Autor Wątek: Wspólne latanie online - zapraszam  (Przeczytany 39956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maverickdan

• Gość
Wspólne latanie online - zapraszam
« Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 28, 2005, 19:57:10 »
mnie sie podoba ten scenariusz jest niezly  :D

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 28, 2005, 20:16:01 »
Aha jeszcze parę uwag:
Osłona bazy to dwie na szybko sciągniete z wojsk lądowych Szyłki i trzy wyrzutnie Grom więc bez rewelacji :D
Niektóre Su-24 są zaopatrzone w kindIR niespodzianki marki R-60 a AI lubi zrzucić bomby więc lepiej rozciągać manewry w przestrzeni :)

Myślę,że w najbliższy łikend można by to rozegrać?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 28, 2005, 21:06:44 »
hmm, ja to FC długo nie będę miał, 150zł narazie przekracza moje możliwości.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 29, 2005, 12:56:08 »
Witam!

Powiem tyle... Czy ktoś z Was, próbował kiedyś w Lock'u wylądować na normalnej, cywilnej drodze :).

Pozdrawiam...

[ Dodano: Pią 29 Kwi, 2005 12:58 ]
Na takiej drodze można się nie źle schować :). Nie ma label'i, to Cię nie zobaczą ... jak przelecą startujesz i od tyłka strony, BUM!...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 29, 2005, 13:29:06 »
Cytat: McHaron
Na takiej drodze można się nie źle schować . Nie ma label'i, to Cię nie zobaczą ... jak przelecą startujesz i od tyłka strony, BUM!...

IMHO pomysl raczej średni:
1. Jeśli jest tylko wzrokowe rozpoznanie, to zanim wystartujesz prawdopodobnie samolot, który zauważyleś, bedzie na tyle daleko, że go nie znajdziesz i oczywiście masz minimum energii po starcie.
2. Start na dopalaniu jest szczególnie łatwo wychwytywany przez EOS.

pozdrawiam,
qrdl

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 29, 2005, 14:06:21 »
"In My Humble Opinion" Pewnie masz rację ... ale jestem pewien, że w pewnych przypadkach można pozwolić sobie na taki manewr, zwłaszcza w walce grupowej, gdzie ktoś inny znając Twoją pozycję i sytuację w Twojej okolicy może Ci powiedzieć, kiedy startować.

W przypadku AWACS'a tez nie będziesz miał problemów, pytanie tylko, czy AWACS przeciwnika wykryje Cię na ziemi... nie sprawdzałem, ale chyba nie.

Co do energii, hmm, jest bardzo ważna, ale raczej w bliskiej walce, a to nie czasy WWII.
Nie jestem zwolennikiem ograniczania uzbrojenia do IR'ow, chyba ze tylko w celu zmuszenia przeciwników do walki manewrowej. Jak ktoś jest na prawdę dobry (nie ja) nie przeszkadza mu to, że przeciwnik ładuje do niego z SAR'ow, zwłaszcza w górzystym terenie.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 29, 2005, 17:34:26 »
Co do energii, hmm, jest bardzo ważna, ale raczej w bliskiej walce, a to nie czasy WWII.

Bliskiej to znaczy jakiej wg Ciebie? Bo energia ZAWSZE moze sie przydać - najprostrzy przykład: wymanewrowanie rakiety (nawet jak ktoś do ciebie odpali ze 100km, to manewrujesz "w bliskiej walce z rakietą"), unik przed rakietą, bez energii jesteś trup, a jak wystartujesz z drogi/lotniska i ktoś ci zasadzi byle jaką rakietkę, to możesz tylko zmówić paciorek
Jak ktoś jest na prawdę dobry (nie ja) nie przeszkadza mu to, że przeciwnik ładuje do niego z SAR'ow, zwłaszcza w górzystym terenie.

