Witam znow.
Chcialbym sie z wami podzielic dziwnym zjawiskiem z spatchowanej grze.
Od razu zaznaczam ze instalowalem patcha 1.0 do 1.02.
Po wlaczeniu gry: menu, od razu wlaczam edytora, stawiam su27 na lotnisku i klikam fly. Wczytanie misji nie trwalo az tak dlugo. Patrze, a tu 25fps na ziemi... rozgladam sie- dalej to samo (to juz sukces). Start, fps poszlo max 5 w gore (na wysokosci 3000m). Latam sobie z pol godziny, zaden blad nie wyskoczyl.
Mysle sobie... dobra zobaczymy na wyzszych ustawieniach.
Tex-hi; scenes-hi, trn preload-50; hase-adv; water-med; lights-all;shadows-full;effects-med; vis range-med; resolution 1280/980, 32bity, bez lusterek.
Wlaczam ta sama misje.... i? 22fps!
To mi zainponowalo, gra dzialala minimalnie gorzej niz na poprzednich ustawieniach (trn preload-20; water-med; haze-basic;lights-weapon;shadows- active planar reszta ti samo).
Dobra jest... wlaczam kampanie (pierwsza misja su27). Dalej to samo fps.... (o malo sie nie zachlastalem z radosci!).
Teraz czas na NETWORK... kumpel zahostowal, misja z paroma samolocikami (10 na planszy + nas dwoch). FPS 30!! (na ziemi). po prostu bylem... i dalej jestem w raju... strach pomyslec co sie bedzie dzialo w 1.03

Pomyslalem sobie... ze moge gra bedzie smigac na high! niestety po wlaczeniu, okazalo sie ze mam 6-8 fps na ziemi i 10-13 w powietrzu. Jaka szkoda...
Jedyny blad... jaki zauwazylem to chmury: otoz nie ma ich gdy restartuje misje. A na poziomie 10 (czyli pelne zachmurzenie) mam juz tylko 8fps (szlag

).
Dobrze, ze gra dziala bez plyty- pewnie dlatego gra przyspieszyla.\
Reasumujac.... im wyzsze ustawienia, tym nawet lepsze fps, im wiecej obiektow na planszy, tym wiecej fps (a przynajmniej te same).
Nowy patch jest troche dziwny... na ustawieniach low mialem 35fps

no nic... bede probowal dalej.
Pozdrawiam