Autor Wątek: miniREPLIKA  (Przeczytany 4885 razy)

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
miniREPLIKA
« dnia: Sierpnia 29, 2004, 07:10:35 »
Help me, Obi-wan Kenobi, you're my only hope...

JanuszB podrzucił mi wczoraj dobry trop - monografię Karasia w miniREPLICE. Co prawda STRATUS wydał dopiero co książkę, ale w magazynie widać jest sporo rozrysowanych szczegółów, które w książce (mocno "compact") pominięto.

Dlatego zwracam się do modelarzy-ludzi dobrej woli o pomoc w skompletowaniu materiałów z miniREPLIK. Co prawda niektóre można jeszcze kupić, ale 1) niektóre są stare i dziś nie do dostania 2) 16x12zł to trochę jednak jest...

miniREPLIKA nr 1 (1/97)
część I mini-monografii samolotu PZL-23A/B "Karaś" i PZL-43 (w tym m.in. plany modelarskie prototypów, egzemplarza doświadczalnego i maszyn seryjnych)

miniREPLIKA nr 2 (1/98 )
część II mini-monografii samolotu PZL-23A/B "Karaś" i PZL-43 (w tym cztery strony planów)

miniREPLIKA nr 3 (2/98 )
część III mini-monografii samolotu PZL-23A/B "Karaś" i PZL-43 (w tym c.d. szczegółowych planów)

miniREPLIKA nr 4 (3/98
część IV mini-monografii samolotu PZL-23A/B "Karaś" i PZL-43 (zdjęcia archiwalne szczegółów konstrukcji)

miniREPLIKA nr 5 (4/98 )
część V mini-monografii samolotu PZL-23A/B "Karaś" i PZL-43 (zdjęcia szczegółów konstrukcji)

miniREPLIKA nr 6 (1/99)
ciąg dalszy historii samolotu PZL-23 "Karaś" (tabele danych historycznych - oznakowania, wypadki)

miniREPLIKA nr 7 (2/99)
plany samolotu PZL-37 "Łoś" w skali 1:48,
kolejny materiał fotograficzny uzupełniający mini-monografię samolotu PZL-23 "Karaś" (dodatkowo ilustrowany planszą barwną przedstawiającą nieznane wcześniej wzory malowania i oznakowania

miniREPLIKA nr 9 (4/99)
część I opracowania o jedynym polskim egzemplarzu samolotu Cant Z.506B "Airone" (w tym m.in. plany w skali 1:144 i odtworzone malowanie tego samolotu w barwach polskich)

miniREPLIKA nr 11 (1/2000)
przedruk oryginalnego opisu samolotu Lublin R-XIIID, wydanego w 1936 roku (uzupełniony zdjęciami i rysunkami szczegółów konstrukcji)

miniREPLIKA nr 12 (2/2000)
plany w skali 1:72 fragmentów samolotu PZL-37 "Łoś" (uzupełnienie planów tego samolotu opublikowanych w numerze 7 miniREPLIKI)

miniREPLIKA nr 15 (5/2000)
część I artykułu o samolotach CWL WZ-X (LD) i PZL Ł-2a (ilustrowana zdjęciami samolotów i modeli)

miniREPLIKA nr 16 (6/2000)
część II artykułu o samolocie PZL Ł-2a (zdjęcia + plansza barwna),
część I przedruku oryginalnej instrukcji samolotu RWD-8, wydanej w Polsce w 1935 roku, zawierająca m.in. rysunek zestawieniowy samolotu ze złożonymi skrzydłami

miniREPLIKA nr 17 (1/2001)
część II przedruku oryginalnej instrukcji samolotu RWD-8, wydanej w Polsce w 1935 roku

miniREPLIKA nr 18 (2/2001)
część III przedruku oryginalnej instrukcji samolotu RWD-8, wydanej w Polsce w 1935 roku

miniREPLIKA nr 25 (3/2002)
artykuł odtwarzający wygląd klap podskrzydłowych samolotu PZL-37 "Łoś" (ilustrowany zdjęciami i rysunkami)

miniREPLIKA nr 26 (4/2002)
artykuł o samolocie szkolnym RWD-8 w polskim lotnictwie (ilustrowany archiwalnymi zdjęciami i planszą barwną),
plansza barwna z sylwetkami samolotów RWD-8 w barwach polskiego lotnictwa przedwojennego

Najbardziej śpieszno mi z Karasiem.

Z góry serdeczne "Bóg zapłać".
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
miniREPLIKA
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2004, 09:27:05 »
Najprawdopodobniej mam wszystkie te numery ( jak wcześniej Ci pisałem jestem modelarzem i mam tego typu sporo rzeczy ). Od 1 mam urlop więc spokojnie mogę poszukać, ale nie mam skanera więc nie wiem jak CI mam to przekazać
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
miniREPLIKA
« Odpowiedź #2 dnia: Września 03, 2004, 09:13:14 »
Mój kumpel modelarz ma chyba wszystkie numery. Skontaktuje się z nim i dam znać.