Autor Wątek: Il 2 bez Joya  (Przeczytany 2000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kozaty

• Gość
Il 2 bez Joya
« dnia: Grudnia 14, 2004, 18:35:10 »
Cześć, mam pytanie, czy istnieje możliwość kierowania samolotem za pomocą myszki, np program emulujący joystick jak np mouse as yoke dla fs 2004. Dżoja nie mam, a klawiaturą niestety nie da się nawet wylądować.  Pozdrawiam wszystkich.

303_Shpacoo

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 14, 2004, 18:53:37 »
Nic o programach nt. emulacji myszki mi nie wiadomo, co do latania na klawiaturze - da się :twisted:  :twisted: - poszukaj tematu o tym.

kozaty

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 14, 2004, 19:43:48 »
Nie zrozumieliśmy się:). Miałem na myśli program który ruch myszki przekształca w ruch joya, tzn że teoretycznie o ile przesuniemi myszke o tyle porusze się ster. A propos nie wmówisz mi że da latać sięna klawiaturze, gdyż jest to praktycznie niemożliwe, no chyba że włączymy autopilota. :]

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 14, 2004, 19:48:05 »
kozaty,  propos nie wmówisz mi że da latać sięna klawiaturze, gdyż jest to praktycznie niemożliwe, no chyba że włączymy autopilota.

da sie, zareczam Ci. Sam osobiscie przelecialem starego ila offline wzdluz i wszez na klawie. Odrobina wprawy samozaparcia i gra sie( bo sie nie ma joy, bo zona nie pozwala kupowac zabawki dla starego konia:)). Online tez grale nie malo. Nawet niedawno Schlang z braku joya ( w naprawie) gral online - nawet chyba Bellum lecial.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Kos

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 14, 2004, 20:00:52 »
A propos nie wmówisz mi że da latać sięna klawiaturze, gdyż jest to praktycznie niemożliwe, no chyba że włączymy autopilota. :]

Mylisz sie ... i to bardzo. To wlasnie Szpak jest tym, ktory swego czasu latal "dogi" wylacznie na klawiaturze i zareczam Ci, ze wyniki jakie osiagal sa niedoscignione dla niektorych latajacych  na joy'u. Na "dogu" nie lata sie na autopilocie.

kozaty

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 14, 2004, 20:20:53 »
To może w takim razie moja klawiatura jest do kitu (tracer maybach sl), bo lecąc bf109 nie mówiąc juz o super delikatnym p-39, każde dotknięcie jakiejkolwiek "strzałki" kończy się korkociągiem i szybką wizytą na Ziemi

Doktor M

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 14, 2004, 22:45:29 »
Model klawiatury akurat nie ma tu nic do rzeczy (no chyba, że jakaś wiekowa z zacinającymi się klawiszami). Odrobinka treningu i wyczucia rozwiąże sprawę. A jeżeli klawiatura jest zbyt czuła to w Panelu Sterowania w menu "Klawiatura" możesz zmniejszyć odrobinę parametr "Szybkość powtarzania".

303_Shpacoo

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 14, 2004, 23:09:43 »
Właśnie miałem to szrajbnąć.

A pokaz umiejętności latania na klawiszach może obecnie dać Tees, wiernie i z poświęceniem dźwigający tytuł Kufajmana Klawiszowca, za co jestem mu niezmiernie wdzięczny, jako że to właśnie on przejął po mnie pałeczkę (znaczy klawisze:)) Ja niestety sprzeniewierzyłem się mym prastarym ideałom i uległem magii burżuazyjno-imerialistycznego wynalazku joystickiem zwanego. Klawiatura, mój MiG i KG200 do zabicia - to były czasy....  :D  :D Niestety wszystko się kończy, zupełnie jak rolka taśmy klejącej po całkowitym okręceniu chomika lol

art.pl

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 14, 2004, 23:52:39 »
latanie  bzez  joja :shock:  :shock:

desperat :D  :D  :D

kozaty

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 14, 2004, 23:55:37 »
Jest rozwiązanie1!!
Teraz kontroluje ila za pomoca myszki i lata sie extra. Programik nazywa sie ppjoy i jest cholernie trudny do konfiguracji ale oplacalo sie hurrrraaa!!:)

[ Dodano: Sro 15 Gru, 2004 01:02 ]
jeszcze jakbyscie powiedzieli jak wylonczyc rozgladanie sie za pomoca mychy to bylbym w 7 niebie :D

grad

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 15, 2004, 12:14:09 »
kozaty, kup sobie najprostszą zabawkę na allegro za kilka złotych (np. tu). I będzie po kłopocie. No, chyba że nie chcesz, ale wtedy to już sprawa ideologiczna ;)

kozaty

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 15, 2004, 16:15:44 »
Cytat: grad
kozaty, kup sobie najprostszą zabawkę na allegro za kilka złotych (np. tu). I będzie po kłopocie. No, chyba że nie chcesz, ale wtedy to już sprawa ideologiczna ;)

Wierz mi, że gdyby solucja była tak łatwa jak przedstawiłeś to nie zawracałbym wam gitary:P Problem w tym, że mam laptopa, często podróżuję i nie moge brać ze sobą sporego joya bo po prostu nie mam gdzie go trzymac(hiehie miec aktowke a tam akcesoria od  kompa:P) a i tak mam juz myszke  ktora często mi zawadza, ale ze nie lubie touch pada to jeszcze musze jakos ją targać.

grad

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 15, 2004, 16:42:47 »
I to właśnie jest "argument przeciwko szkole" :)

Ja już się zastanawiam jak wyjaśnić żonie, że wyjeżdżając na święta do rodziców chcę zabrać ze sobą mojego X36 :) Rodzice mają stałe łącze, mój laptop powinien być wystarczający, więc dlaczego by nie? Przecież nie będę się katował tygodniową przerwą w lataniu, prawda? To byłby masochizm, he, he.

303_Shpacoo

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 15, 2004, 20:52:10 »
Cytat: grad
I to właśnie jest "argument przeciwko szkole" :)

Ja już się zastanawiam jak wyjaśnić żonie, że wyjeżdżając na święta do rodziców chcę zabrać ze sobą mojego X36 :) Rodzice mają stałe łącze, mój laptop powinien być wystarczający, więc dlaczego by nie? Przecież nie będę się katował tygodniową przerwą w lataniu, prawda? To byłby masochizm, he, he.

Może warto rozważyć kupno wersji podróżnej? Tzn. coś mniejszego gabarytowo - jakiś Evo albo Gold, ew. Rumble (choć ten już jest nieco większy niż 2 poprzednio). Święta idą, chionka i te sprawy - jest dobra okazja :D

grad

• Gość
Il 2 bez Joya
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 16, 2004, 12:35:14 »
Rzadko wyjeżdżam na tak długo, żeby chcieć targać ze sobą joya, więc raczej nie ma sensu. Poza tym przyzwyczaiłem się już do tego i nawet próby na Wingmanie z FF, który pożyczył mi martin, wypadły niezachęcająco, he, he. A za klawiaturę podziękuję.