Autor Wątek: Rosyjskie kampanie:Operacja polarna gwiazda1,2,kamp.zwrot  (Przeczytany 3141 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

swier

• Gość
Rosyjskie kampanie:Operacja polarna gwiazda1,2,kamp.zwrot
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 28, 2005, 23:24:14 »
ok Konraf rozumiem (i cieszę się  :)  ) że nie miałes złych intencji.

Od razu było widać że to tekst tłumaczony auto-translatorem. Żeby taki kawał tekstu przetłumaczyć 'ręcznie' trzeba by poświecić pół dnia. Trzeba było wziąć poprawke na automata i już

Serio Konraf wydźwięk tego zdanka był niefajny i ja tez bym sie w tym kontekście zjeżył heh. Choć trzeba też przyznać mmm że mocno poszedłes po bandzie potem :wink:

Kuschu drogi  :) => "Kto jak kto ale Ty Konraf nie musisz przepraszać" => uważam że kazdy kto kogoś uraził nie najszczesliwszym sformułowaniem (nawet nieumyślnie) powinien przeprosić ... i nie ma tu wyjątków, niezależnie od stażu na forum, "zasług w branży" czy czegokolwiek innego.

ok i zamknijmy już sprawe bo tradycyjnie nam sie zrobiły z igły widły  :wink:  :D

wracając do sedna czyli do kampanii podarowanych nam przez mmm, to naprawde sa miodne. Już dawno dawno mi brakowało takiej "prawdziwej" kampanii.

Takiej gdzie są loty treningowe w chamskiej mgle, nocy itd, gdzie jest jakies przechwycenie intruza, gdzie psuje mi sie w locie jakis system itd itd ...
bo zwykle kampanie do LOMACa (łącznie z defaultowymi) przedstawiają fikcyjny rozbuhany konflikt, a nie 'real life' tak jak wygląda.

Tak samo jest z tą kampanią su25. Poczytałem sporo o karierze tego ciekawego samolotu, i nawet miałem pomysł żeby zrobić mini kampanię luźno osnutą na działaniach w afganistanie ...
Ten samolot właściwie nie brał udziału w regularnej nowoczesnej wojnie, ale za to wylatał swoje jako klasyczny samolot wsparcia w konfliktach asymetrycznych, gdzie przeciwnikami były stingery, artyleria, pogoda, usterki, nawigacja i rzeźba terenu, a nie szilki, hawki, rolandy, vulcany i wrogie myśliwce. I w takiej 'wojnie' sie sprawdził.
I z tych kilku misji które zaliczyłem w kampanii od mmm i z opisow (z których sie takie zamieszanie zrobiło  :wink: ), to ta kampania bardzo ładnie odwzorowuje realne zastosowanie Gracza w lokalnych asymetrycznych konfliktach

Super są te kampanie (przynajmniej na razie). Mam nadzieje że dalej tez będa takie jak sa do teraz (mam za sobą w każdej z nich kilka misji dopiro)  :P

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 28, 2005, 23:56:01 »
Amen.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

raven

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 29, 2005, 14:06:37 »
Swieru proszę prześlij mi te kampanie na maila. michallewinski@o2.pl

Czy w tych kampaniach briefingi są rzeczywiście po rosyjsku? Bo ja pa ruski nie mówię niestety. Widzicie jakieś rozwiązanie dla mnie? Zależy mi na tym, jeśli poziom realizmu rzeczywiście jest wysoki w tych misjach.

mmm

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 29, 2005, 19:36:34 »
Raven,dlaczego zgłaszasz się po te kampanie do Swiera,a nie do mnie.To ja je odkopałem,reklamuje w krwawych bojach,kilku osobom wysłałem i dalej z chęcią będę wysyłał osobom zainteresowanym.Zresztą linki do nich są w tym"bełkocie".Coś bym jeszcze napisał w tym wątku,ale znowu zrobi się awantura.

raven

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 30, 2005, 13:21:41 »
Przepraszam w takim razie. Nie było moim zamiarem obrażenie Ciebie, ani Swiera, jeśli też miałby takie odczucie hehe.

Dostałem od Ciebie już kampanię Operacja Polarna Gwiazda (tak to się nazywa?) ale jest po rusku, więc nazwa pliku to same podkreślniki, a w briefingach znaki zapytania. Jako, że nie mówię, nie czytam a tym bardziej nie piszę po rosyjsku, zastanawiałem się czy ktoś z was ma angielską wersję tychże plików. Bo dla mnie to jedyne rozwiązanie.

Czy kampania dla Frogfoota też w cyrylicy napisana?

Pozdrawiam

Raven

P.S. Te kampanie nie są Twoją własnością intelektualną, więc roszczenie sobie prawa na wyłączność dystrybucji (LOL) to chyba lekka przesada nie sądzisz? Nie odbieramy Ci przecież glorii za znalezienie ich i rozreklamowanie na Forum, chodzi o to że są w takim samym stopniu Twoje co czyjeś.