Autor Wątek: PROŚBA O POMOC "Pacific Fighters"  (Przeczytany 1140 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

slawek

• Gość
PROŚBA O POMOC "Pacific Fighters"
« dnia: Listopada 18, 2004, 15:02:26 »
Witam Wszystkich Serdecznie  :D
mam prośbę o pomoc w kwestii Pacific Fighters, który niedawno zakupiłem drogą internetową z Ubi Soft. Problem z grą polega na tym, że nie działają niektóre kampanie. Z tego co zauważyłem dotyczy to kampanii odbywających się nad otwartym morzem (Morze Koralowe, Midway, Santa Cruz). Gra wówczas strasznie spowalnia (taktuje), co uniemożliwia "używanie" sobie :-). Zupełnie inaczej jest w kampaniach, gdzie znajdują się mapy z większymi obszarami lądowymi, np. Guadalcanal czy Okinawa.
Specjalnie dla tej gry (wcześniej miałem IL-2 Forgotten Batles) powiększyłem RAM do 1 Giga i wymieniłem kartę na Radeon 9600 pro Atlantis. Domyślam się, że nie jest to również sprawka procesora (AMD 2,6). Zdania moich kolegów - informatyków są podzielone. Jeden z nich uważa, że to kwestia płyty głównej, którą należałoby wymienić, drugi z kolei sądzi, że jest to błąd w programie PF, bo przecież w innym wypadku źle chodziłyby wszystkie kampanie. Jeśli możecie mi coś poradzić, to będę zobowiązany. Dodam, że wczoraj zainstalowałem nowe sterowniki do karty i taktowanie się zmniejszyło, ale wciąż występuje, co bardzo męczy wzrok. Bardzo proszę o radę, bo w przeciwnym razie będę zmuszony wrócić do gry w pasjansa. Z nią mój komp daje sobie radę :D
Pozdrawiam,
sławek
ps. Mimo wszystko gra to jeden wielki wypas!  :lol: . Szczegóły doprowadzone do perfekcji. W zasadzie brakuje tylko odgłosów bąków puszczanych przez objedzonych ryżem i przerażonych pilotów japońskich.  :wink:

dark2

• Gość
water=0
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 25, 2004, 14:42:28 »
hej..
spróbuj z tym..wątkiem
http://212.160.164.236/~apacz/phpBB2/viewtopic.php?t=3340&highlight=water

linia water=#, a problem jest znany i opisany:
http://212.160.164.236/~apacz/phpBB2/viewtopic.php?t=2365

a pozatym, czy nie masz na stałe załaczonego jakiegość AAx4 na karcie..czy czegoś takiego...??
a co do płyty głównej - to uważam że sama wymiana nie pomoże -> tzn. efekt moze byc oki..bo pewnie przy okazji system byłby od zera instalowany... a wiadomo porządek to podstawa...
tak czy inaczej - czytaj forum :)
pozdr

slawek

• Gość
PROŚBA O POMOC "Pacific Fighters"
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 28, 2004, 20:59:20 »
Witam,
nie wiem, czy dostałeś odpowiedź, więc na wszelki wypadek przesyłam jeszcze raz podziękowania za fatygę. Gra już chodzi rewelacyjnie, bo sprawę załatwił nowy patch.  :D
Pozdrawiam

xpw

• Gość
Sprawa bąków
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 01, 2004, 10:54:16 »
"W zasadzie brakuje tylko odgłosów bąków puszczanych
przez objedzonych ryżem i przerażonych pilotów japońskich"

Dobre ! Podoba mi się ten gambit. 3m sie