Autor Wątek: Nagrywarky DVD  (Przeczytany 994 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

raven

• Gość
Nagrywarky DVD
« dnia: Czerwca 21, 2004, 13:26:17 »
Noszę się z zamiarem kupienia nagrywarki DVD, ale mam dylemat.

Czy po zassaniu z netu obrazu płyty DVD i wypaleniu go na DVD-R sprzętowy odtwarzacz będzie mi bez przeszkód grał taką płytę? Mam Sony DVP-NS530 multiregion, które obsługuje płyty DVD-R, DVD+R i co tam jeszcze.

Mazak pomóż...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Nagrywarky DVD
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 21, 2004, 13:59:50 »
Nagrasz go w odpowiednim formacie (chyba DVD minus)  to bedzie dzialal :P . Odtworzy to albo DVDrom albo nagrywarka.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

raven

• Gość
Nagrywarky DVD
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 21, 2004, 17:03:18 »
Nie nie, mam odtwarzacz stacjonarny, taki do telewizora. I zastanawiam sie czy taki odtworzy, ze naped do kompa da rade to wiem.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Nagrywarky DVD
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 21, 2004, 18:33:46 »
Teoretycznie tak ale praktycznie roznie to moze byc bo moze byc zabezpieczony obraz plyty lub sam odtwarzacz np. przed DVDrkami. Trzeba to sprawdzic.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Nagrywarky DVD
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 21, 2004, 19:19:03 »
Raven mam taki soniak jak ty.
nagrywarka Lite-on i nie mam zadnych problemow z nagranymi plytkami w obu formatach.
oczywiscie zalezy od tego co jest  w obrazie plyty, bo niektorzy daja jak leci a ja potem musze z daemona [w trosce o zdrowie kolegi rutkowa usunolem kwestie kontrowersyjna :wink: Mazak ][/b] to na plytke.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM