Autor Wątek: Wspólne latanie online - zapraszam  (Przeczytany 39892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Wspólne latanie online - zapraszam
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 14, 2005, 14:59:18 »
Witam :-)

Serwer na pewno będzie stał dzisiaj, kukajcie na opisy mojego GG 2250882 od 18:00, dziś serwer też będę się starał utrzymać do późnych godzin nocnych  :). Bardzo bym prosił o przychodzenie, ponieważ - w ramach testów - serwer będzie poza HL bezpośrednio przez IP. Oczywiście wszyscy welkam, nie tylko forumowicze  8) . Jednak jeśli kogoś wywali, to proszę pamiętać, że to nie moja celowa akcja... Jeśli wszystko będzie grało, to może powrócimy na HL...

Pod wpływem krytyki ;-) wprowdzę zmiany sytuacyjne w środowisku.

1. Dostępne maszyny z PRE-LOADEM - którego proszę nie zmieniać (!) - to: SU27, MIG29A, F15C i dwa gruzińskie SU25 z podwieszeniem wg uznania pilota :-)
2. Będzie jaśniej, start ok 9 czasu lokalnego, chmury będą niżej, nie będzie żadnych dodatkowych naziemnych obiektów (np. samów) żeby nie obciążać proców słabszych maszyn.
3. Bardzo proszę w ustawieniach łaczyć się xDSL 128/128 NIEZALEŻNIE OD POSIADANEGO POŁĄCZENIA Z NETEM!!! Proszę zerknąć tutaj: http://forum.lockon.ru/viewtopic.php?t=3204&sid=101b38b3b95e0d4f9b1cf23c5aca8c3a
4. Tu i ówdzie jest wiaterek, a także małe turbulencje. Poza tym może komuś przytrafić się losowo usterka  :mrgreen: ale % możliwoście jest znikomy ;-)

Kilka słów n.t. rakiet. Oczywiście preferowana walka gunzo jednak krótkie IRy są dostępne, tzn. r60(5km), r73 (20km, max 2 sztuki na maszynę) i aim coś tam (8km) dla f15. Su27 nie może przenosić r60, więc ma tylko 2xR73, natomiast f15 ma rakiety o zasięg 8km, czyli więcej niż r60 i też ma ich 2 sztuki... Mig29 ma 4xr60 i 2xr73. Sądzę, że takie rozwiązanie jest uczciwe, ponieważ mig tutaj wyraźnie przegrywałby tylko z r60... a poza tym mig jest bardziej wymagający i ma mały zapas paliwa  8)  (przypominam, że po starcie można odrzucić dodatkowy zbiornik paliwa! - co pewnie wpływa na manewrowość).

I na koniec uwaga: najlepszą stabilność LO uzyskuje się dzięki czystej instalacji 1.00 a następnie od razu nałożeniu poprawki 1.02, czyli 1.00 ---> 1.02. Poprawka 1.02 na gołą instalkę jest tutaj: ftp://ftp.ubi.com/emea/lomac/Patch%201.2/LockOnPatch100To102.exe. W przypadku 1.00-->1.01-->1.02 gra jest niestabilna!!

pozdrawiam i zapraszam,
qrdl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 14, 2005, 15:28:23 »
Cytat: KosiMazaki
Magus a widziales zeby ktos ladowal z "airbrajkiem" na lotniskowcu ? bo jezeli tak to jest bardzo odwazny :D Ja zawsze widzialem ze podchodza na klapach bo gdy sie nie zalapia to musza dac szybko w palnik i wystartowac. OK, ale to inna bajka..
Na lotniskowcu ląduje się z wystawionym hamulcem aero, dzieki temu można podchodzić z silnikami ustawionym na wiekszy ciąg , w razie Boltera - szybciej składa sie hamulec niż rozkręca silniki z biegu jałowego do pełnego ciagu.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 14, 2005, 15:29:49 »
...serwer będzie na początek dla 12 osób, jeśli się wysypie będzie na 10... wczoraj był ustawiony 16 a wywalał się przy <10 graczy i to też może być problem :| Tak sobie przeglądam readme 1.02 i co czytam: "We have hosted over 8 people with stable results for several hours at a time.  " (Postawiliśmy stabilny serwer przez kilka godziń dla więcej niż 8 graczy). Cóż, testy godne lepszej sprawy... :573:

... pingi >400 będą wywalane, proszę wówczas robić reconnect, może się poprawi  :|

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 14, 2005, 15:44:43 »
Witam!
To mój pierwszy post :D . Forum oglądam już od kilku miesięcy,ale nigdy nie wpadłem na wspaniały pomysł zapisania się na nie :wink: . Gram w AEP, LOMAC i ostatnio w FS.
Chciałem się zapytać  jaki jest IP serwera. W symulatory bardzo mało grałem na razie przez internet, a w sumie chętnie porobiłbym za mięso armatnie :) .

