Autor Wątek: Optymalne ustawienia Lock On  (Przeczytany 28678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Q-bak

• Gość
Odp: Optymalne ustawienia Lock On
« Odpowiedź #60 dnia: Lutego 26, 2006, 17:21:52 »
No proste ^_^' (szczyt hamstwa, po takiej odpowiedzi przywołującej odpowiedzi pisze dwu wyrazowego posta :P) dobrze, przepraszam za moje zachowanie. Po prostu nie moge się nadziwić niedopracowaniami w kodzie tej gry. Mógłbym poprosić jakieś screeny na prv z ustawień na medium ? (najbardziej mnie interesują "chmury  widziane od góry" ;) )
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2006, 08:14:26 wysłana przez Elwood »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #61 dnia: Lutego 26, 2006, 17:29:31 »
Niektóre misje w nowych kampaniach pod FC są "trochę" bardziej złożone niż trening. Weź po 4 myśliwce dla każdej ze stron, drugie tyle samolotów szturmowych, jakiś AWACS, w dole 2 jednostki SAM'ów, trochę sprzętu pancernego, krążownik też się przyda umieść to wszystko blisko siebie i poczekaj aż zacznie strzelać  :002: - tak to mniej więcej wygląda. Na moim komputerze wtedy 2 fps to dużo, a jak pisałem mam podobną konfigurację co ty. Z drugiej strony jest wiele mniej ambitnych misji w tej kampanii, które działają przyzwoicie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Lutego 26, 2006, 18:35:02 »
Q-bak. Po co robisz problemy? Chłopaki podzielili się z Tobą tym, co wie większość ludzi latających na Lock-On. Niezależnie od tego jaki masz sprzęt nikt Ci nie da gwarancji na to jak dokładnie gra się będzie zachowywać i co możesz z niej wycisnąć na danym sprzęcie. To czego już się dowiedziałeś, już powinno Ci wystarczyć, a jak chcesz pooglądać sobie przykłady jak LO:FC wygląda, po pogrzeb po sieci. Na samej stronie www.lockon.ru jest kilka filmów, które możesz obejrzeć bez gry, a i DEMO gry też jest dostępne. Sam Lock-On: Modern Air Combat jest w tej chwili w sklepach dostępny po 19,- PLN więc czym się przejmujesz. Kupujesz LO:MAC, Instalujesz i potem ściagasz zupełnie legalnie DEMO Flaming Cliffs i widzisz wszystko co potrzebujesz, zanim kupisz pełną wersję Flaming Cliffs, która na www.lockon.ru w wersji legalnej download kosztuje już tylko $14,99, czyli śmiech na sali.

P.S. Ten "szczyt chamstwa" o którym piszesz, to chyba jakieś niejasne niedomówienie, bo ja zdaje się nie zrozumiałem żartu, a jestem przecież pewien, że nie może to mieć nic wspólnego z wcześniejszą wypowiedzią ogólnie szanowanego na tym forum towarzysza Qrdla :004:
« Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2006, 18:41:43 wysłana przez McHaron »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #63 dnia: Lutego 27, 2006, 14:13:30 »
Tutaj był twój post Q-bak, ale ciężko było coś z tego zrozumieć więc go wywaliłem. Jak jeszcze masz ochotę to napisz kolejny ale tym razem już poprawnie, jeżeli nie to znowu go usunę i znowu i znowu...
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 21, 2006, 12:40:38 »
Mam pytanko odnosnie ustawien szegolow grafiki a dokladniej chodzi mi o te ustawienia ktore sa odpowiedzialne za widocznosc innych samolotow w powietrzu. Mam modmana i jest tam wiele zaawansowanych ustawien. Chcialbym sie dowiedziec ktore waszym warto ustawic na wyzsze w celu zaauwazania samolotow z jak najdalszej odleglosci.

« Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 21, 2006, 13:59:15 »
Chcialbym sie dowiedziec ktore waszym warto ustawic na wyzsze w celu zaauwazania samolotow z jak najdalszej odleglosci.

