Autor Wątek: PATCH 1.02  (Przeczytany 2915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

swier

• Gość
PATCH 1.02
« dnia: Czerwca 15, 2004, 22:49:42 »
dziś bardzo "patchowy" dzień  :wink:

najpierw tradycyjny przedterminowy wyciek patcha do fb, a i lock się wreszcie doczekał ..

do pociąagnięcia na oficjalnej stronce    :D

I od razu pytanko dla tych co ściągnęli - działa Wam trymer steru wysokości???  
Bo mi nie  :shock:  

Wprawdzie dodali w controlsach trim jako oś do skonfigurowania, ale tak czy inaczej z klawiszy powinien ten trim iść.

serwusik!

PATCH 1.02
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 16, 2004, 13:14:24 »
Na forum UbiSoft wypowiadaja sie dosc pozytywnie o patchu. Wiekszosc luda twierdzi, ze poprawiła sie płynnosc działania symulatorka. Nic to, trza sciagnac i samemu sie przekonac jak to wyglada.

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

jack

• Gość
PATCH 1.02
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 16, 2004, 13:31:01 »
Mam pytanie:Jak zainstalować patch 1.02,czy tak samo jak 1.01 i co poprawia patch 1.02?Czy jest rozgraniczenie przy patch 1.02 na UK i USA ?

adam_b

• Gość
PATCH 1.02
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 16, 2004, 13:37:56 »
Z tego co widziałem to jest tylko jedna wersja dla US i UK. Ale samych patch-y są dwie wersje - z 1.00 do 1.02 i z 1.01 do 1.02. Nie miałem problemów z instalacją (w moim przypadku było to 1.01 do 1.02).
Wygląda że troche się poprawiło z płynnością, poza tym chyba jest spokój z blue screen.

PATCH 1.02
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 16, 2004, 13:53:54 »
Cytat: jack
Mam pytanie:Jak zainstalować patch 1.02,czy tak samo jak 1.01 i co poprawia patch 1.02?Czy jest rozgraniczenie przy patch 1.02 na UK i USA ?

Poprawek/modyfikacji jest tyle, ze nie sposób ich tu wszystkich wymienic :) Polecam readme załączone do patcha, wzglednie skok na moją stronkę. Podałem tam mniej wiecej co jest poprawione (to samo znajduje sie na stronie głownej Lock-On).

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

Ajti

• Gość
PATCH 1.02
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 16, 2004, 16:30:54 »
Bardzo sie ciesze, iz zdecydowano sie w koncu wypuscic w siwat nowego patcha.
Z tego, co powiedzieli mi znajomi wynika, iz rzeczywiscie plynnosc poszla do przodu oraz kompletny zanik blue screen.

Jestem w trakcie downloadu patcha, jak zainstaluje- napisze wiecej.

Juz. 33Mega sciagniete, instaluje, wlaczam gre i?
I nawet nawet :) Plynnosc poprawila mi sie o kilka fps, gra wyglada troszke lepiej.
Niestety po wlaczeniu spachowanej juz gry trzeba raz jeszcze ustawic joya. Ale to nie jest problem.
Podoba mi sie mini-hud oraz nowa kamerka F4. Bardzo przydatne funkcje.

Gra dziala lepiej, nie mam klopotow z trymowaniem, ani niczym innym.
Tak wiec, sciagajcie i instalujcie 1.02 jak najszybciej!

Pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
PATCH 1.02
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 16, 2004, 18:10:19 »
Cytat: jack

Jezeli poprzednio byly patche US i UK to raptem teraz sama wersja gry sie nie zmieni wiec 1.02 tez jest do 2 wersji. A co do instalacji to wpadnij sam :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

PATCH 1.02
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 16, 2004, 22:24:15 »
Tak na szybko....instalacja patcha i szybkie odpalenie Lock-On....i co...i u mnie słabizna. Działa wolniej niz z 1.01..z tym, ze mowie, nic nie grzebałem w ustawieniach.

Co wiecej patch nadpisuje wszystkie ustawienia klawiatury i joya, wiec mozolne wklepywanie ustawien szlag mi trafił :(

Nadpisuje rowniez ustawienia grafiki...lecz takie samo ustawienie jak w 1.01 daje nizsze fps :( Same misje jakby dłuzej się ładują.

Inna sprawa to przycisk fire. Nie pamietam czy to juz było w 1.01 ale chyba nie. Otoz teraz sa dwa fire. Jeden odpala pociki i bomby a drugi jest do działka. Lecialem wczoraj A10, chciałem odpalic Mavericka klawiszem numer 2 na joy a tu nic..strzela działko :) W 1.01 było tak z tego co pamietam, ze poki nie wybrało sie działka jako zródla "fire" to nie dało sie strzelic. Z kolei w Su-27 było juz ok...trza to dokladniej obadac.

Zmieniono rowniez kolor ikonek celów, jest mniej jaskrawy.