MagnuM

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 14, 2005, 16:12:30 »
mazaczek w realu jest tak, że włączasz airbrejka, dajesz obroty na full nie wchodząc w zakres dopalania - po to aby wrazie niepowodzenia można było się ratować :P

a w grze to jakotako potrafie lądować :P

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 14, 2005, 16:17:21 »
Suny, Magnum a wiec bylem w bledzie. Suszary to takie urozmaiceniebo generalnie siedze w epoce smigiel :D Sorka za pomylke i dzieki za uswiadomienie :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 14, 2005, 16:17:56 »
Cytat: tomek1988
Chciałem się zapytać jaki jest IP serwera

... IP będzie, ze stosowną informacją, w moim opsie na GG 2250882. zapraszam

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 14, 2005, 17:47:08 »
Na filmiku z Kuźniecowa Su-33 chyba ląduje bez air brake'a, może kufajmani zawsze lądują za pierwszym razem :D . Ale za to inne samoloty już go używają.
Mógłbym prosić jeszcze o wytłumaczenie jak się wchodzi na serwer, bo naciskam start i nic :?

MagnuM

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 14, 2005, 20:13:23 »
Włączasz grę -> wczhodzisz w multiplayer (teraz powinno Ci się pokazać okienko - Lan czy Internet - wybierasz Internet i klikasz OK) -> teraz masz przed sobą z prawej strony do wytboru:
- zaznaczasz Player;
- klikasz Client;
- ADDR - to IP które qrdl masz w opisie GG;
- port ma być 10308;
- speed xdsl 128/128 Kbit/s;
Teraz koło znaczka ubi.com masz Start, klikasz go i łączy Cię z serwerem. Teraz wybierasz stronę, dajesz ok, wybierasz samolot, dajesz FLY i lecisz, chyba że chcesz sobie zmienić skina lub podwieszenie pod samolotem, wtedy klikasz pool czy coś takiego, w każdym razie jest z prawej strony. Potem Fly i tyle
Pozdro.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 14, 2005, 20:47:09 »
Cytat: MagnuM
Włączasz grę -> wczhodzisz w multiplayer (teraz powinno Ci się pokazać okienko - Lan czy Internet - wybierasz Internet i klikasz OK) -> teraz masz przed sobą z prawej strony do wytboru:
- zaznaczasz Player;
- klikasz Client;
- ADDR - to IP które qrdl masz w opisie GG;
- port ma być 10308;
- speed xdsl 128/128 Kbit/s;
Teraz koło znaczka ubi.com masz Start, klikasz go i łączy Cię z serwerem. Teraz wybierasz stronę, dajesz ok, wybierasz samolot, dajesz FLY i lecisz, chyba że chcesz sobie zmienić skina lub podwieszenie pod samolotem, wtedy klikasz pool czy coś takiego, w każdym razie jest z prawej strony. Potem Fly i tyle
Pozdro.
Robię tak i nic się nie dzieje. Nic się nie pojawia.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 14, 2005, 20:56:21 »
"Bez przyrządów,gołym okiem,na niebie nie dało się zaobserwować ani swoich,ani przeciwników.Za to na ekranie wyrosła nowa rosyjska maszyna.Dobre i to.
Parami na bok,w lewo! - rozkazał i polożył myśliwiec w zakręcie,popychając drążek.Zanim uda się wycelować Sidewindery,trzeba znurkować pod te sakramenckie chmury...
Tuż obok prawego skrzydła samolotu przemkneła ognista smuga.O,ku..a! natychmiast popchnął drążek w prawo i pokonując opór uprzęży wykręcił szyję.Nic tam oczywiście nie zobaczył.
- Myśliwce z tyłu.Odskok w prawo!
W tejże chwili ciemność rozciął następny pocisk,tym razem z lewej strony.Zamiast zniknąć,eksplodował.Dostrzegł spadający w dół,płonący F-15.Druga rakieta trafiła skrzydłowego.
Niebieski dwa,skacz!!
Odpowiedzią z płonącego myśliwca był jedynie szum w słuchawkach.
Nadal nurkował w ciasnym skręcie.Chmury zamiast przeszkodą wydawały mu się teraz wybawieniem.
Niebiescy Trzy i Cztery na wyścigi informowali,że nie widzą nowych kontaktów i manewrują w poszukiwaniu myśliwców,które zaszły ich od tyłu.
Pilot próbował odgadnąć,kim jest niewidzialny przeciwnik.Urządzenie ostrzegawcze nie wykryło obcych radarów.
Bierny atak,tak?
Detektory podczerwieni miały jedynie Migi-29!"

