Autor Wątek: lock-on i pamiec ram  (Przeczytany 5173 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

303_Shpacoo

• Gość
lock-on i pamiec ram
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 04, 2004, 21:42:55 »
Burżuj.

reelcash

• Gość
lock-on i pamiec ram
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 04, 2004, 22:05:25 »
eee tam walcze z sepratystycznymi slugusami imperializmu dosiadajac suk :P

ZBUJ

• Gość
lock-on i pamiec ram
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 05, 2005, 00:04:35 »
Zrobiłem kilka eksperymentów z lockiem i chciałem podzielić się z Wami paroma spostrzeżeniami. Mam Radka 9500 Pro z odblokowanymi potokami (czyli prawie 9700Pro) AthlonaXP 2400 i 1GB RAM'u.
1. Po dołożeniu do 1GB (parę misięcy temu miałem 512MB) znacznie poprawiła mi się płynność sima
2. Zauważyłem że jest bardzo niewielki spadek wydajności (np o 2-3 fps przy 25fps) przy zwiększeniu rozdzielczości.
3. Po wyłączeniu FastWrite dla AGP znacznie spada wydajność przy dużych rozdzielczościach (1600x1200 - a przy niej sim wygląda świetnie) oraz pojawiają się co jakiś czas spadki wydajności nawet do 50% przy mniejszych (zalecane wyłączenie przez Omegadivers dla Radków - ale chyba nie dla Locka :( )
4. Przy zmniejszeniu wielkości pamięci przydzielonej do AGP do minimum czyli 32MB po pewnym czasie grafika zaczyna bardzo dziwnie się zachowywać (np znikają całe połacie tekstur)

Niestety nasuwa mi się niebezpieczny wniosek że Lockon nie tylko jest Ramożerny ale również Videoramożerny :?  chociaż często spotykam się ze stwierdzeniem że nikt nie robi gier, które wykorzystywałyby więcej niż 128VRAM... Może LockOn jest aż tak nowoczesny i wyprzedził swoją epokę, że jest jedyną grą wykorzystującą takie zasoby.
Mogę Was pocieszyć, że niedługo przetestuję GForce'a 6800GT z 256DDR to wypowiem się dokładniej jak to jest z tym vramem.

A tak w ogóle to piję browar i marzy mi się komp... albo profesjonalny sim, taki jak używają w wojsku do szkolenia chłopaków albo ca ja... kurcze chętnie bym polatał  :cry:

Pozdrawiam Wszystkich Real i Virtulotników.

[ Dodano: Sro 05 Sty, 2005 01:09 ]
A jeszcze jedno, jakby ktoś kiedyś chciał to polecam się na duelka albo do jakiejś misji po necie o ile praca pozwoli :|
i kobieta  :wink:

Siemka