Autor Wątek: Problem w edytorze misji  (Przeczytany 1485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

meryphillia

• Gość
Problem w edytorze misji
« dnia: Października 15, 2004, 20:47:30 »
Pozdrawiam wszystkich miłośników LockOn'a. Mam nadzieję, że zbytnio mnie nie zbesztacie za pewnie idiotyczne pytanie, z racji, że jestem tu nowy :wink:
Otóż mój problem polega na tym, że edytora używam do tworzenia "filmików" ukazujących, najróżniejsze działania lotnicze. Wszystko byłoby "cacy", gdyby nie głupi fakt, iż nie mam bladego pojęcia jak przełaczać widoki z każdego samolotu uczestniczącego w dzialaniach!? Użycie F2 nic nie daje, choć niby powinno przełaczyć na widok z kolejnego samolotu. Prosiłbym o pomoc, to w ramach podziękowania pochwalę się owymi filmikami, a z czasem jakąś kampanią do LockOn'a (głównie dla F15 i A10, bo to moje ulubione maszyny w tej grze)
Z góry dziękuję wszystkim wyrozumiałym pomocnikom :)

swier

• Gość
Problem w edytorze misji
« Odpowiedź #1 dnia: Października 15, 2004, 21:44:00 »
myślisz o 'wskakiwaniu' w kokpity samolotów AI uczestniczacych w misji?
Alt J

no i of korz to dotyczy tylko samolotow flyable

F2 przełącza tylko widoki zewnętrzne

i nie zapomnij shift J jak jestes w trybie externala  8)

serwusik i witamy w klubie :D

303_Shpacoo

• Gość
Problem w edytorze misji
« Odpowiedź #2 dnia: Października 15, 2004, 22:49:48 »
Można jeszcze Shitft+F2 - przełącza na kolejne samoloty z teamu samolotu obserwowanego, F6 to lock na najbliższy przeciwniku, SHIFT+F2 na najbliższym swoim (można wciskać dalej i będzie lockowało kolejnych od najbliższego, do najdalszego). Do tego F3 - widok "Flyby", można stosować na dowolnym samolocie po wybraniu go poprzez Shift+F2(swoi) albo Ctrl+F2 (przeciwnik).

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Problem w edytorze misji
« Odpowiedź #3 dnia: Października 15, 2004, 23:23:58 »
szpaku to forum lockona a nie fb :P
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

meryphillia

• Gość
Problem w edytorze misji
« Odpowiedź #4 dnia: Października 16, 2004, 01:02:35 »
Dzięki za milutkie przyjęcie na forum :)
Lecz Wasze odpowiedzi nic mi nie pomogły :cry: Może powinienem bardziej wyjaśnić w czym problem!? Otóż te moje "filmiki" polegają głównie na tym, że określam dane zadania raczej dla samolotów "not flyable". Częstym motywem są strategiczne bombardowania przy pomocy B1 i B52, czy Tu-22, Tu160 dla strony sowieckiej. I właśnie wtedy nie moge przełączać sie pomiedzy poszczególnymi samolotami. Na starcie widok ustawiony jest na jedną z maszyn, widok przełączy się na następną dopiero wtedy, gdy ta pierwsza ulegnie zniszczeniu. Miedzy jednostkami lądowymi mogę przełączać się normalnie.
Chodzi o to, że w planowaniu misji, nie ma żadnego samolotu, który mógłyby być kontrolowany przez gracza.
Może teraz, ktoś bardziej zrozumie o co tutaj biega?

303_Shpacoo

• Gość
Problem w edytorze misji
« Odpowiedź #5 dnia: Października 16, 2004, 01:39:43 »
Kufaa - mówiłem, że dzisiaj nie jest dobry dzień na latanie :| Cuś w powietrzu wisi must be klątwa PF, jak to Świeru ujął. Za powstałe zamieszanie przepraszam  :wink:

swier

• Gość
Problem w edytorze misji
« Odpowiedź #6 dnia: Października 16, 2004, 11:00:54 »
hehe Szpaku dowaliłeś do pieca z tymi controlsami  :mrgreen:

wracając do tematu - nie powinno tak być szczerze mówiąc  :?  Przy pomocy F2 powinenieś być w stanie się przełączać pomiędzy maszynami biorącymi udział w misji

a spróbuj stworzyć taką misję, w której byłby Twój samolot. ale prostu odkołuj nim 'na stojanku' i wtedy spróbuj F2 przełączać między maszynami

no jak już wtedy by się nie dało to bym się mocno zdziwił

meryphillia

• Gość
Problem w edytorze misji
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 05, 2004, 13:27:47 »
Pojawił się nowy problem! Nagle zapragnąłem zrobić nocne misje i... zonk! Nie mam bladego pojęcia gdzie ustawia się porę dnia!?  :oops:  Może ktoś pomóc?

Ajti

• Gość
Problem w edytorze misji
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 05, 2004, 18:17:53 »
Pojawił się nowy problem! Nagle zapragnąłem zrobić nocne misje i... zonk! Nie mam bladego pojęcia gdzie ustawia się porę dnia!?  Może ktoś pomóc?

:568:    < - - - - wyglada mniejwiecej tak, tylko bez gostka (biala kartka z czarnymi literkami- jak zobaczysz to bedziesz wiedzial o co chodzi)
Guzik BRIEFMGS (odprawy przed misja) to jest drugi przycisk na prawo od FLY, albo 10 od prawej strony.
Wyskoczy ci lista... po prawej stronie bedziesz mogl zmienic godzine.... na jaka chcesz.
Standartowa to 12:00.

Pozdrawiam