Larry Bond
Kocioł
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 14, 2005, 23:26:40 »
Cytat: Kusch
"Bez przyrządów,gołym okiem,na niebie nie dało się zaobserwować ani swoich,ani przeciwników.Za to na ekranie wyrosła nowa rosyjska maszyna.Dobre i to.
Parami na bok,w lewo! - rozkazał i polożył myśliwiec w zakręcie,popychając drążek.Zanim uda się wycelować Sidewindery,trzeba znurkować pod te sakramenckie chmury...
Tuż obok prawego skrzydła samolotu przemkneła ognista smuga.O,ku..a! natychmiast popchnął drążek w prawo i pokonując opór uprzęży wykręcił szyję.Nic tam oczywiście nie zobaczył.
- Myśliwce z tyłu.Odskok w prawo!
W tejże chwili ciemność rozciął następny pocisk,tym razem z lewej strony.Zamiast zniknąć,eksplodował.Dostrzegł spadający w dół,płonący F-15.Druga rakieta trafiła skrzydłowego.
Niebieski dwa,skacz!!
Odpowiedzią z płonącego myśliwca był jedynie szum w słuchawkach.
Nadal nurkował w ciasnym skręcie.Chmury zamiast przeszkodą wydawały mu się teraz wybawieniem.
Niebiescy Trzy i Cztery na wyścigi informowali,że nie widzą nowych kontaktów i manewrują w poszukiwaniu myśliwców,które zaszły ich od tyłu.
Pilot próbował odgadnąć,kim jest niewidzialny przeciwnik.Urządzenie ostrzegawcze nie wykryło obcych radarów.
Bierny atak,tak?
Detektory podczerwieni miały jedynie Migi-29!"

Larry Bond
Kocioł

:581:  :581:  :581:  :581:  :581:

P.S.
Wybaczcie ze tylko tyle ale KOCIOL Larry Bond'a nalezy do obowiazkowych pozycji  :D Tak jak ksiazki autora Tom Clancy'ego   :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 15, 2005, 00:10:35 »
Dzis (14.02) serwer stał od 18 do 24, czyli 6h, w tym czasie była jedna wywałka LO u mnie (z uprzejmą propozycją wysłania raportu do m$? ;-) i jeden raz pojawiłą się konieczność resetu ze względu na znany i lubiany "fps bug". Czyli było bardzo stabilnie, w każdym razie połączenie nie sprawiało żadnych kłopotów, pingi były 40-60, 100 nikt nie przekroczył, nie było żadnych lagów, etc. Niestety, najwyraźniej walentynki wygrały  :570:  bo na serwerze w porywach było 5-6 osób... a "standardowo" 4.
Latanko było przednie - można było powalczyć i pouczyć się ("włącz na chwilę radar", "pika ci?" ;-) - jednym słowem dla każdego znalazło się miejsce i było kameralnie. Mam nadzieję, że koledzy zdobyli nowe doświadczenia w tej wspaniałej grze  8)
W najbliższym czasie serwer też będzie stał wieczorami a stosowne info będzię na GG. Zapraszam.

S!,
qrdl

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 15, 2005, 00:18:16 »
Ja bym był, ale technika wzięła górę, naciskam na start i nic. Może następnym razem uda się zasiąść do Suchojka :D .

MagnuM

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 15, 2005, 01:11:38 »
Może dlatego tomek że zmieniło się IP w połowie rozgrywki. Przed każdym wejsciem patrz poprostu na status kurdego i będzie wszytsko pięknie chodzić.
Co do nowych doświadczeń to z nemem troszke obcykaliśmy radar i eos :) teraz już wszystko wiem, w sumie nie wiele to zmieniło no ale zawsze nowe doświadczenie.
Próbowaliśmy też z nemem latać w formacji. Stwierdziliśmy że to jest porażka roku i że jest to niewykonalne :( Cięzko lecieć jeden koło drugiego dłużej niż 10 sekund :P Ja się przestraszyłęm kilka razy że w niego uderze to robiłem jakieś dziwne zwroty i już byłem bardzo daleko ;/ itd. ogólnie to bardzo cieżko :P
Pzdr.