyszczenie bielizny :oops: . Na drugi raz bardzo proszę o dodaniu ostrzeżeń,że tekst przeznaczony jest jest dla ludzi o mocnych zwieracza...nerwach
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 11, 2004, 17:11:53 »
Spoko panowy wyluzujcie, juz starczy. Mysle ze kolega Sermen zrozumial przekaz  :roll:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrde-

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 11, 2004, 17:13:08 »
hm, sermen to TYLKO gra... nie oczekuj, ze wszytsko bedzie idealnie wymodelowane, tudziez zasymulowane... ani nawet, ze bedzie zblizone do rzeczywistosci :lol:

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 11, 2004, 18:07:57 »
Już rozumiem. Chciałem się tylko dowiedzieć, czy Jaki-9 i 3 mimo większego obciążenia skrzydeł były zwrotniejsze od SpitfireIX i Bf109F?(bo w grze niestety tak jest).

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 12, 2004, 09:53:02 »
Witam.

sermen -to po prostu jest gra, która z rzeczywistościa ma naprwdę niewiele wspólnego :wink:

Każdy z nas na pewno zyczyłby sobie takiego symulatora, w którym w miare normalnie byłyby odwzorowane prawa fizyki i zachowania samolotów z II wś.
Oleg Maddox zrobił grę (niezłą w sumie, lubię w nia grać) ale zawiera ona - jak by to powiedzieć - "rosyjski sposób pojmowania historii lotnictwa w czasie II wś". I tyle.
Już to kiedyś pisałem w innym wątku - ale dane przestawione przez Olega i niejako "zaimplementowane" do enginu gry mają się nijak do danych jakie można odszukać w ksiązkach, encyklopediach czy necie.
Skąd on brał te dane  :shock: - to tylko on i Partia raczy wiedzieć  :mrgreen:

Przykłady mozna mnożyć - ja latam głównie jako pilot LW więc znam ich trochę z różnego rodzaju wirtualnych wojen, podobnie Shpacoo który lata dla VVS.
Podejrzewam, ze moglibyśmy podać wiele podobnych przykładów jak Twój wspomniany, ale po co  :?:  :?:
Mam nadzieję, ze się nie obraziłeś na nas za nasze komentarze, ale spowodowane było to raczej tym, ze to WŁAŚNIE Jak jest jednym z najwiekszych przegięć w tej grze ...

Pozdrawiam.
Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 12, 2004, 12:17:19 »
WŁAŚNIE Jak jest jednym z najwiekszych przegięć w tej grze ...

Do spółki z betonjagerem LAGG-3.....%$#@^%@$
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

303_Michcich

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 12, 2004, 12:46:19 »
sluchajcie no, Sermen - w poniedzialek wychodzi patch 2.02 do AEP - moge sie zalozyc, ze to wszystko poprawia...;)

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 13, 2004, 16:26:59 »
Ja CHCE (sic!) zeby po tym patchu P-40 latal tak jak dawniej ;) ...i jeszcze chce B25 flyable!!!
PFS_milo

Predator

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 13, 2004, 16:55:48 »
Cytat: 303_Michcich
sluchajcie no, Sermen - w poniedzialek wychodzi patch 2.02 do AEP - moge sie zalozyc, ze to wszystko poprawia...;)

Wszystko poprawią i dodadzą nowe bugi :? Jak to ktoś napisałe że FB jest samo napędzającą się machiną.