Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189084 razy)

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF.
« Odpowiedź #150 dnia: Lipca 03, 2006, 20:28:31 »
Do tej gry nieściąga się pojedyńczych samolotów.
Jeżeli masz grę Ił-2 i zainstalowałeś wszystkie patche do tej gry, to powinieneś mieć wersję 1.2 i wszystkie samoloty sostępne w tej grze.
Te samoloty, o których piszesz występują w innej grze, chociaż będącej rozwinięciem Ił-2.
W skrócie. Żeby mieć wszystkie samoloty dostępne w tej grze należy:
- kupić grę "Forgotten Battles" i zainstalować
- kupić dodatek "Ace Expansion Pack" i zainstalować
- kupić grę "Pacific Fighters" (najlepiej wersję angielską) i zainstalować
- zainstalować patche do wersji 4.04 (opisane jest to wcześniej w tym wątku)
- kupić dodatek "Pe-2" i zainstalować.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Lipca 03, 2006, 20:34:09 »
Wszystkie linki są na pierwszej stronie. W plikach readme dołączonych do każdego z patchy (a cytowanych na stronach, z których patche się ściąga) zawarte są informacje o zmianach, w tym o nowych samolotach.

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Lipca 04, 2006, 21:40:02 »
  Dobra.... zainstalowałem najpierw patcha 1.1a zaraz zanim wypakowałem do głównego katalogu z grą (nie wiem czy dobrze) drugiego patcha 1.2ov - a to do wersji gry 1.2pl... - uruchamiam geire i co.... - i dalej mam wszystko po polsku (a ponoc miałem mieć po angielsku)... - czyli jakby path nie zadziałał... - ustawiłem suwaki nawet tak jak mi w readme polecili - i jak to ktoś tu na stronie podał... dla osi pitch (wznowszenie) - i roll (przechył) na Yaw nie mam suwaków... -  w ogóle nie mam tej osi... (czy co...?) - więc sobie nie poustawiam - ale niestety - nic to nie dało - ja bynajmniej nie widzę różnicy - dalej mam zbyt "wrażliwy" ster wysokości - i nie mogę ani sprawnie manewrować ani lądować.. - bo robi co chce... - tak jakby był niestopniowalny - albo co - tylko skokami zmieniał położenie.... - tak bym to opisał.
   Macie taraz jakieś rady....?

« Odpowiedź #153 dnia: Lipca 06, 2006, 05:25:45 »
Zapewne posiadasz już nie pierwszej świeżości joystick lub jakiś nienajlepszy jego model. Możliwe też, że skoro twoja gra nie wykrywa osi Z (Yaw) twój joy nie został wyposażony ową 3 oś skrętną, która zazwyczaj służy do sterowania ogonem.
Moja rada to:
Zresetuj owe ustawienia (suwaki pitch i roll) do domyślnych albo ustaw sobie je sam odpowiednio do swoich upodobań lub sprzętu, na jakim grasz.

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Lipca 06, 2006, 21:12:46 »
  Już próbowałem... - nic to nie daje - mogę sobie jedynie zredukować do minimum - maxymalne wychylenie steru wysokości (na tych suwakach) - na ostatnich osiach ustawiając je na gdzieś mniej więcej 80 procencie - co daje tylko tyle że trudniej jest mi przeciągnąć maszynę... - ale też trudniej robić manewry takie jak np. Wy moglibyście wyciągnąć przy 100 procentowym ustawieniu tegoż ostatniego (dwóch ostatnich) suwaków. Tak więc jedynie zawężę sobie stopień ruchomości tego steru - co jednak nie eliminuje problemu "skokowości" w sterze - tzn. nie można nim płynnie sterować (na widoku z zewnątrz - widać jak ster się "giba" nie rytmiczymi, niekontrolowanymi ruchami - krótkimi ale szybkimi - pomimo mojego płynnego ruchu dżojem.. - a dżoj nie ma nawet roku... - to bez sensu - latać na takich ustaieniach - żadnej przyjemności tylko ku...zny można dostać....
  Ja śmiem twierdzić dalej że to wina oprogramowania - gry - nie wiem być może ta gra nie przewidywała powstanie takiego typu dżoja...(?)
  A wracając do łatek - to co z tym... - dalej jakby ich nie było - mam polską wersję - nie mam dodatkowych samolotów (kierowalnych) anie niezmienił się model lotu którego kolwiek z dostąpnych - mało tego AI dalej robi błędy w filmach treningowych typui - rozbijanie się przy starcie/londowaniu - a miało tego nie być... - może mi ktoś powie gdzie dokładnie mam wypakować te łatki - do któego katalogu - (zainstalowałem u siebie na part. "D" pod nazwą oryginalną Ubi - i tak dalej.

alik03

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Lipca 09, 2006, 07:05:44 »
Witam proszę o pomoc . Mam zainstalowane  FB + AEP+PF i wszystkie łaty. Offline uruchamia sie wersja 4.04m natomiast uruchamiając HL wgrywa się wersja FB +AEP 2.0  a następnie pyszczy o wersję 4.04m. Co zrobić aby zagrać w necie?

« Odpowiedź #156 dnia: Lipca 09, 2006, 09:16:30 »
wgraj jeszcze raz gołego PFa i na niego patche a jak nie zadziała to reinstaluj całą gre.

alik03

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Lipca 09, 2006, 09:53:01 »
Już to robiłem. :015:

« Odpowiedź #158 dnia: Lipca 12, 2006, 10:59:02 »
To może spróbuj pożyczyć sobie od kogoś iłka i zainstalować z jego płytek.

DROPI

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Lipca 13, 2006, 11:19:56 »
Po nałożeniu wszystkich części FB+AEP+PF, oraz patchy i kilku nieoficjalnych kampanii, straciła mi się możliwość rozpoczęcia nowych kampanii na froncie wschodnim.(Niemcy, ZSRR, ). Mogę rozpocząć tylko te z PF. Widocznie jakieś foldery zostały zmodyfikowane, lub ich zawartość usunięta. Czy ktoś wie jak to naprawić? HELP! :015:

« Odpowiedź #160 dnia: Lipca 13, 2006, 11:29:41 »
wgraj spowrotem oficjalne patche a najlepiej reinstaluj całego PFa

kaa

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Lipca 13, 2006, 12:44:16 »
albo spróbuj tego

redwolf

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Sierpnia 06, 2006, 11:21:56 »
Hellp potrzebuje trochę maszynek do Iłka 1.20
U yoyo nie działają linki :( A google dostarcza tylko recenzji iłka.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Sierpnia 06, 2006, 11:25:30 »
Potrzebujesz trochę poczytać ten wątek.

redwolf

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Sierpnia 06, 2006, 12:44:47 »
Czytałem czytałem ale padłem na 5  :003: