Ankieta

Który kokpit wybrać ?

A-10A
1 (10%)
F/A-18C
1 (10%)
F-15C
0 (0%)
F-15E
8 (80%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Lutego 12, 2005, 02:55:07

Autor Wątek: Kokpit Aeyes  (Przeczytany 5524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Boba Fett

• Gość
Kokpit Aeyes
« dnia: Lutego 10, 2005, 02:55:07 »
Panowie, postanowiłem przeznaczyć trochę środków na zakup kokpitu Aeyes. Jako że chciałbym się nim z Wami podzielić ogłaszam ankietę. Co wybrać Waszym zdaniem ? Jaki interesował by Was najbardziej ? Zakup wcale nie będzie oznaczał że dywizjon ma na nim latać :D Chcę po prostu zapoznać się z owymi „addonami” no i przy okazji Was :) Ankieta ważna jest dwa dni, więc śpieszcie się ;)

Pozdrawiam

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 10, 2005, 06:41:46 »
Pierwsze pytanie: Dlaczego tam nie ma F-16 ?  8)

Gdyby chodziło o kokpit F-16 zadał bym pytanie: Dlaczego akurat Aeyesa, gdy ze Stopworks jest lepszy za porównywalną cenę (13$ vs 10 Eu).

Chyba, że faktycznie chcesz by nie był to kokpit Vipera.

Offline Kusch

• Global Moderator
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 10, 2005, 07:47:00 »
Proponowałbym zamieścic jakiś link,żebyśmy mogli zobaczyć  te kokpity :wink:

[ Dodano: Czw 10 Lut, 2005 ]
Dobra już wiem o jakie kokpity chodzi:
http://www.cockpits.nl/index2.html

Mój głos na F-15E,jako,że szykuje się atak na irański reaktor :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Boba Fett

• Gość
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 10, 2005, 08:20:15 »
Kokpitu F-16 nie ma, dlatego że już go mam :) Dlaczego Aeyes a nie Stopworks ? Bo Stopworks miał być następny, no i dlatego że ten ostatni oferuję "tylko" F-15C oraz oczywiście kokpity (piękne zresztą) Vipera w wersji block 40/42/52. Rzeczywiście też chciałbym aby nie był to kokpit F-16.
Oto linki do stron obu wykonawców.

Aeyes

Stopworks2

Pozdrawiam

Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 10, 2005, 10:03:45 »
Mam inny pomysł, może zorganizować wśród fanów F4 małą zbiórkę pieniążków i wtedy kupić może nawet dwa kokpity (narazie deklaruje latanie ok 7-8 osób, gdyby każdy przeznaczył ok 10 zł to byłoby ok 80 zł, czyli ok 20 Euro, a więc 2 kokpity).

Zagłosowałem na F15E :P

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 10, 2005, 11:52:47 »
Z pełną premedytacja również zagłosowałem na Strike'a będąc całkowicie swiadomyu ze jest najdrozszy z nich wszystkich :]

A zbiórka pieniedzy to świetny pomysł, można by przykładowo kupić kokpity Viperów 42/52 zależy kto co woli - by miał do wyboru :P Boba jeżeli ma zamiar wyłożyć się na kokpit Orzełka byłby wyłączony z "obowiązku" płacenia ;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 10, 2005, 12:27:15 »
Ja zaglosowalem na F18 :P ale zauwazylem ze robiony jest kokpit do F117 a takze do Midzera21 teraz pytanie czy da sie polatac tym pierwszym bo ze tak powiem jestem wiernym fanem tej paskudy :P

Ps. Sorki za offtopic
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Boba Fett

• Gość
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 10, 2005, 15:59:00 »
Cytat: KosiMazaki
Ja zaglosowalem na F18 :P ale zauwazylem ze robiony jest kokpit do F117 a takze do Midzera21 teraz pytanie czy da sie polatac tym pierwszym bo ze tak powiem jestem wiernym fanem tej paskudy :P

Ps. Sorki za offtopic

Da się :)

[ Dodano: Czw 10 Lut, 2005 ]
Cytat: Sundowner
Z pełną premedytacja również zagłosowałem na Strike'a będąc całkowicie swiadomyu ze jest najdrozszy z nich wszystkich :]

A zbiórka pieniedzy to świetny pomysł, można by przykładowo kupić kokpity Viperów 42/52 zależy kto co woli - by miał do wyboru :P Boba jeżeli ma zamiar wyłożyć się na kokpit Orzełka byłby wyłączony z "obowiązku" płacenia ;)

Ok :) to ja kupuje F-15E no a koledzy myślą czy robić zbiórke :)

:564:

pawel

• Gość
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 12, 2005, 10:42:03 »
Może się mylę, ale z tego co się zorientowałem to do F15E nie ma wirtualkokpitu, więc jaki jest sens latania kiedy 2Dkokpit jest f15e, a 3D do F16.
pawel

Boba Fett

• Gość
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 12, 2005, 15:54:34 »
Cytat: pawel
Może się mylę, ale z tego co się zorientowałem to do F15E nie ma wirtualkokpitu, więc jaki jest sens latania kiedy 2Dkokpit jest f15e, a 3D do F16.
pawel

Jest sens, wystarczy poczekać aż koledzy z Aeyes go zrobią, kokpit 3d do F-15C też wyszedł nieco później ;) A i tak większość operacji w trakcie lotu i walki wykonuje się na 2D

erbaX

• Gość
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 02, 2005, 20:29:21 »
A ja mam pytanie takie. Czy jest różnica w fizyce latania np. między F16 a F15 lub też Su27,Mig29 i innych dostępnych maszyn po instalacji moda FF3? Czy poprostu wszystko jest zbliżone do F16 a różnica to tylko inny kokpit i wygląd maszyny?

Boba Fett

• Gość
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 02, 2005, 21:24:08 »
Cytat: erbaX
A ja mam pytanie takie. Czy jest różnica w fizyce latania np. między F16 a F15 lub też Su27,Mig29 i innych dostępnych maszyn po instalacji moda FF3? Czy poprostu wszystko jest zbliżone do F16 a różnica to tylko inny kokpit i wygląd maszyny?

Każdy typ samolotu ma swój model lotu, oparty o bardzo dokładną analize.

John.Doe

• Gość
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 03, 2005, 23:51:37 »
Słuchajcie kokpit Stopworks to kokpit trójwymiarowy czy tylko 2d? Wygląda jak 3d. Kurcze nie mam pojęcia. Widzieliście projekt kokpitu w 3d gościa o ksywce Jagstang? Jest niesamowity i na dodatek ma być darmowy.

Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 04, 2005, 00:18:44 »
Kokpit Stopworks jest 2D i fotorealistyczny. Chyba wygląda ładniej niż Aeyes.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Kokpit Aeyes
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 04, 2005, 11:17:06 »
Blah, jak słysze "fotorealistyczny" to aż mnie skręca, wszystko przez tych pseudo profesjonalistów robiących dodatki do Flight Simulator twierdzących, że jak za teksturę wstawią zdjęcie, to to jest fotorealizm, zamiast przyłożyć się i zrobić coś od podstaw samemu.

Kokpit Stopworks jest kokpitem 2D ale wykonany w technologii 3D... tzn został wykonany dokładny kokpit wprogramie 3D, a następnie wyrenderowano kilka jego ujęć i wstawiono to jako kokpit 2D.