Stworzyłem nową misję online do przecwiczenia paru rzeczy.Na początek proste przechwycenie celów grupowych w tym wypadku Su-24 ale od początku
Jest rok 2005

na Białorusi miał miejsce przewrót przy cichej pomocy Polski.Rosja dostaje białej gorączki i robi wjazd na Białoruś w celu uporządkowania paru spraw
Wywiad donosi o wzmożonej aktywnosci wojsk w Okręgu Kaliningradzkim.NATO pospiesznie przerzuca do Polski kilka eksadr Orłów buachahaha (jakoś musiałem wytłumaczyć obecność F-15 na mapie)
Kolejne wydarzenia następują już błyskawicznie.Rosja oskarża Polskę o zamach stanu na Białorusi i wykonuje uderzenie lotnicze na wybrane obiekty wojskowe na terenie Polski.Pierwsza fala uderzenia nadchodzi z Okręgu Kaliningradzkiego.AWACS i jego eskorta złożona z F-15 zostaje unicestwiona przez Su-27 z 689 pułku.Nad nasze terytorim w locie koszącym wpada kilkadziesiąt Su-24.
I tutaj zaczyna się zadanie dla nas
W kierunku naszej bazy zmierza 16 Su-24 na niskim pułapie.Zostały wykryte zaledwie 120 km od naszego lotniska.
Cel:
Przechwycić i zniszczyć wszystkie samoloty uderzeniowe.
W przypadku niepowodzenia nie będzie gdzie wylądować (już osobiscie się o to postarałem

)
Niby proste prawda?
Ale ile samolotów na czas wykryje przeciwnika? ile rakiet pójdzie w kierunku tego samego celu? i w końcu ile samolotów zdoła bezpiecznie wylądować? hyhyhyhy
Na mapie ustawiłem 6 F-15 i 4 Migi 29 Payload dla F-15 to 4 Aim-120 2 Aim-7 i 2 Aim9L.Dla Migów 2 X R-27 2 x R-73 i 2 x R-60
Cele pojawią sie 5 minut od załączenia serwka więc trzeba będzie się spieszyć aby zdąrzyć odpalić silniki i ustawić się na pasie.Przybliżony kierunek z którego nadchodzą cele jest zaznaczony waypointami.
Ps Emo podeslę Ci jeszcze raz tą misje bo w tamtej zapomniałem ustawić aby cele pojawiły się z tym 5 minutowym opóznieniem.