Autor Wątek: Mam Problem z joy'em Saitek ST90  (Przeczytany 1110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Raphau

• Gość
Mam Problem z joy'em Saitek ST90
« dnia: Lipca 12, 2004, 17:18:15 »
Mój problem polega na tym, że nie mogę korzystać z mojej przepustnicy. Nie mam przepustnicy takiej jak większość z was, czyli takiej "wajchy" tylko przyciskową. Na zwykłym Szturmowiku [podstawowa wersja gry] wszystko chodziło ładnie. Skonfigurowałem ją, działała ładnie, była czuła i dało się szybko i łatwo zmniejszyć/zwiększyć ciąg mojego samolotu. W przypadku Forgotten Battles nie mogę w opcjach "Controllers" ustawić zmniejszania/zwiększania ciągu pod przyciski przepustnicy mojego Joy'a. W ustawieniach kontrolerów na Panelu Sterowania, wszystko jest OK. Czy ktos wie jak mi pomóc? Mój sprzęt:
AMD Athlon 2000+ XP
256 DRR
GeForce 4 MX with 128 bit AGP x8
Barracuda 40 GB
Saitek ST90
To napewno nie wina sprzętu, Joy'a też, działa bez zarzutu.

[ Dodano: Pon 12 Lip, 2004 18:21 ]
Raphau,

Śmigiełko

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 12, 2004, 17:47:18 »
Ja się specjalnie nie znam i może Cie nie dokońca zrozumiałem ale ja spróbowałbym ustawic przepustnicę w sekcji AIRCRAFT CONTROLS przy pozycji INCERASE/ DECREASE ENGINE POWER. Ale pewnie tak próbowałeś. Domyślnie "+" i "-" na klawiaturze.

Raphau

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 12, 2004, 19:11:17 »
Właśnie o to mi chodzi, próbowałem, kiedy sie wyświetla okienko podczas którego musisz wcisnąć klawisz, który chcesz przypisac, to oczywiscie go wciskam, ale to tak jak by go nie było, jakbym go nie wciskał. Nic sie nie dzieje. Inne przyciski moge przypisac. Czy FB juz nie obsługuje takich przepustnic?? :(

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 12, 2004, 19:25:58 »
Moze sprobuj zrobic defaultowe ustawienia controlsow i sprawdz.

Raphau

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 13, 2004, 12:35:24 »
Heh, nic z tego, próbowałem. :(