Autor Wątek: Jaka karta graficzna do PF w trybie Perfect ?  (Przeczytany 1325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dziki

• Gość
Jaka karta graficzna do PF w trybie Perfect ?
« dnia: Października 05, 2004, 15:00:21 »
Cześć !

W związku ze zbliżaniem się premiery Pacific Fighters myślę pomału o zmodernizowaniu sprzętu, by w PF móc spokojnie (min. 30 fps) pograć w trybie Perfect (duużo wody !).
Myślę o zamianie mojego Mediona 9600TX (Radeon 9500pro) na jakąś szybszą kartę w rozsądnej cenie (do 1000 zł).
Pytanie jaką kartę byście mi polecili, może R9700 ?
Czy warto dopłacic i kupić: R9800pro, R800XT ?

Obecnie w trybie perfect przy ustawieniach: OpenGL (Cat 4,7), 1024x768x32bity, FAAx4, tekstury na 3/4, mipmam na max, filtr. trilinear, kompresja tekstur 16bit, mam min. 16 fps (1 Zeke, 50m nad wodą, widok z kabiny, mapa pacyfiku z AEP).

Moj sprzęt to:
Win 98 SE
Barton Mobile +2500@2400 Mhz
Medion 9600 TX 128Mb ram
SB live 5.1
płyta gł. MSI na KT 400
ram DDR 512 Mb
joy MS SideWinder2 z FF
FB ver. 2.04

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Października 05, 2004, 17:44:57 »
Sadze ze PF bedzie mial zblizone wymagania do FB stad taki Radzio 9800 Pro powinien styknac w zzzupelnosci. pozatym ma najlepszy stosunek ceny do jakosci.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 05, 2004, 17:57:05 »
Ja natomiast na twoim miejscu poczekałbym aż PF wyjdzie. Kupowanie karty pod grę, której jeszcze nie ma, imho całkowicie mija się z celem - ja kupiłem swego radka 9700 we wrześniu naiwnie, o jakże naiwnie, sądząc, że LockON będzie na nim chodził "w miarę rozsądnie" w listopadzie :oops: (czyli byłem w trochę podobnej sytuacji do Ciebie)! Oczywiście nie był to jedyny powód przesiadki z GF2MX... chyba więcej nie muszę pisać  :lol:
Wstrzymaj się, poczekaj na PF, poczekaj na konkretne opisy działania z różnymi kartami, a wówczas może się okazać, że w cenie 1k pln kupisz coś nowszego niż schodząca rodzina R9700/9800...

pozdrawiam,
qrdl

VONKREBS

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 06, 2004, 09:50:17 »
Zaczekać. Stanowczo zaczekać !!! Jak wyjdzie PF zainstalowac i zobaczyć co działa. Potem zmieniać i inwestować - jeśli będzie potrzeba.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Października 08, 2004, 09:51:11 »
Dokładnie, lepiej poczekac, nigdy nic nie wiadomo. Nie wiem czy natomiast nie lepiej juz skoro piszesz o Radku 800 kupic GForce serii 6, PF mial byc bardziej 'robiony' pod te karty, a przynajmniej NVidia testowala nowe sterki i nowosci programowe wlasnie na PF i jest taki dokumet PDF nawet na ten temat
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

raven

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Października 08, 2004, 12:31:05 »
Nie ma co ukrywać, większość gier pisana jest pod NVIDIE. Ale ja zawsze miałem sympatię do Radeonów, od czasów jak ATI próbowała wbić się w rynek.

« Odpowiedź #6 dnia: Października 08, 2004, 19:10:29 »
Cytat: raven
Nie ma co ukrywać, większość gier pisana jest pod NVIDIE. Ale ja zawsze miałem sympatię do Radeonów, od czasów jak ATI próbowała wbić się w rynek.

Dzięki Raven za pomysł, nawet jak go żle zrozumiem , to i tak warto porównać wyniki testów najnowszych kart tych producentów - w naszej Grze.
Leszek