Autor Wątek: Światła z podwozia  (Przeczytany 3881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ajti

• Gość
Światła z podwozia
« dnia: Stycznia 23, 2005, 12:44:57 »
Mam malutenki problemik....
za chiny ludowe nie moge wlaczyc swiatel podwozia :(
W nocy nie ma mowy o wystartowaniu... a co dopiero jak wlacze mgle :(
Klikam te Alt+L ale nic to nie daje... tzn na samym przednim kole cos tam mryga... ale nie ma   oswietlenia na pasie...
W ustawieniach prawie wszystko mam na maxa... orpocz water, visib. range i terrain preload...
Nie wiem co sie dzieje... na starej karcie graficznej tez to mialem (9600xt 256ddr) bo myslalem ze bez wlaczonych opcji takich jak lights, effects to nie dziala.
Ale na nowej (9800pro 128) musi to dzialac... moze robie cos zle??
A moze to jakis bug i wystarczy cos zmienic w .ini

Pomozcie biednemu Ajtiemu    :570:
Pozdrawiam

Offline Kusch

• Global Moderator
Światła z podwozia
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 23, 2005, 13:29:43 »
Mam ten sam problem,tylko ja myślałem,że moj 4200 ti tego nie obsluguje,ale 9800 pro  :roll:

Na tym screenie dokładnie widać o jaki efekt chodzi:
http://www.lo-mac.com/screens.php?id=1099

Oraz mam jescze jedno lamerskie pytanko: jak ustawic w edytorze,zeby samoloty stojące na lotnisku miały te wszystkie przykrywki,zakrywki,zatyczki :P i drabinki?
tutaj screen  http://www.lo-mac.com/screens.php?id=763
Kiedyś Yoyek zrobił misję online i wtedy własnie samoloty na lotnisku miały te wszystkie bajery :roll:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Światła z podwozia
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 23, 2005, 13:48:05 »
Pamietajcie panowie ze 9800 to tylko czysty sprzet ktory bez sterownika nie poleci a jak gra i sterownik nie przystosowany do wspolpracy to ze tak powiem h@#y nam z tej wydajnosci :) Ot to takie luzne przemyslenie... :roll:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Ajti

• Gość
Światła z podwozia
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 23, 2005, 13:58:27 »
Dziwne.... po wypuszczeniu tego tematu swiatla nagle zaczely dzialac..... czyzby lock sie przestraszyl ?? :)
Cholernie dziwne zjawisko  :lol:
Przez ten czas wydebilem informacje... ze powinno sie najpierw wlaczyc swiatla poprzez ctrl+L....  ale u mnie tak nie jest- mozna od razu wlaczyc swiatla podwozia... bez tych na koncowkach...
Jeszcze zobaczymy... czy przy nastepnym wlaczeniu locka swiatla te beda dalej sprawnie funkcjonowac :D

pozdrawiam

swier

• Gość
Światła z podwozia
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 23, 2005, 17:06:24 »
heloł

Waszym problemem Panowie moze byc to, że po pojedynczym nacisnieciu alt+L światła do lądowania są włączone, ale są ustawione na swiecenie bardzo blisko i słabo. we mgle moze byc ich nie widać. Porządnie świecą jak się naciśnie alt+L  dwa razy. wtedy swieci jak trza  :D
Ja je włączam niezależnie od pozycyjnych (ctrl+L). hmm dziwna by to była zależność  :wink:

co do zatyczek, to ai tak mają jak wyladuja po misji i odkolowują na stojanke. a zeby tak staly caly cas bez zadnej 'akcji' ... może trzeba je ustawic w mission builderze nie jako static object tylko jako 'active' ale bez planu lotu ..
nie wiem trza popróbowac   :)

Offline Kusch

• Global Moderator
Światła z podwozia
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 23, 2005, 17:19:43 »
W moim przypadku nie problem włączania świateł,ale jego efektu.Po prostu u mnie tylko swieci lampka nie rzucając żadnego swiatła na płytę lotniska.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Ajti

• Gość
Światła z podwozia
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 23, 2005, 19:38:31 »
Swieru:
wiem, ze w locku sa dwustopniowe swiatla- tak jak w samochodzie, dlugie i krotkie.
Chodzilo o to co napisal Kusch, lamki swieca, ale nie ma swiatla hehe

Ale jak juz wczesniej pisalem- samo sie naprawilo  :lol:
A we mgle (najgestrzej nawet) widac swiatlo... tyle ze jak wystartujesz to za chiny nie wyladujesz... no chyba ze ktos ma takiego czuja ze hoho  :573:
Probowalem- rozbilem sie nawet nie wiem jak daleko od lotniska- po prostu nic nie bylo widac :D

