Autor Wątek: V1  (Przeczytany 3118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

V1
« dnia: Listopada 06, 2004, 11:46:22 »
Witam.
Nie potrafię ustawić odpalania V1 na mapie dogowej.
Wyrzutnia wypuszcza tylko 1 bombę i na tym koniec.
Proszę o podpowiedź jak to skonfigurować aby bombki odpalały sie np. co 3 minuty.
Pozdrawiam.
Dzięki Kosi za podpowiedź.
A może ktoś mi to objaśni w ludzkiej mowie ?   :oops:

"The rocket itself appears on the rail at exactly half the Timeout or Period time; during the other half of the interval the rail appears empty. For example, if the Timeout is set to 10 minutes and Period is set to 20, then the rail will appear empty for the first 5 minutes of the mission (timeout / 2); the rocket will appear on it for the next 5 minutes and launch at 00:10 of game time; then the rail will appear empty for the next 10 minutes (Period / 2) and then the rocket will sit on it for the remaining 10 minutes of the Period; etc."

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
V1
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 06, 2004, 11:50:47 »
W pliku readme do patcha 2.04 masz wszystko opisane jak zrobic V1 na mapie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: V1
« Odpowiedź #2 dnia: Października 19, 2017, 21:30:03 »
Zagłębię się mocno w kopalni ale nie będę tworzył nowego wątku. Coś tam grzebałem w czeluściach swojego hdd i znalazłem filmik zatytułowany V1, przypomniałem sobie że były to moje próby wytrącania na Tempeście z lotu V1. Wiem że mi się nie udało (za mało cierpliwości i czasu ;-) ) więc nie ma się czym chwalić i filmik spuściłem w koszu ale pamiętam sporo zabawy z tym. FB to jednak mimo wszystko genialna gra z mnogością rzeczy które zawsze sobie wyobrażałeś jak się robi a tu mogłeś sobie spróbować prawie "na żywo".
Tu jak to się powinno robić:
https://www.youtube.com/watch?v=Y5O31qJURo4
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Odp: V1
« Odpowiedź #3 dnia: Października 31, 2019, 22:47:40 »
Witam.
Ustawienie rakiet V1 (z powietrza/ziemi) ich działanie zależy od prawidłowego ustawienia czasu. Uruchomianie rakiet V1 liczony jest od momentu pojawiania się gry (wybór samolotu) oraz drugi czas to wypuszczenie następnej rakiety. Czas liczony dla rakiet V1 nie mogże się powtarzać, czyli czas uruchomienia rakiety V1 i kolejny czas wypuszczenia rakiety, a także łączny czas sumujący  działanie rakiety V1.

przykład :

Rakieta V1 nr1.

-Wyznaczony czas;  0: 2(min)
-Licznik;   9999
-Okres ; 0:2
 >>> Łączny czas 4(min)

Rakieta V1 nr 2.
-Wyznaczony czas; 0:4(min)
licznik; 9999
-Okres; 0:3(min) 
>>> Łączny czas 7(min)

itd.