Witam Wszystkich Serdecznie
mam prośbę o pomoc w kwestii Pacific Fighters, który niedawno zakupiłem drogą internetową z Ubi Soft. Problem z grą polega na tym, że nie działają niektóre kampanie. Z tego co zauważyłem dotyczy to kampanii odbywających się nad otwartym morzem (Morze Koralowe, Midway, Santa Cruz). Gra wówczas strasznie spowalnia (taktuje), co uniemożliwia "używanie" sobie

. Zupełnie inaczej jest w kampaniach, gdzie znajdują się mapy z większymi obszarami lądowymi, np. Guadalcanal czy Okinawa.
Specjalnie dla tej gry (wcześniej miałem IL-2 Forgotten Batles) powiększyłem RAM do 1 Giga i wymieniłem kartę na Radeon 9600 pro Atlantis. Domyślam się, że nie jest to również sprawka procesora (AMD 2,6). Zdania moich kolegów - informatyków są podzielone. Jeden z nich uważa, że to kwestia płyty głównej, którą należałoby wymienić, drugi z kolei sądzi, że jest to błąd w programie PF, bo przecież w innym wypadku źle chodziłyby wszystkie kampanie. Jeśli możecie mi coś poradzić, to będę zobowiązany. Dodam, że wczoraj zainstalowałem nowe sterowniki do karty i taktowanie się zmniejszyło, ale wciąż występuje, co bardzo męczy wzrok. Bardzo proszę o radę, bo w przeciwnym razie będę zmuszony wrócić do gry w pasjansa. Z nią mój komp daje sobie radę
Pozdrawiam,
sławek
ps. Mimo wszystko gra to jeden wielki wypas!

. Szczegóły doprowadzone do perfekcji. W zasadzie brakuje tylko odgłosów bąków puszczanych przez objedzonych ryżem i przerażonych pilotów japońskich.