Autor Wątek: DMA w Windows98-problem z nagrywarką!!!  (Przeczytany 1150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bartekq

• Gość
DMA w Windows98-problem z nagrywarką!!!
« dnia: Sierpnia 03, 2004, 13:47:01 »
Witam czy moze mi ktos powiedziec dlaczego gdy wejde na system,menadzer urzadzen,cd-rom-y,moja nagrywarka,wlasciwosci to nie mam aktywnego DMA.Kiedys mialem a teraz wogole to nie jest aktywne,nie widac tego bo przeciez musze to zaznaczyc zeby mi nagrywarka normalnie szybko nagrywala bo teraz nagrywa mi na 48x 10-15 minut???

Z gory dziekuje i pilnie prosze o udzielenie  pomocy:(:(

Reoq

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 18, 2004, 22:50:30 »
wg. mnie moze byc jaki bład rejestu , który uniemozliwia zapisanie na stałe twojego konfigu cd-rw , zapytaj na forum lub faq www.cdrinfo.pl tam wiedza wszystko o nagrywarkach i configu

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 19, 2004, 00:26:26 »
Ewentualnie ASPI warto jakies wrzucic ale szczerze to nie pamietam bo o Windzie 98 juz zapomnialem  :mrgreen:

Wskocz na linka podanego wyzej tam prawde ci powiedza :P
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Ger0nim0

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 19, 2004, 08:14:46 »
Win 98 jeszcze ktoś z tego korzysta, przecież doom ma na tym nie chodzić ;-)
Z tego co pamiętam, aby uruchomić DMA w Win98 należy najpierw w zakładce Kontroler IDE-> kanał IDE ustawić tryb transferu „DMA jeżeli dostępne” potem restarcik i dopiero wtedy masz możliwość wyboru w urządzeniu.

Ericson_PL

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 25, 2004, 11:20:07 »
Witam czy moze mi ktos powiedziec dlaczego gdy wejde na system,menadzer urzadzen,cd-rom-y,moja nagrywarka,wlasciwosci to nie mam aktywnego DMA.

czy masz Soundblastera Live! ? jezeli tak to wylacz " SB16 emulation " w menagerze urzadzen