Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dolfo

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #450 dnia: Września 16, 2008, 21:13:47 »
  "Salutuje"
  Witajcie koledzy lotnicy.
 Ja mam pytanko odnośnie moda o nazwie "AC Installer".No wiec ściągnołem(ściągnąłem) go sobie ze stronki AAA jako jedną z części zalecanych do gry na sound modzie 0.93.Po rozpakowaniu pliku z wyżej wymienionym modem nie znalazlem żadnego "readme" i nie zabardzo wiem czym ów mod jest.Czy jest on potrzebny tylko do przełanczania(przełączania) się między modami dżwięku np: z 0.90 na 0.92...czy ma jakieś inne zastosowania?
 Obecnie gram na 1946 w wersji 4.08 i jedyne co robilem to przeżucenie(przerzucenie) wypakowanych plików z sound modem v0.93 i najnowszym wraperem do głównego katalogu gry,wszystko działa bardzo ładnie.Dużo ludzi nażeka(narzeka) że po zainstalowaniu AC Installera gra im się zatrzymuje podczas ładowania i mają z tym ogulny(ogólny) problem,więc chciałbym wiedzieć co to dokładnie jest i czy musze to instalować.Obecnie gram solo jako lotnik Jg/26,gra multi mnie narazie nie interesuje.

Pozdrawiam Was serdecznie.

Ps.Sound mod całkowicie zmienia smak tej i tak pięknej dla mnie gry to rewolucja,jak dla mnie cud miód.

Pragnę wyrazić wyrazy najgłębszego uszanowania i podziękować  SG2_Wasy za kawał pożądnie wykonanej i zapewne czasochłonnej i nie łatwej roboty-"bow"

Zielone ostrzeżenie za pisownię. Dziadek Kos.

« Ostatnia zmiana: Września 16, 2008, 21:25:21 wysłana przez Kos »

D_H_G

• Gość
Który SoundMod?
« Odpowiedź #451 dnia: Września 17, 2008, 14:51:33 »
Witam

Chciałbym wypróbować któregoś SounModa, lecz właśnie nie wiem którego użyć. Przyznam, że pogubiłem się w wersjach, które znajduję np. na stronie AAA. Proszę o pomoc w wyborze właściwego Moda. Czy istnieje jaki uniwersalny mod, który ogólnie zmienia dzwięk w grze, czy też mody zmieniają poszczególne maszyny? Jeśli jest uniwersalny to takiego właśnie szukam.

Dzięki za ew. pomoc. Moja obecna wersja gry to 4.09m1b PL

pozdrawiam Robert

Dolfo

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #452 dnia: Września 17, 2008, 15:44:53 »
 Witam

Dałbyś spokój z tym nagminnym podkreślaniem na czerwono błędów to zaczyna być denerwujące.Ortografii i tak mnie już nie nauczysz,za stary jestem.
 Poza tym to podkreślanie i...obserwowanie jest chore i niekulturalne.
 To forum o grze komputerowej,jak będę pisał do urzędu to wezmę słownik ortograficzny.Mojego posta każdy zrozumiał bo jest napisany jasno i przejrzyście a te kilka błędów możesz sobie darować i poświęcić czas i energię na coś bardziej pożytecznego.

Pogo

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #453 dnia: Września 17, 2008, 15:52:47 »
Denerwujące to mogą być błędy zresztą stąpasz po cienkim lodzie !
Tak ciężko sprawdzić tekst np: w Wordzie ?

Proponuje najpierw przeczytać to zanim zaczniesz się wykłócać .

http://www.il2forum.pl/index.php?topic=8501.0

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #454 dnia: Września 17, 2008, 16:56:24 »
Poza tym to podkreślanie i...obserwowanie jest chore i niekulturalne.

A co w tym niekulturalnego, a tym bardziej chorego??? To przecież nasz język!  >:(

Natomiast to zdanie...

To forum o grze komputerowej,jak będę pisał do urzędu to wezmę słownik ortograficzny.

...może nie jest niekulturalne, ale z pewnością jest opryskliwe.

Dlaczego nie zrobisz tak, jak radzi Pogo, albo przynajmniej nie użyjesz przycisku "Sprawdź ortografię", który masz dostępny o jeden klik podczas pisania posta?

~S~

Booze

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #455 dnia: Września 17, 2008, 16:59:38 »
  Ortografii i tak mnie już nie nauczysz,za stary jestem.

Szanowny Kolega zaakceptował regulamin tego Forum zakładając swoje konto. Należało jednak ten regulamin najpierw przeczytać.

Nie mam zamiaru Szanownego Kolegi uczyć poprawnej polszczyzny, na to Kolega miał czas w szkole. Ale jeśli Szanowny Kolega dalej będzie tak pisał to raczej nie wróżę długiego tu pobytu. A dla poparcia swojego stanowiska - żółte ostrzeżenie.

PS. Stary to jestem ja.
Dziadek Kos

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #456 dnia: Września 17, 2008, 17:00:36 »
Dolfo nikt Cię tu na siłę nie trzyma. Nie odpowiadają Ci nasze reguły współżycia - przestań tu zaglądać.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

MPizlo

• Gość
« Odpowiedź #457 dnia: Listopada 20, 2008, 20:48:57 »
Porządek musi być :020: i tak trzymać!

