Autor Wątek: nowy symulator z Rosji  (Przeczytany 4779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
nowy symulator z Rosji
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 21, 2005, 14:30:50 »
Mnie przez chwilkę działał ale zanim się dokopałem do zdjęć umarł :?

Pewnie nowa polityka paliwowa Putina przeniosła się na simy  :mrgreen:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
nowy symulator z Rosji
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 21, 2005, 14:32:26 »
Nie mówiac już o tym, że wszystko było zaszyfrowane ;)

nowy symulator z Rosji
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 21, 2005, 23:01:12 »
No te filmiki, o ile nie sa renderami z maxa czy mayi wygladaja grubo. Zwroccie uwage ze glowy pilotow sie chwieja podczas manewrow...

A co do tego jaka maszyna bedzie potrzebna... jak ludzie zobaczyli pierwsze filmiki i screeny z dooma3 tez mowili ze potrzebny bedzie komputer do przeliczania pogody chyba... Po prostu dobrze zastosowane najnowsze technologie pozwalaja na wiele, a niestety nasze simy (lock i PF) oferuja niewiele pod tym wzgledem. bo PS3.0 w PF ktory obsluguje jedynie jakies fale to po prostu smiech bo reszta grafiki to spokojnie dx8.1

a tak na marginesie to juz jakis czas temu mowilem ze simy powinny isc raczej w bump mapping, PS i VS (pixel i vertex shader) a nie w ilosc polygonow. Bo ja tam kicham na podwozie ktore ma tyle polygonow co kiedys samolot caly mial, wole ogladac realistyczna ziemie, pogode itp anizeli podwozie po wyladowaniu...
Achtung Spitfeuer!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
nowy symulator z Rosji
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 21, 2005, 23:29:25 »
Tak Andi tylko wez pod uwage ze pisane byly pod Dx'a 8.1 a ten sim jest na czasie wiec sadze ze pod 9.0 bedzie robiony stad mozliwe ze bedzi elepiej dzialal. Niemniej wszystko zalezy od gosci ktorzy go robia jak bedzie im sie chcialo to zrobia optymalizacje a jak nie to wymaganai wzrosna. Jednak nie liczylbym ze upgrade kompa nie bedzie potrzebny :) pozyjemy zobaczymy narazie chce slyszec wiecej info na temat tej giery :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

nowy symulator z Rosji
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 22, 2005, 01:02:44 »
Alez z calym szacunkiem do Ciebie Mazaczku, doskonale wiem ze byly pisane pod 8.1, i dlatego smiem twierdzic ze sa juz lekko nieaktualne ;). Jedynie stwierdzam, ze wykorzystuja nowe technologie jedynie dla eyecandy a nie dla realizmu. I nie mam na mysli realizmu lotu heh. Chodzi mi o odbicia swiatla w szybach samolotu, znieksztalcaniu obrazu w owiewkach (lacznie z dyfrakcja swiatla przy grubych szybach jak w fafkulcu), bump mapping i polybump (czyli mapy normalnych) pozwalajace na nie zwiekszanie ilosci polygonow modeli (ktore wygladaja jakby byly z wiekszej ilosci trojkatow), zmiekczenie tekstur, jest mnostwo mozliwosci ktore sa jednoczesnie mile dla oka a jednoczesnie dodaja realizmu, a nie tylko nowa lepsza woda... ktora i tak jest niegrywalana :P.
Mysle ze wiekszosc obiektow naziemnych da sie zrobic tak ze beda wygladaly na prawie jak zywe, a moga posiadac mniej detali niz obecne w lock on np. hangary.
I nie twierdze tez ze bedzie chodzil lepiej od lomaca a bedzie wygladal 10 razy lepiej, poczekamy na demo to sie okaze, pozostaje trzymac kciuki aby ten projekt wypalil.

P.S. Kto chcialby zobaczyc jak pilotowi rozmazuje sie obraz z goraca gdy plonie mu samolot reka do gory  8)
Achtung Spitfeuer!

mmm

• Gość
nowy symulator z Rosji
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 22, 2005, 08:53:48 »
Ruscy strasznie kręcą.Na forum usiłują Ich namówić ,żeby choć monitor sfotografowali,jak nie mogą skrinów zdjąć,ale i z tym problem.Sądze,że niepotrzebnie wzbudziłem nadzieje Wasze i swoje,i przyjdzie nam dalej bawić się zabawkowym lockiem.

TrabiMc

• Gość
Co wy na to?
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 25, 2005, 10:10:42 »
Witajcie
Czy ten Su30Mk to nie jest czasem jakaś kontynuacja tego?
http://supermaneuver.narod.ru/

Ajti

• Gość
nowy symulator z Rosji
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 09, 2005, 09:54:34 »
Kuschu.... cos te linki nie chca mi dzialac :(

Offline Kusch

• Global Moderator
nowy symulator z Rosji
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 09, 2005, 11:00:07 »
O dziwne jeszcze przed chwilą działały :shock:
GRU :mrgreen:

Chwileczkę ktoś puka muszę iść otworzy.........................
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Ajti

• Gość
nowy symulator z Rosji
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 09, 2005, 14:34:20 »
Więc co z tymi filmikami?