If everything goes according to the plan, then toward the end of October, work above addon will be finished.
In the countries OF THE CIS and Baltic, our publisher gave a firm "yes", it will sell disks with the ruskoyazychnoy version. English-language version will also be, we plan to sell it through daunload, in the form of patcha, from our site. The additional ways of sales possibly will appear.
to znalazłem dzisiaj. jakimś szalonym angielskim to jest napisane

=> wolne tłumaczenie poniżej:
"jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem, praca nad addonem będzie zakończona do końca października. W krajach WNP i bałtyckich nasz wydawca dał już firmie "tak" - będzie sprzedawał CD z rosyjskojęzyczną wersją. Wersja angielskojęzyczna też będzie dostępna - planujemy sprzedawać ją jako plik do ściągnięcia - jako patch - z naszej strony internetowej. Inne formy sprzedaży też prawdopodobnie się pojawią"
No to już wszystko wiemy. Będzie płatne

Ale nadal nie wiem kto to qrka ma niby wydawać
Piszą coś o swojej stronie internetowej, przy czym nigdzie nie ma żadnego linka
Chyba że dopiero coś stworzą na użytek sprzedaży "Gorących Skał"
tak czy inaczej - zapowiada się coś pięknego

EDIT =>
właśnie znalazłem takie coś:
- 1C company will release a russian version of Add-on in CIS on 2CD. ED planning to release an english version by selling it as a downloadable SW. But this fact is still under discussion.
- ED planning to include a flyable attack hely Ka-50 in the Add-on, but this is under discussion too
W streszczeniu: wydawcą będzie 1C ..... w ruskiej wersji mają być 2 CD. Co do ściągalnej wersji ang to jest dyskutowana ...
I .... UWAGA!!!!!! rozważają dodanie kokpitu hokuma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No chyba bym umarł ze szczęścia