Autor Wątek: czy ktoś pomoże -klawiszologia  (Przeczytany 2342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

azet

• Gość
czy ktoś pomoże -klawiszologia
« dnia: Października 27, 2004, 20:28:56 »
włąsnie kupiłem lock on,miałem kiedyś flankera 2.5,tam też nie rozgryzłem instrukcji (swoją drogą kto zrobił taką badziwna instrukcję,powinni wziąć przykłąd z topware,,enemy egaged,,)czy może ktoś napisać ,podać gdzie jest ,klawiszologia do tej gry?? nie wiem jak walczyć na krótkie dystanse ,średnie ,dalekie ,jak niszczyć cele naziemnie ,np.włączamy 7 radar do walki naziemnej ,i co dalej ?/ gdzie to jest ?? pomoże ktoś ??

« Odpowiedź #1 dnia: Października 27, 2004, 21:15:57 »
Zerknij tu:

http://www.icpnet.pl/~garu/porady_lock.html

Przetłumaczyłem klawiszologie do Lock-On. Na samym dole strony masz kilka linków do pradników.

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

LuKaS

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 27, 2004, 21:23:32 »
Mozesz jeszcze zobaczyc na oficjalnej stronie http://www.lo-mac.com/reference.php Wszystko jest w PDF-ie po angielsku.

Pozdro

azet

• Gość
dzięki
« Odpowiedź #3 dnia: Października 27, 2004, 22:35:26 »
dzięki panowie ,co do strony angielskiej ,to niestety nie znam angielskiego :( ,strona z klawiszologią był mi znana ,ale nie mogłem jej otworzyć ,i dlatego pytałem . nie wiem czy graliście w enemy egaged  gra piękna ,realistyczna spolszczona pięknie,instrukcja po polsku pięknie zrobiona ,niemożna nie umieć ,a zrobiona przez TOPWARE,a cenega wypuszcza takie lujowate instrukcje że aż głowa boli,tak samo było z flankerem i z teraz .tyle klawiszy ,,za co oni biorą kasę!!

swier

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 28, 2004, 00:38:21 »
heloł
obawiam się że nie ma polskiej klawiszologii do LOMACa ...  :?
też się dziwię że nie dali tego w polskiej instrukcji. to w sumie podstawa tłumaczenia

a co co EECH ... oczywiście z Apache/Havoc   8)

wiele wiele nocy nad tym spędziłem. jest to jedyny sim który znam, który ma naprawdę dynamiczną kampanię. to coś w fb to się nawet nie umywa do kampanii w EECH. szkoda że LOMAC takiej nie ma  :(

.... do dziś czasem przeglądam instrukcję EECH dla przyjemności. rzeczywiście mucha na niej nie siada. No mogłaby być w sztywnych okładkach  :wink:
Choć w sumie pliczek pdfa załączony do flankera też jest niczego sobie (oprócz błędów tłumaczeniowych). i do któregoś tam wydania dołączono bardzo ładną książeczkę - "kartę referencyjną dla pilota flankera". To była kompletna klawiszologia wraz z procedurami lotu/walki/awaryjnymi połączonymi z odp klawiszami. to było naprawde przydatne. wielkie brawa dla wydawcy.
Takie coś by się przydało dla LOMACa. I właśnie takie rzeczy powinny stanowić 'added value' które może sprawić że klient zapłaci za oryginała a nie zasili kasy firmy HenioInteractive. Do takich rzeczy zaliczam tez instrukcję załączoną do Rowan's BoB, książkę (bo tak to trzeba nazwać) załączoną do cfs2, i "Pilot's handbook" załączony do MSFS2000

... do SH3 prawdopodobnie będzie książeczka z sylwetkami wszystkich statków i okrętów do identyfikacji celu ...  :P

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Października 28, 2004, 01:30:29 »
do któregoś tam wydania dołączono bardzo ładną książeczkę - "kartę referencyjną dla pilota flankera". To była kompletna klawiszologia wraz z procedurami lotu/walki/awaryjnymi połączonymi z odp klawiszami. to było naprawde przydatne. wielkie brawa dla wydawcy.

Powiem bardzo nieskromnie, że te brawa za kartę referencyjną należą się mnie  8)
Swego czasu, zaraz po polskim wydaniu flankera, które oczywiście natychmiast zakupiłem, była toczona dyskusja - na anglojęzycznym forum flankerowym - w której brałem udział. W pewnym momencie była mowa o karcie referencyjnej, o której nie miałem pojęcia i o którą zapytałem na forum. Okazało się, że część forumowiczów wzięła mnie za pirata, ponieważ nie mieli pojęcia, że w polskim wydaniu nie ma takowej, w głowie im się nie mogło pomieścić, że wcisnęli nam taką tandetę. Wyobraźcie sobie, że zostałem przeproszony i jako zadośćuczynienie za "straty moralne" dostałem od SSI wydanie amerykańskie flankera (oczywiście z pięknymi kartami referencyjnymi) + koszulka  :lol:
Następnie nawiązałem korespondencję z wydawcą polskim, który pod presją moich listów, zobowiązał się dołączyć kartę do następnych wydań i... wysłać mi grę już w poprawionym wydaniu. Oczywiście do dnia dzisiejszego nie wywiązał się z tego drugiego.... tak więc kolego Swier, nie ma dobrych wydawców, tylko tacy, których się przyciśnie, a polskiego wydawcę flankera przycisnęło ówczesne SSI  :twisted: Oczywiście była to inna klasa, wspominam te "problemy" z łezką w oku, niż zafajdana ubikacja z ich polskimi wydawcami  :roll:

pozdrawiam,
qrdl

azet

• Gość
a jak walczyć ??
« Odpowiedź #6 dnia: Października 28, 2004, 12:21:11 »
i nie tak to powinno polegać ,gra bardzo dużo traci ,szczególnie tak realistyczna ,po kilku podejściach człowiek odchodzi od komputera bo nie moze rozgryść instrukci niemówiąc już o przeciwnikach,nie zgłębiłem flankera do końca bo odpadłem na instrukcji,i myśleże będzie podobnie z lock on ,ale to sięzobaczy bo dopiero zaczynam.

może podaćie jak walczyć ,włącza sięradar i czeka sie,czy cos trzeba robić ??

LuKaS

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 28, 2004, 13:10:31 »
Proponuje odpalic w menu gry TRAINING, jest tam opisany sposob uzycia poszczegolnych rodzajow uzbrojenia i nie tylko  :wink:

azet

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Października 28, 2004, 14:44:55 »
tak wiem tylko że mój angielski nie istnieje,mamusia nie mówił do czego może mi sie przydać obcy język,gdybym wiedział że będzie taki potrzebny ,działał bym w tym kierunku .