Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hi Tichy

Niestety .
  Przeprowadziłem następujące operacje.
  -deinstalacja wszystkich składowych il 2  - wraz z czyszczeniem rejestru.
  - instalacja  1946
  - instalacja 4.08 z Ubi
  - kontrola poprawności - OK
  - instalacja 4,09 .... i  kompletne nic .
   Gra nie startuje . I teraz zadaję sobie pytanie- czy to coś nie tak z samą grą ?
    Poddaję się . Na razie pohulam na 4.08 + UP 1,7 . Może coś mi wpadnie do głowy.
 Pozdrawiam
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

Sprobuj jeszcze tak, jezeli instalowales ilka do katalogu innego niz default:
1. Wykasuj recznie wszystkie katalogi z poprzednich instalacji
2. Instaluj wersje 4.07 do katalogu defaultowego
3. Potem patch 4.08 i na to 4.09
4. Zanim uruchomisz gre, odpal z katalogu gru plik il2setup.exe i poustawiaj co trzeba.
5. Jeżeli patch 4.09 jest angielski, ustaw w conf.ini linie  locale=en
6. ... teraz gra powinna sie uruchomic.
7. Jeżeli sie uruchomi, kolejne prezeniesienie calosci katalu gry w jakiekolwiek inne miajsca na tej czy innej partycji HDD jeest mozliwe, gra bedzie sie tam uruchamiać.
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Dołozyłem do całości podpowiedzi  kompletny reinstall systemu ......i poszło .
Dzięki Panowie

Do tych moich bojów z wersjami patchy  do Il2 1946  dołożę jeszcze jedną  informację dla użytkowników
komputerów z procesorem AMD
 po instalce patcha 4,08 nalezy skopiowac nw pliki
-mg_snd .dll
-mg _snd_sse . dll

potem patch 4.09 i na to  nałożyć uprzednio skopiowane w/w pliki

Pozdrawiam

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #560 dnia: Maja 21, 2010, 09:06:21 »

Jest pierwszy iłkowy Dornier , wprawdzie  wersja 217 i AI ale jest.

Sobiak nie mieszaj! To tylko kolejne update. Na wydanie patcha trzeba nam jeszcze trochę poczekać.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
Przepraszam rozpedziłem się.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #563 dnia: Czerwca 09, 2010, 14:53:06 »
Witam

Wiem ze niektorym jest ciezko na takie pytania odpowiadac, ale przewertowalem roznych for dziesiatki i odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazlem. Zapragnolem zagrac w szturmowika, kupilem joystick kupilem kompletny pack na dvd. Teraz pytanie co ja mam bidny zrobic zeby pograc po sieci? Z tego co piszecie to oficialnych serverow nie ma lub jest b. malo. Moglby ktos napisac od poczatku tak lopatologicznie co trzeba zrobic zeby zaczac grac online od podstaw. Bardzo prosze

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #564 dnia: Czerwca 09, 2010, 14:58:03 »
Żeby wchodzić na serwery ściągnij program Hyper Lobby http://hyperfighter.sk/

Do gry online potrzebujesz też gry w wersji 4.09m. Jeśli aktualnie masz wersję 4.07 to najpierw instalujesz 4.08 dopiero potem 4.09, jeżeli masz 4.08 to od razu 4.09.

Zapraszam również na stronę 316-tego (link w sygnaturze) do działu Gra Online.

« Odpowiedź #565 dnia: Czerwca 09, 2010, 15:02:01 »
Dzieki

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #566 dnia: Czerwca 09, 2010, 16:20:54 »
Moglby ktos napisac od poczatku tak lopatologicznie co trzeba zrobic zeby zaczac grac online od podstaw. Bardzo prosze

Łopatologicznie to było opisane wielokrotnie, więc najlepiej wejść w wyszukiwarkę i wpisać sobie "multiplayer", zaznaczyć odpowiedni dział szukania i spędzić góra godzinkę, a o podstawach byś już wszystko wiedział. Bardzo proszę.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #567 dnia: Czerwca 16, 2010, 09:44:18 »
Witam
Zaczynam dopiero grać w iłka i od razu zacząłem od zmagań on-line :021: Wiem że wszyscy polecają najpierw offline ale jakoś nie ma jak uczyć się od razu na głębokiej wodzie, może i spadam co chwilę na glebę, od czasu coś tam sam ustrzelę, ale nic nie da ci takiej szkoły jak gra on-line.
Ale jeszcze za bardzo nie rozumiem paru zasad panujących na serwerach może mi ktoś je przybliżyć i wyjaśnić?

- Jak są naliczane punkty raz dostaję 200 raz 20 innym razem 10 od czego to zależy? Trafienia też są zliczane?
- Co daje nam to że zanim się rozbijemy zdążymy wyskoczyć z naszej maszyny oczywiście nie zabijając się przy tym? Czy nasz przeciwnik dostaje mniej punktów?
- Czy powrót do własnej bazy np. uszkodzonym samolotem daję nam coś poza satysfakcją że nam się udało :020: i mamy samolot nadający się do walki? Czym to się różni od reflaya w przypadku rozbicia maszyny?

Sorry za takie lamerskie pytania ale jak pisałem dopiero zaczynam a odpowiedzi na te pytania pomogą mi w ogarnięciu tego tematu.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #568 dnia: Czerwca 16, 2010, 10:09:48 »
Za zestrzał i wylądowanie cało po nim na lotnisku 100 pkt. Za zestrzał gdy sam spadłeś bez powrotu na lotnisko 10 pkt. Jak miałeś 20 pkt tzn. że zestrzeliłeś 2 samoloty i sam zostałeś zestrzelony.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #569 dnia: Czerwca 16, 2010, 10:14:24 »
1) http://www.sturmovik.pl/gra-online/228-skyofvalor  artykuł o serwerze ale jest też ogólna punktacja.
2) Przeciwnik i tak będzie miał zestrzelenie, a my jeśli kogoś wcześniej zestrzeliliśmy to otrzymamy trochę więcej punktów niż przypadku śmierci. Jest to powiązane z punktacją z linku powyżej. W dodatku na niektórych serwerach są limity maszyn i pilotów, przy wyskoczeniu nad własnym terytorium strona nie traci pilota.
3) Jeśli pomyślnie wylądujesz uszkodzonym samolotem to przeciwnik który do Ciebie strzelał raczej nie dostanie punktów, i tak samo jak w pkt.2 niektóre serwery liczą maszyny.