Autor Wątek: Błędy w działaniu FORUM  (Przeczytany 10522 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Błędy w działaniu FORUM
« dnia: Stycznia 30, 2005, 17:43:39 »
No i stalo sie. Dzis w przyplywie entuzjazmu zaczalem kicac fiflaki przed totemem i Duch Wojownika (thx! o boski) wysluchal moich usilnych modlow. Zostala przeprowadzona konserwacja forum, co poprawiono:

-update bazy danych do wersji 1.9
-dodawanie avatarow
-dodawanie zalacznikow
-powrocily style w tym takze upragniony subBlack
-poprawiono diodawanie tematow do listy ulubionych
-inne drobne zmiany

Oczywiscie pozostalo kilka rzeczy po staremu jak np. dodawanie zdjec do albumu (nie mze byc tyle radosci na jeden raz :) ).

Teraz prosba do wszystkich uzytkownikow o zglaszanie ewentualnych bledow w tym temacie. Pozwoli to w przyszlosci usunac kolejne bledy. W miare mozliwosci prosze jak dojsc do bledu czyli kliknac na ten link pozniej na ten itp. Ulatwi mi to szysze namierzenie bledow.

Dzieki za pomoc.
Mazak
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Juro

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 30, 2005, 20:00:37 »
mego avatara wciąż nie widać, zamiast niego mam białe pole z czerwonym krzyżykiem w środku :572:

sigil

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 30, 2005, 21:18:18 »
Ja podobnie jak wyzej

303_Shpacoo

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 30, 2005, 21:22:42 »
Khem - mam wszystko czarne oprócz przycisków. Czcionki też czarne. Próbowałem zmieniać w ustawieniach tła / czcionek przeglądarki (Opera 7.27) ale nic nie pomaga.

Miszon

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 30, 2005, 21:24:26 »
Ja jestem chyba jednym z pierwszych którzy rejestrowali się po konserwacji, u mnie avatar nie wyświetla się wcale (jak widać), choć ustawiałem.

Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 30, 2005, 22:06:23 »
Mam pewien problem z ładowaniem strony.
Mianowicie przy otwieraniu tematu strona nie ładuje się do końca, na monitorze wyświetlane są ostatnie posty a przewinięcie do góry wyświetla w dalszym ciągu ekran ładowania strony.
Aby, wyświetlić wszystkie posty w temacie muszę w przeglądarce (IE) nacisnąć „wstecz” a następnie „dalej” i wszystko wtedy jest ok. Niestety jest to trochę uciążliwe.
Błąd ten powstał od chwili, gdy musiałem postawić od początku system (XP) po formacie.
Może przyczyną są nowe sterowniki do karty, które zainstalowałem?.
Czy ktoś ma lub miał taki problem?
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline KosiMazaki

• Administrator
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 30, 2005, 22:44:25 »
:idea: Szpaq
U mnie na Operze 7.53.3850 wszystko dziala dobrze. Osobiscie sprawdzalem wszystkie style :) Byc moze cos u ciebie jest zamieszane.

:idea: Wszystkich co maja problem z avatarem
Pamietajcie ze zanim obrazek sie pojawi musi sie wrzucic na forum to moze potrwac troszke wiec sugeruje nie  popadac w panike tylko odswiezyc kilka razy. Wylogowac sie i zalogowac ponownie. Ogolem zrobic wszystko zeby stare pliki na waszym kompie sie nadpisaly i odwrotnie czyli na serwerze.

<<<EDIT>>>
Aby zaladowac wlasny avatar potrzeba miec min. 10 postow na koncie

:idea: Scoot
Najpierw sprobuj zmienic styl forum (prawy dolny rog na glownej stronie). Nastepnie jak nie pomoze to usun wszystkie pliki cookie z IE, Temporary Internet Files tez w smietnik. W miare mozliwosci sprawdz na innej przegladarce np. Opera, Firefox itp.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 30, 2005, 22:52:29 »
Cytat: KosiMazaki
Nastepnie jak nie pomoze to usun wszystkie pliki cookie z IE, Temporary Internet Files tez w smietnik.
I za to nienawidzę phpBB byPrzemo :evil:

Offline KosiMazaki

• Administrator
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 30, 2005, 22:58:03 »
Labi przestan po pierwsze piszesz nie na temat po drugie w wyzej wymienionych plikach jest nic innego jak smieci ktore zaraz po wejsciu na strone pobiora sie na nowo. A jak masz problem z haslami to sa menadzery hasel takze wyluzuj :) .  Kazdy, zarowno Invision Power Board jak i phpBB by Przemo ma swoje bledy. Podobnie jak przegladarki na czele z IE.

Od tego momentu post odbiegajacy od meritum (bugi na forum) bedzie kasowany (zebyscie nie mowili ze nie ostrzegalem).

Ps. Drobny zgrzyt mial styl zoneSilver ktory na Operze mial to co Szpaq opisywal ale na IE dzialal normalnie.

qrdl

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 30, 2005, 23:06:30 »
Cytat: Scoot
Czy ktoś ma lub miał taki problem?

Tak, ja, dalej go mam, może od miesiąca. Przed i po reinstalce systemu. Występuje pod najnowszymi IE.

Miszon

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 30, 2005, 23:25:05 »
Mój avatar widoczny jest w profilu, nie pojawia się natomiast przy postach.

Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 30, 2005, 23:36:46 »
A ja mam pytanie do szanownej administracji. Zauważyłem , że w tematach wyróżnionych jako "Przyklejony"( i tylko w takich) w drugim i następnych postach pojawiła się nowa ikonka "Pomógł" obok ikonek "Profil", "PW", "GG" itd. Po najechaniu na nią, wyświetla się napis: "Jeśli ten post pomógł Ci, kliknij aby dodać punkty temu użytkownikowi".  I tutaj pytania: po co są te punkty? i co można za nie kupić? :mrgreen:

PS.  Co do problemu Miszona. Nie wiem, czy nadal tak jest, ale jak rejestrowałem sie kilka miesięcy temu, to avatr można było załadować mając na koncie 20 albo 25 postów, wcześniej się nie pokazywał

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 31, 2005, 04:17:46 »
Znowu wcięło tagi ?
Czy to ja coś źle robię?
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 31, 2005, 07:27:11 »
Mazak - a jak poszedł upgrade do 1.9 ? Spokojnie czy były jakies niespodzianki?
Na razie wersja 1.9 oznaczona jest jako nieoficjalny final ;) i na forum Przemo nadal uzytkownicy zgłaszają sporo błedów w 1.9 i przy przejsciu z 1.8 na 1.9.....wiec osobiscie sie jeszcze wstrzymałem z upgardem swojego forum.
Bartek
Aztec.pl

Anonymous

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 31, 2005, 08:02:00 »
Pozwolę sobie odpowiedzieć ;-)
W pierwszej kolejności zrobiłem test na bazie testowej będąca prawie wierna kopią bazy (stan -1 dzień) także nie było niepewności. Sam upgrade na razie (NARAZIE) nie przedstawiał problemów, troszkę spraw dzięki temu się samo naprawiło troszkę jeszcze zostało lecz jest to uzależnione od reszty pakietów na serwerze (np miniatury zdjęć) lecz w chwilach wolnego pozwolę sobie wspomóc Admina i naprawić i te niedociągnięcia.