Autor Wątek: SDRAM  (Przeczytany 1008 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

madog

• Gość
SDRAM
« dnia: Sierpnia 17, 2004, 08:48:58 »
Witam

Panowie mam takie pytanie, choć może nie na to forum ale spytam. Czy są jeszcze w sprzedaży płyty głowne z bankami pamięci SDRAM? Mam pilną potrzebę kupienia takiej bo poprzednią w piątek spalił piorun:) dosłownie, :565:  a pamięci sie ostały a że była ich duża ilość chciąłbym pozostać przy nich. Czy są takie MoBo i ew jakie polecacie.

Dzięki na mzawsze wasz Madog:)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
SDRAM
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 17, 2004, 09:24:02 »
Widzialem na allegro - z roczna gwarancja. firma MSi, ale byly z procesorem. Mozna bylo dostac rowniez fakture.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

kaa

• Gość
SDRAM
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2004, 10:54:56 »
nabyłem (CGK - http://www.cgk.pl/ - za coś koło 200zł o ile dobrze pamiętam) jakieś pół roku temu nową MB Shuttle AK32A - dwa banki SDRAM i dwa banki DDR (nie można używać obu rodzajów pamięci razem). kupiłem ją, gdyż odczuwałem potrzebę zmiany CPU (na XP2000+) a jednocześnie dysponowałem dwoma zaledwie półrocznymi Kingstonami 256MB/133Mhz. mam w planie zamianę ich na DDR, ale na razie jest to niewykonalne z przyczyn obiektywnych  :mrgreen: ale jestem zadowolony i wszystko działa OK (poza tym, że płytka ma AGP x4, więc możliwe, że trochę hamuje grafikę, ale coż... i tak nie jest źle).