Autor Wątek: Maverick Air to Air  (Przeczytany 1727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DAREKOSA

• Gość
Maverick Air to Air
« dnia: Lipca 29, 2004, 12:50:24 »
Szanowni koledzy ! Spróbujmy raz jeszcze.Pocisk kierowany AGM Maverick (anty ground missle) jest naprowadzany na cele naziemne za pomocą 4 "czynników" w A-10 i OA-10 za pomocą podczerwieni lub telewizyjnie wAH-64 Long Bowl również radarowo lub za pomocą znacznika laserowego pokładowego własnego,innego śmiłowca(np KIOWA) lub zewńętrznego.OK?W moim przypadku gdy system naprowadzania przełączony jest w tryb surface Mavericki (dwa rodzaje) obramowóją cele powietrzne czyli zachowują się jak to Kolega słusznie zauwarzył jak sidewindery!Dopiero wówczas gdy wszystkie cele powietrzne zostaną zniszczone (np.przez samoloty eskortujące) mogę obramować cele naziemne.Serdecznie dziękuję za okazane zainteresowanie i ośmielam się prosić o dalszą pomoc.Cały czas nurtuje mni problem 3 misji w kampanii Su-27.Proszę spojrzeć na moje poprzednie posty.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Maverick Air to Air
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 29, 2004, 20:21:01 »
Tak czytam i czytam tego posta i nie wiem o co Ci biega z tym obramowaniem.
Lecac A10 wybieram tryb A2G (7), wybieram Mavericka (TV lub IR), mam obraz z kamery. Ustawiam marker celu nad celem, TAB, lock na celu, szybkie spojrzenie na obraz z kamery czy jestem zalockowany na tym celu na którym powinienem i fire (Enter). Pamietaj, ze w patch 1.02 zmienili odpalanie rakiet w samolotach zachodnich. Zwykły fire (domyslnie Spacja) odpala jedynie działko pokładowe. Aby odpalic rakiete, uzyc trzeba (domyslnie) Enter'a.
3-cią misje w Su-27 przechodziłem na wersji 1.01, nie było problemów ze stabilnoscia. Ale z tego co pamietam, misja ta była w warunkach duzego zachmurzenia. Byc moze Twoj system ładujac ta misje po prostu nie wyrabia.

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

qrde-

• Gość
Maverick Air to Air
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 31, 2004, 12:59:00 »
bardzo dziwne...:/ jezeli u ciebie mavericki faktycznie samoistnie naprowadzaja sie na cele latajace to nie mam pojecia jak mozna by to naprawic. reinstalowania gry probowales zapewne nie raz... moze pokombinuj z ustawieniami trudnosci gry, moze tam jest jakis blad.

male sprostowanie: o ile mi wiadomo AH-64 przenoszi pociski Hellfire, ktorych 2 rodzaje zaiste naprowadzaja sie za pomoca raradu badz lasera.

powodzenia :!:

Ajti

• Gość
Wygrzebując temat...
« Odpowiedź #3 dnia: Października 09, 2004, 16:34:28 »
Wygrzebuje ten temat, poniewaz nie chce zasmiecac forum nowym topiciem:

Czy ktos mi moze powiedziec jak niszczyc cele naziemne Maverickami??
Probowalem tak: kamerka prosto na budyneczek, lock TABem i enter... no i rakieta poleciala cholera wie gdzie w kosmos.... a potem spada setki kilometrow za celem...
Aha.. dodam ze w powietrzu nie ma nikogo oprocz mnie :)
Prosze pomozcie

Pozdrawiam

swier

• Gość
Maverick Air to Air
« Odpowiedź #4 dnia: Października 09, 2004, 18:32:44 »
heloł

hmm
a próbowałeś TV czy IR?

choć w sumie to nie powinno miec znaczenia skoro pocisk został zalockowany. Sprawdze za godzinke jak u mnie to wygląda

EDIT  =>   sprawdziłem. nie ma problemu zarówno przy IR jak i TV. lockuję budynek, strzelam i pocisk leci w miejsce zalockowania niezaleznie od tego czy to jest drzewo czy budynek czy czołg. nie wiem co może być u Ciebie na rzeczy w takim razie

Offline some1

• Global Moderator
Maverick Air to Air
« Odpowiedź #5 dnia: Października 12, 2004, 21:55:08 »
No tak, tylko zwróć uwage na to czy pocisk na pewno złapał lock'a. Jeśli na ekranie monitora mały krzyżyk ("pointing cross") miga, to jest fajnie i pewnie trafisz. Jeśli nie, to głowica nie widzi celu i pocisk pójdzie w niebo.
A swoją drogą to zastanawia mnie, realna skuteczność takich pocisków przeciw budynkom. Skoro Maverick widzi cel na zasadzie kontrastu z otoczeniem (telewizyjnie lub w podzczerwieni) ma stosunkowo niewielką głowice bojową i jest przystosowany do namierzania małych celów  więc walenie z czegoś takiego w budynki, na dodatek zamaskowane może (ale nie musi) być wątpliwym rozwiązaniem. Już lepiej strzelać do polonezów :lol:. Chyba, że mamy pod ręką AGM-65E-G  naprowadzanego laserem  albo jakąś inteligentną bombkę. Takie moje przemyślenia :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

swier

• Gość
Maverick Air to Air
« Odpowiedź #6 dnia: Października 12, 2004, 22:10:43 »
hmmm no ja myślę że maverick leci po prostu tam gdzie się go zalockuje

jak już się kamerę tv/ir nastawi na jakiś punkt, to rakieta dąży do "wyosiowania się" z osią obiektywu. To o czym piszesz ma raczej znaczenie w fazie identyfikacji celu przed lockiem imho

inną kwestią jest skuteczność mavericka w niszczeniu tego typu celów  :roll:  I tu się zgodzę  :)

ale spoko. w lomacu jeden maverick i budynki się 'zapadają' i ślicznie palą

nie próbowałem na takie duże bloki mieszkalne jeszcze hehe

maverick jest przemodelowany!!   :wink:   :mrgreen: