Autor Wątek: niskie FPS  (Przeczytany 3386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
niskie FPS
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 23, 2004, 14:58:19 »
Szanowny Kosi :-)

Jestem za a nawet przeciw :-) Inaczej już nie mogę odpowiedzieć, a daleki jestem od podtrzymywania starego trollowego tematu pt. "Intel vs AMD"  :lol: , bo to chyba pradziad trollowych topików.
Masz rację... w wielu kwestiach.
Moim zdaniem najważniejsze jest harmonijne zgranie elementów całego systemu. Masz np. 1.5GB ramu, procka >2Mhz a do tego gf4mx... to tak jak dobry samochód na drewnianych kwadratowych kołach :-)

pozdrawiam,
qrdl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
niskie FPS
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 23, 2004, 15:01:38 »
Qrdl wypije za to  :D  :564:  :564:  :564:  :564:  :564:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

niskie FPS
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 24, 2004, 12:11:25 »
Ok, znaczy się mam zmienić kartę  :)
W takim razie co proponujecie w ok 1000-1200 PLN?
do tego pewnie będzie potzrbny lepszy zasilacz. obecnie mam 300W (nic znanego)
moze coś możecie polecić? :?:

CyC_Benito

• Gość
niskie FPS
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 24, 2004, 12:20:32 »
zasilacz sam mam taki powinien styknac :

http://www.modecom.pl/strona.php?196

grafa : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7058

z tym ze do niej nalezaloby jakies chlodzenie na pamiatki wymyslec :)

albo to samo hisa z lepszym chlodzeniem :  http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10640

tyle z mojej strony

pzdr

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
niskie FPS
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 24, 2004, 12:38:20 »
Proponuje cos z rodziny ATI moze 9800 Pro albo GF6600 lub zwyklego 6800, na zasilacz cos ok. 400 (Tagan380, Bequiet, Huntkey, Noetec, Topware, Enermax) zl trzeba liczyc albo Chiefteca HPC420DF za ok 250 zl. Modecoma bym odrazdzal bo z nimi roznie bywa (trzeba dobrze trafic), Labi sie przekonal. A z tym chlodzeniem na radka to nie trzeba wydziwiac jak nie bedziesz podkrecal. Pamieci sie grzeja ale sa do tego przystosowane. Wiatraczek standard, badziewny ale dobrze sie spisuje. Silencery sa wredne, zdazrzaja sie krzywe i potrafia upalic grafe. Wyjsciem jest jeszcze HIS ICEq ktorego Benek zaproponowal ale napewno bedzie drozszy.

POzniej powrzucam troche linkow, narazie musze porzadki machen ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
niskie FPS
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 24, 2004, 13:21:50 »
grafa : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7058

ta sama karta ponad 200 taniej  :!:
http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=923&katid=5&grupa=244

komputronik to imho jeden z droższych sklepów.. nie polecam

[ Dodano: Pią Gru 24, 2004 3:29 pm ]
...i zasiłka chiefteca CHIEFTEC HPC-360-202 DF tutaj: http://angela.pl/index.php?action=SzukanieWynik&IDKategorii=67-101-124-123&cat=3
W sumie mieścisz się - karta + zasiłka - poniżej 1kpln (825+159)  :)

[ Dodano: Pią Gru 24, 2004 3:30 pm ]
a jeszcze lepiej

Chieftec HPC-360-302-DF  z aktywnym PFC za 189...

CyC_Benito

• Gość
niskie FPS
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 24, 2004, 13:50:52 »
tytulem wyjasnienia ja nie polecam sklepow tylko produkty to chyba logiczne ze ten co chce cos kupic powinien sam sobie poszukac najlepszej ceny ...

qrdl

• Gość
niskie FPS
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 24, 2004, 14:13:50 »
to chyba logiczne ze ten co chce cos kupic powinien sam sobie poszukac najlepszej ceny ...

Jakby to napisać: to z logiką - przynajmniej formalną - nie ma nic wspólnego  :)
Jeśli jednak Kolega się pyta a Ty, ja czy Kosi odpowiada z konkretnym linkiem, to mógłby pomyśleć, że jednak polaca się konkretny sklep...
A poza tym jest Wigilia i życzę wszystkim wszystkiego najlepszego  :D

pozdrawiam,
qrdl

CyC_Benito

• Gość
niskie FPS
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 24, 2004, 15:01:19 »
Szanowny Panie Qrdl z uwagi  na nadchodzace Święta ogranicze sie tylko do takiej odpowiedzi  :wink: :

Kolega pytał się o polecenie "czegos"za 1000-1200 PLN a nie o podanie mu gdzie "cos takiego" mozna kupić,  podałem adresy te które najszybciej znalazlem , poza tym na komputroniku jest ten plus ze sa dosyc dokladnie opisane wszystkie towary (od strony parametrów technicznych) i jest sporo komentarzy ( nie wnikam juz czy rzeczywistych) nabywcow ,co niewatpliwie jest plusem , nawet jesli załozyc ze czesc komentarzy wysmarzyli sami komputronikowcy :D .

