Autor Wątek: k.m. PWU wz.33  (Przeczytany 3014 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
k.m. PWU wz.33
« dnia: Stycznia 31, 2005, 04:15:54 »
Nudziło mi się wieczorkiem, to siadłem do 3DS MAXa ;)

Oto skriny (oczywiście work-in-progress ;) ) mojego modelu lotniczego karabinu maszynowego PWU wz.33 (taki jakie są zainstalowane na PZL P.11c :) ).
Oczywiście proszę zauważyć, że model nie trafi bezpośrednio do gry - za duża kompleksowość !
Jednak może okazać się pomocny w tworzeniu tekstur oraz modelu kokpitu.

"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
k.m. PWU wz.33
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 31, 2005, 12:50:59 »
Jak na wieczorowa zabawe to niezle ci to wyszlo :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
k.m. PWU wz.33
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 31, 2005, 13:24:55 »
Wieczorowa? :D
Zobacz Mazak o ktorej kolega Rola pisal tego posta: 4.15 :)

Zapracowuje sie dla naszego dobra.
Ciekawie wyglada ten km, nawet nie przypuszczale ze jego rozmiar jest calkiem spory jak na 7,92 mm kalibru.
Jest to nasza rodzima konstrukcja?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
k.m. PWU wz.33
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 31, 2005, 14:33:54 »
Tak, skonstruował go inż. Bolesław Jurek. Oczywiście sporo nauczyliśmy się uprzednio produkując Browningi wz.30 ;)

Broń ma długość 1 mtr :lol: (buahaha, nie mogę się powstrzymać od tych archaizmów)

http://www.wojsko18-39.internetdsl.pl/wrzesien/kmwz33.html

Re: k.m. PWU wz.33
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 31, 2005, 18:28:25 »
Cytat: Rola
...  model nie trafi bezpośrednio do gry - za duża kompleksowość !
 ...

Wybacz Rolciu sceptycyzm: czy wykonałeś " kupę nikomu niepotrzebnej dobrej roboty " ?
Chyba że to tylko " wprawki " w 3DSMax.
Pochwal się, co tam jeszcze rzeźbisz, w skrytości.
Leszek

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
k.m. PWU wz.33
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 01, 2005, 05:40:39 »
Leszku, życzyłbym sobie, bym miał więcej do pokazania :|
Ale ja więcej "poganiam" modelarzy, niźli sam robię... (taki już smutny los kierownika  :mrgreen:  )

Z początku obawiałem się, że wykonałem "kupę nikomu niepotrzebnej dobrej roboty", ale posłałem te obrazki do mi (twórca Brewster Buffalo w IL-2/FB), który upewnił mnie, że model zostanie wykorzystany tak, jak to opisałem w pierwszym poście, tzn.: do wygenerowania tekstur na kaem w modelu zewn. oraz jako element kokpitu o wysokiej szczegółowości, z którego potem się robi kokpit do gry (por. Gladiator J8A i I-185 w IL-2/FB/AEP, znaczny przyrost jakości przy zastosowaniu tej metody, tak również powstawał kokpit Spitfire do BOB).

Ale obiecuję nie lenić się tylko jeszcze jakąś pukawkę wyrzeźbić ;)