Autor Wątek: FLANKER 2.5 - tankowanie ??  (Przeczytany 3106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Łukasz

• Gość
FLANKER 2.5 - tankowanie ??
« dnia: Lutego 08, 2005, 20:21:49 »
Interesuje mnie to czy możliwe jest tankowanie w powietrzu w tej grze ?? pytam dlatego że kiedyś wydawało mi się że gdzieś o tym czytałem ;] . jeśli tak to jak moge poćwiczyć takie tankowanie bo w misjach treningowych tego nie ma .
z góry dzięki za odpowiedź
pzdr....

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 08, 2005, 20:36:32 »
Można tankować od wersji 2.5. Jeśli potrafisz, a nie jest to trudne, to sam stwórz misję z tankowcem. Jak do niego podlecisz, wysuń bom (mig29/su33) i tankuj :-)

pozdrawiam,
qrdl

Łukasz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 08, 2005, 20:48:03 »
okej tylko byłbym wdzięczny czym wysunąć bom bo w "instrukcji" tego nie znalazłem  :wink:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 08, 2005, 21:01:07 »
Oj dawno nie grałem w Flankera ale spróbuj kombinacjami  z literką R od refuel :wink:
W Lock-on jest po prostu R ale jakoś mi się kojarzy,że w Flankerze jest Ctrl+R
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 09, 2005, 00:08:59 »
"Bom" to chyba w odwrotna strone - to koncowka przez ktora cysterna podaje paliwo, samolot ma koncowke do pobierania paliwa bez specjalnego okreslenia (mowie o metodzie na przewod gietki)
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 09, 2005, 00:38:17 »
Ta końcówka nazywa sie fachowo "sondą"

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 09, 2005, 02:02:34 »
Zwykle spotyka sie "koncowke do pobierania paliwa" :)
A jak sie nazywa "wlew" do pobierania z przewodu sztywnego (bomu)?
Moze tez mi ktos wytlumaczyc czemu tylko USAF uzywa tej metody? Cala reszta jedzie na przewodach gietkich.
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 09, 2005, 02:16:06 »
Cytat: lancer
Zwykle spotyka sie "koncowke do pobierania paliwa" :)
A jak sie nazywa "wlew" do pobierania z przewodu sztywnego (bomu)?
Moze tez mi ktos wytlumaczyc czemu tylko USAF uzywa tej metody? Cala reszta jedzie na przewodach gietkich.
Po angielsku nazywa sie to "air refueling recepticle" na nasz jezyk będzie to "odbieralnik" ale cześciej stosuje się określenie gniazdo.

Sztywny system tankowania w powietrzu został stworzony z myślą o tankowaniu bombowców strategicznych, a takim samolotem ciężko precyzyjnie sterowac by trafić w koszyk (co jakoś brytyjczykom nie przeszkadza) pozatym ciśnienie pod jakim przetaczane jest paliwo może być wyższe - dzieki czemu zbiorniki w takim B-52 można zapełnić szybciej. Co do tankowania myśliwców, sposób ten pozwala odciążyć trochę pilota, który tylko musi skoncentrować się na utrzymaniu odpowiedniej pozycji względem tankowca oraz czas tankowania jest krótszy.

Ja osobiscie jestem raczej fanem tankowania za pomocą giętkiego przewodu, to jest to co odróżnia chłopców od prawdziwych mężczyzn  :lol:

« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 09, 2005, 07:38:22 »
http://flankertraining.com/ironhand/Recent_Tracks.html  

i track: Aerial Refueling for Flanker 2.51
Bartek
Aztec.pl

Łukasz

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 09, 2005, 12:19:23 »
wielkie dzięki za tracka :]  
mam jeszcze jedno może troche lamerskie pytanie jak zmienić intro które leci w menu ??pewnie da się jakoś ten plik podmienić, może już ktoś próbował ??

HansVonStunke

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 15, 2005, 19:59:33 »
skoro jest watek zwiazany z Flankerem 2,5 to ja zadam jeszcze bardziej lamerskie pytanie :
czy Flanker 2,5 chodzi pod win 2000 ?
pytam bo Flanker 1,5 nie chodzil, a 2,5 widzialem ostatnio w EmPiku za grosze, i mi sie przypomnialo ile radochy przy poprzednim mialem...

Łukasz

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 16, 2005, 11:17:20 »
skoro u mnie chodzi na XP to tym  bardziej powinno chodzić na 2000 :]
a jeszcze mam jedno pytanie czy jest możliwooeć nagrywania a potem wydawania poceń głosowy np. dla skrzydłowego ??

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 16, 2005, 12:55:05 »
hmn... na stronie yoya chyba widzialem programik do sterowania glosem...
jak nagrasz komende i przyporzadkujesz temu jakis klawisz to powinno zadzialac aczkolwiek nigdy tego nie probowalem

http://mysite.verizon.net/res19wz2/VAC/index.htm tu masz link do tego programiku

jak cos zdzialasz to powiedz bo sam jestem ciekaw jak to dziala :D