U mnie na misji (tej z Quick Mission z startowego menu gry) z Su-27 jakios dziwnie wyglada teren w oddali, jakos tak dziwnie postrzepiony....wyglada to jakby cos z wodą robili i niedopracowali miejsc styku wody z lądem.

Aha...albo to przypadek albo tak to zrobili, ze mozna odpalic niektóre pociski bez komunikatu LA. Przeszukałem forum Ubi i ponoc tak ma byc. Ponoc dotyczy to rakier IR, mozna je odpalic bez LA, pocisk wtedy sam szuka celu.

Dzisiaj sprawdze jeszcze jak wszystko by wygladało gdyby zamontowac patcha 1.00>1.02 na gola wersje Lock-On.

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

Frodo

• Gość
PATCH 1.02
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 17, 2004, 10:32:48 »
Instalacja na gołego 1.0. AMD 2500, ATI 9700. I co, dla mnie nie zupełnie bez porównania z 1.01. FPS chyba nie przybyło, jeżeli to niewiele, ale płynność bez porównania, nawet w momentach zadyszki ok. 8 FPS jest w miarę płynnie - nie ma mikro zacięć również przy detonacjach i wypuszczaniu flar. Bardzo mi się podoba nowy RWS dla czerwonych - sporo się tu zmieniło. Generalnie wszystkiego trzeba się uczyć/odkrywać od nowa. Szybka misja F15 to teraz super jazda - radar działa jak należy. Teren, jest ładniejszy samoloty i pojazdy są lepiej widoczne. Reasumując po wstępnym krótkim, ok. 1h, zapoznaniu się z ver. 1.02 jestem mile zaskoczony. Polecam

swier

• Gość
PATCH 1.02
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 17, 2004, 10:57:54 »
a mi dalej nie działa trym  :?

pomimo tego że klawiszowe controlsy sie do trymu nie zmieniły i mi akurat nie zresetowało ustawień joya i wsio działa jak działało więc trym podpisany pod jeden z hatów tez powinien działać. a nie działa kurde   :?

żeby było śmieszniej z klawy mi tez trym nie działa. Hmmm no bedę musiał spróbować podpisać coś w joyu pod tą oś nową do trymu i obaczymy

wg mnie płynność grafy się poprawiła i rzeczywiście nawet pomimo spadków fps nie 'haczy' tak jak wcześniej. TWS ruski rzeczywiście zupełnie nowy. fajowy  :)

Ajti

• Gość
PATCH 1.02
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 21, 2004, 12:27:26 »
Witam znow.
Chcialbym sie z wami podzielic dziwnym zjawiskiem z spatchowanej grze.
Od razu zaznaczam ze instalowalem patcha 1.0 do 1.02.
Po wlaczeniu gry: menu, od razu wlaczam edytora, stawiam su27 na lotnisku i klikam fly. Wczytanie misji nie trwalo az tak dlugo. Patrze, a tu 25fps na ziemi... rozgladam sie- dalej to samo (to juz sukces). Start, fps poszlo max 5 w gore (na wysokosci 3000m). Latam sobie z pol godziny, zaden blad nie wyskoczyl.
Mysle sobie... dobra zobaczymy na wyzszych ustawieniach.
Tex-hi; scenes-hi, trn preload-50; hase-adv; water-med; lights-all;shadows-full;effects-med; vis range-med; resolution 1280/980, 32bity, bez lusterek.
Wlaczam ta sama misje.... i? 22fps!
To mi zainponowalo, gra dzialala minimalnie gorzej niz na poprzednich ustawieniach (trn preload-20; water-med; haze-basic;lights-weapon;shadows- active planar reszta ti samo).

Dobra jest... wlaczam kampanie (pierwsza misja su27). Dalej to samo fps.... (o malo sie nie zachlastalem z radosci!).

Teraz czas na NETWORK... kumpel zahostowal, misja z paroma samolocikami (10 na planszy + nas dwoch). FPS 30!! (na ziemi). po prostu bylem... i dalej jestem w raju... strach pomyslec co sie bedzie dzialo w 1.03 :D

Pomyslalem sobie... ze moge gra bedzie smigac na high! niestety po wlaczeniu, okazalo sie ze mam 6-8 fps na ziemi i 10-13 w powietrzu. Jaka szkoda...

Jedyny blad... jaki zauwazylem to chmury: otoz nie ma ich gdy restartuje misje. A na poziomie 10 (czyli pelne zachmurzenie) mam juz tylko 8fps (szlag :P).

Dobrze, ze gra dziala bez plyty- pewnie dlatego gra przyspieszyla.\

Reasumujac.... im wyzsze ustawienia, tym nawet lepsze fps, im wiecej obiektow na planszy, tym wiecej fps (a przynajmniej te same).
Nowy patch jest troche dziwny... na ustawieniach low mialem 35fps :) no nic... bede probowal dalej.

Pozdrawiam