qrdl

• Gość
niskie FPS
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 24, 2004, 20:02:29 »
Szanowny Panie Benito,

Nie jest mi znany powód dlaczego jest Pan łaskaw się do mnie przyczepiać i na siłę trolować temat. Czy ja mam cos do Pana? Nie! Po prostu zwróciłem uwagę, że w sklepie komputronik karta jest o ponad 200pln droższa niż w sklepie arest.pl, a na marginesie dodałem, że nie polecam komputronika. Niech Pan będzie łaskaw zauważyć, że nie każdy ma czas grzebania się po dziesiątkach sklepów komputerowych w poszukiwaniu najtańszej oferty, więc mój przykład ze sklepem arest.pl uważam za uzasadniony, ponieważ ten sklep należy do tanich, co zresztą jasno widać na przykładzie rzeczonej karty.
Skoro Kolega >>pytał się o polecenie "czegos"za 1000-1200 PLN<< to pragnę zwrócić Pana uwagę, że różnica w cenie +-200 pln robi kolosalną różnicę (można mieć za 200pln porządny zasilacz). Idąc Pana sposobem prezentacj kart graficznych, poprzez opisy ze sklepów, pewnie możnaby znaleźć sklep (coś w stylu dawnego adaxa wrocławskiego), w którym R9800PRO byłby droższy niż zakładany limit 1200pln i Kolega by zwątpił czy za 1.2k pln można kupić jakiegokolwiek 8 potokowca, który jest nieodzowny do komfortowej gry w FB/PF.
Tak więc zwróciłem uwagę, że rzeczoną kartę - w zależności od sklepu - można kupić nawet ~20% taniej. Mam nadzieję, że nikt się nie pogniewał na mnie?
W takim wypadku pytam się Pana, w którym momencie napisałem, że Pan coś poleca (oczywiście przy założeniu, że Pan pisał swoją odpowiedź dla mnie)???

CyC_Benito

• Gość
niskie FPS
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 24, 2004, 20:18:07 »
Cytat: qrdl

W takim wypadku pytam się Pana, w którym momencie napisałem, że Pan coś poleca (oczywiście przy założeniu, że Pan pisał swoją odpowiedź dla mnie)???

odpowiedź tu >
Cytat: qrdl
Jeśli jednak Kolega się pyta a Ty, ja czy Kosi odpowiada z konkretnym linkiem, to mógłby pomyśleć, że jednak polaca się konkretny sklep...
ale juz sie nie sprzeczajmy Panie Qrdl bo ani to do niczego dobrego nie doprowadzi, ani tez nie pomoze koledze, co do odpowiedzi to naturalnie że nie pisalem jej do Pana, bo to nie Pan szuka sobie grafiki ponadto wydaje mi sie ze nawet gdyby Pan szukał to raczej by sie pan nikogo nie pytał gdyż odnosze wrażenie że wszystko Pan wie najlepiej ... :wink:

qrdl

• Gość
niskie FPS
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 24, 2004, 20:30:33 »
...zwracam uwagę, że cytuje Pan moją odpowiedź na Pana odpowiedź, w której było >>tytulem wyjasnienia ja nie polecam sklepow tylko...<<. Ja odnoszę się do mojego postu, w którym podałem linki, a nie do następnych...  Mnie Pan nie musi nic wyjaśniać, bo w Pana intencję nie mam zamiaru wnikać.
>>odnosze wrażenie że wszystko Pan wie najlepiej ... << jak to się ładnie mówi: przez grzeczność nie przeczę, ale zaraz za Panem :twisted:
PRZEPRASZAM, ŻE PODAŁEM LINKA do sklepu, w którym karta jest tańsza, w szczególności przepraszam klientów komputronika, że mogli nieco przepłacić...

niskie FPS
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 25, 2004, 19:51:12 »
Panowie  8)
Dzięki za pomocne uwagi. Sklep faktycznie nie jest istotny skoro jest Allegro lub giełda w wawce :). Istotne jest jaki towar kupić.
Patrząc na karty w podanych cenach zastanawiałem się nad NV6600GT lub NV6800 (zwykłą). Nie wiem natomiast co lepiej wybrać i jakiej firmy (bo każda firma ma różne "bajery" w kartach). No chyba że z punktu widzenia PF znacznie efektywniej jest mieć R9800 PRO? A może różnica w wydajności nie daje ekonomicznego uzasadnienia by płacić więcej?
Dlatego zadaję te ( wiem że "lamerskie"  :oops: ) pytania i dziękuję za okazaną pomoc  :D .

pozdr
KK