Światła z podwozia
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 23, 2005, 22:37:44 »
hmmm... ,że tak powiem , a gdzie ILS, i radarek? Tego proszę używać , to ładnie się prosto na lotnisko wyląduje- nawet w bolszoj mgle. No chyba ,że uber wiatr jest, to wtedy ciężej i trza trochę poćwiczyć . Radzę popróbować , bo lądowanie na ILS to mądry wynalazek jest. A wujek Edelmann próbował, próbował i podłapał w końcu wykonanie tego zadania.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

swier

• Gość
Światła z podwozia
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 24, 2005, 00:29:25 »
no ILS fajna sprawa ale trzeba uważać ....

juz na kilku lotniskach zauważyłem że lądowanie idealnie zgodne ze wskazaniami systemu kończy się np na klifie na którym położony jest pas. Tak samo jest z kuźniecowem. tam ils pokazuje chyba wysokość do poziomu wody  :)

ja osobiście zwykle staram się utrzymywać ok 30 metrów nad ścieżką wskazywana przez ILS i jest git  8)

choć przyznam się że znacznie ładniej wychodzą mi lądowania czysto wizualne. na lądzie przynajmniej  
ale trzeba trenowac ils bo we mgle i w nocy to z wizja bywa cienko  :wink:

mmm

• Gość
Światła z podwozia
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 24, 2005, 09:31:28 »
Procedura zejścia do lądowania w locku,jest zdaniem realnych pilotów z za wschodniej granicy"lekko" niedopracowana.Szczególnie tyczy się to miejsca przyziemienia na pasie.W realu punkt przyziemienia wyregulowany jest na środek pasa startowego,a w locku punkt ten jest na początku pasa.Gdyby ktoś chciał jednak lądować  wg realnej procedury,np:migiem 29 to przeleciał by cały pas i nie dotknął go kołami,ponieważ zachowanie samolotów w locku jest w tej fazie lotu żle zmodelowane.Jeden z pilotów ukraińskich pisał ,że 29 nawet bez wypuszczonego hamulca aer.a tylko na klapach do lądowania ledwo da się utrzymać na zadanej prędkości i wysokości schodzenia,tak mocno ciśnie go do ziemi i nie trzeba się starać celować na początek pasa ,można na środek,a matuszka ziemia i tak go przyjmie.Co do hamulca w 29 to w realu nie da się go wypuscić gdy podwieszone jest poliwo w dodatkowym zbiorniku,to samo tyczy się niemożliwości użycia działka w tej konfiguracji.

Ajti

• Gość
Światła z podwozia
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 24, 2005, 16:23:41 »
No w sumie racja- ILSa warto opanowac do perfekcji...
Jak starczy mi czasu to moze potrenuje takie cus.... ale przydaloby mi sie jeszcze dodatkowe przeszkolenie dobrego pilota :)

Samo ladowanie w nocy to zadna sztuka... schody sie zaczynaja, jak nie widac zadnych swiatel (czyli podczas maksymalnej mgly) :D Wtedy nawet jak wyladujemy to ciezko widac oswietlenie- nie wiadomo gdzie zaparkowac.
A z Kuznietzowa pewnie mozna wypasc hehe :D

mmm

• Gość
Światła z podwozia
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 24, 2005, 16:57:13 »
Dla treningu polecam rosyjską kampanie Polarna Gwiazda 1 .Jest to kampania na miga.Kilka początkowych misji to czysty trening lotniczy.Pierwsza misja to start z widocznością ok 15m,lot po trasie i zejście do lądowania.Udało mi się to dopiero za ok 20 razem.Szkoda tylko,że lock nie tłumaczy cyrylicy na nasz alfabet,opisy są nie czytelne.Dla chcących to żadna bariera,można opisy poczytać na lock on. forum.ru.Służę tą kampanią jeśli ktoś chce potrenować.Dodam ,że jest też druga część,bardziej bojowa.Obie polarne g. układali prawdziwi piloci rosyjscy.Misje są oględnie mówiąc trudne,ale logiczne,układane ze znawstwem,i do przejścia.Zużywają mało zasobów kompa,mało w nich niepotrzebnych maszyn,których loty i tak w większości przypadków byśmy nie widzieli

raven

• Gość
Światła z podwozia
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 25, 2005, 13:40:25 »
Jeśli można ja poproszę o wysłanie na mail michallewinski@o2.pl   Jeśli masz jeszcze coś ciekawego do LO, też wezmę. Wczoraj kupiłem oryginał, w Gdańskim MediaMarkt za jedyne 44.90. Nareszcie daje się spatchować i chodzi bez zwisów. W przypadku tej gry naprawdę warto zainwestować w oryginalną kopię.

Online some1

• Global Moderator
Światła z podwozia
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 26, 2005, 10:32:34 »
A wracając do tematu - to reflektory, podobnie jak inne efekty związane z oświetleniem, działają tylko przy haze ustawionym na advanced.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

raf_kichu

• Gość
Światła z podwozia
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 26, 2005, 15:43:51 »
daj mi te kampanie na mejla kgb@dione.ids.pl to wystawie na www do sciagniecia

Krzysiek