Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189280 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #405 dnia: Kwietnia 03, 2008, 17:19:09 »
Nowy komputer i nowe problemy... Mianowicie, mam Vistę i nie mogę grac na HL-u. Najpierw instaluje się z "przeszkodami" a później nawet jak podaje mu ścieżkę dostępu do gry to napisał mi że nie może jej  ! później wchodzę na HL to jest wszystko ładnie do czasu gdy nie zechcę polatac na którymkolwiek serwerze - kliknę start ekran zniknie i zamiast uruchomi grę wraca na powrót do HL  :011:
Spotkaliście się już z czymś takim?
" Na wojnie są trzy rodzaje ataków - udane, nieudane i desant z powietrza..."

Mój hangar: (Iris) T-6A, PC-9, A-10A, F-14, F-15E, F-16 D.  (CS) C130, B-767-300, B-777 200.

kosa1988

• Gość
Do tych co chcą polatać na FB+AEP+PF  można polatać na ubi.com w dziale  IL2: FB ACE - Dogfight są tam trzy fajne servery na których dość często latam.
Pozdrawiam

Sprawdzał może ktoś betę 4.09m?
Jest już do pobrania
http://programy.cyberjoy.pl/gry/6248/IL.2.Sturmovik..1946.Patch.4.09m.beta.html
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

Hmmm..., czy sprawdzał ? Sprawdzili już chyba wszyscy  :118:. 4.09b1m dostępny jest przecież od stycznia. Wnosi przepiękną mapę Słowacji. Jeśli modujesz iłka i używasz sound moda, zrób kopię plików: mg_snd.dll i mg_snd_sse.dll. Na tych z 4.09 nowe dźwięki nie działają.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Dobra takie pytanko po instalce tego patcha tzn tej bety. Jak strzelam to przeciwnik "krzyczy chmurkami że go boli" no i wszędzie są zaznaczana ślady trafień. Pierwszy raz się z tym spotykam w iłku co wcisnąć co kliknąć aby było ok
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34

W pliku conf.ini, w zakładce [game] powinieneś mieć: Arcade=0. Pewnie się przestawiło na 1.

właśnie znalazłem wielkie dzięki. Coś mi Stab namieszał

Silesian

• Gość
Nowe mapy z poprawki 4.09b nie są widoczne w edytorze szybkich misji. Co zrobić by mapa Słowacji pojawiła się w polu wyboru mapy ?

A od kiedy to nowe mapy są widoczne w QMB ??? Jedyna rada to mod QMB+, ale to już inna bajka ...

D_H_G

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #414 dnia: Lipca 18, 2008, 12:33:04 »
Witam Grupę, jestem nowym użytkownikiem.
Posiadam FB+AEP Deluxe (pl) oraz PF (pl). Wczoraj postanowiłem połączyć sobie wszystkie tytuły do wersji 4.04m.
Wgrałem prawidłowo wszystkie potrzebne uaktualnienia od 3.03m do 4.04m. Gra się połączyła, mam wszystkie mapy, samoloty obiekty jest tylko jeden problem. Mianowicie w edytorze szybkich misji mogę wybrac tylko stronę konfliktu - Alianci i Axis. Nie ma możliwości wyboru strony niemieckiej i rosyjskiej (czyli tych z FB).
Przeszukałem forum i nie odnalazłem wątku którego (głowę dam uciąć ;) widziałem jakieś 3 dni temu. Chyba, że już zgłupiałem ;)
Czy jest na to lekarstwo?

Dzięki za ewentualną pomoc. Pozdro

Może w skrócie, tak najprościej.
Jeśli w edytorze szybkich misji wybierzesz mepę okinawa to Aliantami będą amerykanie, a Axis japończycy. Jeśli mapę smoleńsk to wrócą Niemce jako Axis i Rosja jako Alianci  :karpik

Jeśli w edytorze szybkich misji wybierzesz mepę okinawa to Aliantami będą amerykanie, a Axis japończycy. Jeśli mapę smoleńsk to wrócą Niemce jako Axis i Rosja jako Alianci 

Przecież można latać na np. Smoleńsku,  spitem, hurkiem, mustangiem, dzbankiem, etc. z innym oznakowaniem niż rosyjskie. Na Okinawie zaś możesz polatać Parchem 5 , 7, Jakami, z czerwonymi gwiazdkami. Wyjątkiem zdaję się jest Coral Sea, bo tam są lotniskowce.
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

Święta prawda, odniosłem się do ustawień standardowych.

Offline Bee

• *
Czy jest na to lekarstwo?

Tak, jest.
W wierszu dla każdego klucza samolotów, masz na końcu, zaraz za oknem z uzbrojeniem odnośnik do szczegółowych ustawień. Tam możesz wybrać sobie kraj, w którego oznaczenia nosić będzie maszyna biorąca udział w misji, ale także kilka innych rzeczy, jak np. kamuflaż.
Teraz już możesz:
latać na np. Smoleńsku,  spitem, hurkiem, mustangiem, dzbankiem, etc. z innym oznakowaniem niż rosyjskie. Na Okinawie zaś możesz polatać Parchem 5 , 7, Jakami, z czerwonymi gwiazdkami.

D_H_G

• Gość
Panowie jest dokładnie tak jak mówicie ;)
Dzieki