Autor Wątek: Pierwsze wrazenie  (Przeczytany 1084 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Blackmessiah

• Gość
Pierwsze wrazenie
« dnia: Stycznia 15, 2005, 12:49:56 »
No i zainstalowalem LockOn. Rozdzielczosc 800x600 z uwagi na moj slaby (juz) sprzet, ale ciagnie. Kilka uwag:

1. nie wiem, jak ustawic, aby przepustnica joya sterowala ciagiem,

2. kompletnie nie czuje ciagu silnika (tj. jego roznicy), jakbym nie ustawil, samolot i tak lata,

3. gra jest dla mnie na razie nieczytelna, ale to poczatki,

4. dziwny tryb multiplayer na HL,

5. malo ludzi gra na HL.

Tyle tytulem wstepu. Moze znajdzie sie jakis guru i pokaze mi, co i jak...

qrdl

• Gość
Pierwsze wrazenie
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 15, 2005, 13:34:07 »
Witam,
Przepraszam, ale nie obrażaj się, że zadam pytanie: a skąd wiesz, że przepustnica nie reaguje?? Czy wynika to z Twojego wrażenia, że "kompletnie nie czujesz ciagu silnika"? Czy na zegarze wskazującym obroty silnika (lub zegarach temp. dysz) wskazówka reaguje na zmiany przepustniczy joya? Czy startujesz z lotniska, jeśli tak, to musisz włączyć silniki (PageUp)? Czy w położeniu przepustnicy max włącza się dopalanie?? Musisz doprecyzować problem, zakładam, że odpowiednio przypisałeś (sprawdziłeś czy jest przypisana) przepustnica joya do przepustnicy samolotu :-) w ustawieniach gry?
Cziesz się, że nie widziałeś (?) mp we Flankerze  :lol:  :lol: .
IMHO do grania on-line - jak i do grania offline - potrzeba dość mocnego sprzętu (na serwerowych ustawieniach są cuda wianki pogodowe: chmury, mgły, które pożerają zasoby)... Jakoś niezbyt często widywałem "tradycyjne" serwer h2h, czyli pełne słońce, płaski teren i jazda :)  ; przypuszczam, że to może być problem.

pozdrawiam,
qrdl