Z innej beczki:

Chcę latać na froncie il2war: North Africa front '42 - oczywiście trzeba mieć nowego IL2War-Sound-Mod-Pack_1.2 - pobrałem, zainstalowałem i nie powiem dźwięk nowych działek w Mietku i nie tylko po prostu super.... ale po około 5 minutach, za każdym razem robi mi restart systemu. Więcej, po restarcie nie uruchamia już iłk-a tylko trzeba od nowa tego Sound-Mod-Pack-a rozpakować do folderu gry i wtedy odpala się. Oczywiście 5 min i restart :005:

Prośba - jeśli ktoś używa tego MOD-a i wie jak zrobić by było dobrze to proszę o pomoc. Chyba, że istnieje inny sposób by latać na tym froncie  - z góry dzięki.

Pozdrawiam i S!

190_Aion

• Gość
« Odpowiedź #458 dnia: Grudnia 02, 2008, 17:17:20 »
Witam. Osobiście ja też mam problem z lataniem na nowym froncie. W momencie gdy instaluje ten MOD Enabler aktywuje moda i... No właśnie, iłek nie reaguje a gdy go zdezaktywuje normalnie się odpala. Mam kopiowanego iłka bo z nieznanych przyczyn nie chce mi się zainstalować(podczas instalacji wyskakuje błąd typu 245 a kumplowi działa poprawnie i z modem też mu działa) nawet po formacie i czyściutkim dysku. Byłem zmuszony poprosić kumpla by go zainstalował u siebie i sobie skopiować od niego. Ani instalacja nie działa ani mod...

SP-LUK

• Gość
« Odpowiedź #459 dnia: Lutego 01, 2009, 11:37:20 »
czy ktos bedzie łaskaw pomóc mi pograć w trybie online??

obecnie mam iła 1946 , prosto z pudełka bez dodatkow i patchy , bo nie wiem co po kolei, podobno ma on w sobie FB + AEP + PF + jeszcze widze "peszka" podczas startu gry

szukał bym rowniez czegos w rodzaju "NOCD" po irytuje mnie to wkladanie płyty

czy jest jakis dodatek pozwalajacy polatac Lodzia latajaca  Catalina ?? albo jakim 4 silnikowym bombowcem?? ten TB 3 nie jest zbyt ciekawy :/

Proszę przestrzegać zasad poprawnej pisowni - tego wymaga regulamin Forum!!!

- zdania rozpoczynamy wielką literą i kończymy kropką
- stosujemy polskie litery czyli ą, ę, ó, ż itd.

Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2009, 11:47:53 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #460 dnia: Lutego 01, 2009, 11:54:34 »
obecnie mam iła 1946 , prosto z pudełka bez dodatkow i patchy , bo nie wiem co po kolei, podobno ma on w sobie FB + AEP + PF + jeszcze widze "peszka" podczas startu gry

IŁ-2'1946 zawiera w sobie:

1. Forgotten battles
2. Ace Expension Pack
3. Pacific Fighters (4.04)
4. dodatek Pe-2 (4.05)
5. dodatek Mandżuria (4.06)
6. dodatek 1946 (4.07)

Można go "spaczować" do wersji  4.08m lub do wersji 4.09beta (kwestia gustu i kompatybilności sieciowej). Owszem istnieje no-cd patch do IŁ-2'1946.

4.08m - http://www.idg.pl/ftp/gry_3870/IL.2.Sturmovik..1946.Patch.4.08m.html
4.09b1m - http://mission4today.com/index.php?name=Downloads&get=3199

PS. W kwestii modowania poczytaj tematy w poddziale: http://www.il2forum.pl/index.php?board=50.0
« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2009, 12:01:20 wysłana przez Razorblade1967 »

SP-LUK

• Gość
« Odpowiedź #461 dnia: Lutego 01, 2009, 14:33:05 »
No , superancko , dzieki za linki , pozostaje jeszcze kwestia tej gry w sieci ..

Mam hyperlobby ale nie wiem co dalej.... zainstaluje to i co potem , gdzie i jakich szukac serwerów.. najlepiej zeby grali tam "nasi" :P

Jaka wersja musi być do gry na serwach??  ,bo nie wiem czy instalowac te patche , czy nie do tego co "wyszło z pudełka".

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #462 dnia: Lutego 01, 2009, 14:51:00 »
Na HLu wybierasz jako grę "Forgotten Battles". Wersja - na HLu najpopularniejsza jest 4.08m, na 4.09beta wiele nie widziałem.

SP-LUK

• Gość
« Odpowiedź #463 dnia: Lutego 01, 2009, 16:45:53 »
Czyli , o ile dobrze zatrybiłem , to musze gre "spaczować" do 4,08 ??

« Odpowiedź #464 dnia: Lutego 02, 2009, 06:09:51 »
Czyli , o ile dobrze zatrybiłem , to musze gre "spaczować" do 4,08 ??

Tak.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...