Proponuję ustawić labels'y tak na 100 km... lololol :020:

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 21, 2006, 18:41:19 »
Proponuję ustawić labels'y tak na 100 km... lololol :020:

To zaiste swietne rozwiazanie! Moze ktos ma rownie dobre...tylko bardziej uzyteczne?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 21, 2006, 21:04:58 »
Nie eksperymentowałem ze wszystkimi opcjami, ale tak w skrócie to od lewej:

near, middle i far clipping odpowiadają za generowanie różnych części planu (near to części samolotu widoczne z kabiny, far to linia horyzontu), ale przesadzenie z wartościami potrafi dać dziwne efekty.
LOD chyba odpowiada za odległość w której złożone obiekty zamieniają się w sześcianiki.

Pozostałe "suwaki" są opisane w miarę przejrzysty sposób. Suwak density odpowiada za gęstość wyświetlania obiektów, a clipping odległość w której się pojawiają.

Jak widać nie ma opcji wpływającej na pojawianie się innych samolotów. Jedyne od czego według mnie może to zależeć to LOD, bo pudełko sześcienne chyba łatwiej zauważyć, poza tym suwaki widoczności w opcjach ustawień pogody. Aha, jeszcze haze advanced, wtedy dużo lepiej widać wszystkie obiekty.

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 21, 2006, 21:59:15 »
Mniej wiecej mam podobne przewidywania. Moge potwierdzic ze LOD daje niezly efekt. Ja nie moge rozgryzc co daje opcja mirage. Moze ktos to wie? sprawdzal?

« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 14, 2006, 16:40:08 »
Troszke kombinowalem  z ustawieniami i chyba nie  ma zlotego srodka zeby ta gra  dzialala normalnie
Gram w rozdzialce 1280x1024  AAx4  itp  i  mam  okolo 50 klatek werscja FC 1.2
Pierwsza misja  jest  ok  ale  juz  nastepne  to tragedia ,widok  z  zewnatrz 5 klatek  ,ze  srodka  kabiny okolo 40 (pomaga  zejscie do paska , ale  znowy sa  bledy  w  wyswietlaniu  grafiki-wiec pozsotaje tylko wyjscie  z  gry i ponowne urichomienie  i  tak  caly  czas)
Zmiana sterownikow  nic  nie  dala

Athlon 3200XP
GF6800 GT  ASUS 128 MB RAM
1024 MB

Witia

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 07, 2006, 20:13:39 »
Witam,
powiem jak jest od początku :004: ...
jestem tutaj nowy - radosne TAK od Załogi Forum otrzymałem niedawno.
Jestem fanem symulatorów ale kompletną nogą w kwestii konfiguracji sprzętowo-programowej ...
Mam następujący zestaw: P4, CPU 3.00 GHz, 256 RAM, Ge Force FX 5200, Wingrozę XP no i oczywiście legalnego LOCK ON  :karpik

Instalacja jak instalacja przebiegła bez przeszkód ... schody zaczęły się później
Jak skonfigurować blaszaka, żeby podniósł w miarę rozsądnie LOCK ON???

Za wszelkie pomysły i sugestię będe zobowiązany
« Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2006, 20:18:40 wysłana przez Witia »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 07, 2006, 20:21:16 »
Witamy na forum  :banan
Najpierw zakup dodatkową ilość ramu, tak aby dociągnąć do 1G, jak Ci starczy pieniędzy to zmień kartę na minimum GF-6600GT, a pózniej zjedz z ustawieniami w dół  :118:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 07, 2006, 21:25:14 »
A lepiej poczekaj i wymień w ogóle blaszaka na takiego naprawdę mocnego.
W moim przypadku procek 2,5 GB, RAdek 9800 Pro, i półtora GB RAM u to pecet który jest rekomendowany moim zdaniem zaledwie tylko do odpalenia FC. O wygodnym graniu nie ma mowy, chyba że poleci się z ustawieniami na minimum( co i tak nie gwarantuje pełnego sukcesu). Ale wtedy wszystko wygląda ochydnie jak w grze stworzonej przed 6 laty.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

SzafaLesiaka

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 08, 2006, 00:41:40 »
No to jakie kompy mają ci wszyscy kolesie typu np. Glowing Amraam, że sobie pykają na maks ustawieniach i w dodatku idzie im to płynnie. No, bo przecież te filmy od takich typków nie byłyby aż tak edytowane.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 08, 2006, 09:06:35 »
Nagrywanie filmu to zupełnie inna sprawa, pisałem już o tym.

http://www.il2forum.pl/index.php/topic,4389.msg113036.html#msg113036