a ty do niego czym sadzisz? Bo  jak sarami, to jesteście w podobnej sytuacji... Jesli chodzi o SARy w dogu, to dlatego ich nie uznaję, bo jest to tryb - wystrzel i trzymaj w wiązce, jeśli nawieje - powtórz, lipa i liczy się w 95%przewaga technologiczna + energia ;)

pozdrawiam,
qrdl

[ Dodano: Pią Kwi 29, 2005 7:39 pm ]
ps. wolę mieć 5k wysokosci i 1 mach  na osi niż stać jak ciura na polnej drodze ;)

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 29, 2005, 18:54:27 »
Cytat: qrdl
ps. wolę mieć 5k wysokosci i 1 mach na osi niż stać jak ciura na polnej drodze

A radar na tle ziemi duzo zobaczy... :) , ale ja sie przeciez nie znam ... :wink:

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 29, 2005, 19:26:05 »
nie wiem panowie jak wy ale ja nie lubie walki partyzanckiej jak bysmy wszyscy zaczeli stosowac ta metode to nikt nikogo by niez nalazl i by niebylo zabawy ja tam nieczuje satyswakcji jak pociagne komus z partyzanta pewnie qrdl spyta sie mnie czy czuje satyswakcje jak atakuje jednego we trzech  odpowiem tak jezeli jestes to ty bo jestes niezly w te klocki  :twisted: ps najlepsze akcje czolowe sa z qrdlem gosc nigdy nie odpuszcza konczy sie to zdezeniem hehe
pozdrawiam

alcatraz

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 29, 2005, 20:41:02 »
Cytat: maverickdan
ps najlepsze akcje czolowe sa z qrdlem gosc nigdy nie odpuszcza

Eee to akurat nie najlepiej o nim świadczy  :P Kiedy mam do czynienia z psem i nadlatującym f-15 osobiście  nigdy nie wybieram tego wariantu. Mogę dużo stracić (skrzydła, ogon itp.   :)  ), a niewiele mam do zyskania - co najwyżej 1 A/C victory i to o ile uda mi się minąć zbliżającą się z V=2 machy kulę ognia która wcześniej występowała pod nazwą maverickdan  :wink: Wolę spokojnie takiego F-15 ominąć, a później dobrać się do niego w klasyczny sposób. Zabawa i nagroda będzie tym lepsza, że w okolicy napewno będzie krążył Emo (w myśl zasady z filmu Top Fun jaką Ci dwaj uskuteczniają - nigdy nie opuszczaj skrzydłowego  :)  :wink:   )

Z drugiej strony kiedy to z naprzeciwka zbliżałby się taki qrdl, a ja z niewyjaśnonych przyczyn wdałbym się z nim w doga na F-15, pewnie bym uznał że gra warta świeczki :)

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 29, 2005, 23:06:39 »
kolo lubie qrdla bo gosc ma jaja jak trzeba to wylazi z ukrycia i podejmuje walke ja nielubie sie ukrywac dostane to trudno i jak juz napisalem zadna frajda walnac komus z partyzantki to nie powod do chwaly mozna sie pochwalic jak w takim ostrym kotle masz trafienie
pozdrawiam

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 30, 2005, 17:52:21 »
Cytat: maverickdan
najlepsze akcje czolowe sa z qrdlem gosc nigdy nie odpuszcza konczy sie to zdezeniem hehe

Odpuszczam, odpuszczam, tylko czasami z nudów ide na dzwona, ale nie jest to u mnie nagminne. Proszę, żeby nikt nie pomyślał, że ja podchodzę do tego jak sławetne iłowe ruskie "zony".
Cytat: alcatraz
Eee to akurat nie najlepiej o nim świadczy  Kiedy mam do czynienia z psem i nadlatującym f-15 osobiście nigdy nie wybieram tego wariantu.

Kwestia charakteru. A poza tym co to znaczy, że "nie najlepiej" coś o mnie świadczy? Chyba nie sądzisz, że celowo robię dzwona? :roll:
Również zależy czym lecisz na taką 15. Bo udana seria, kilka pocisków z 30 milimetrowego działka su lub miga z reguły kończy zabawę.. a że mig jest mały, więc od czasu do czasu podejmuję ryzyko z kolubryną 15. Poza tym zrobienie dzwona w LO nie jest takie proste jak w starym ile i wina leży zawsze po 2 stronach, nie ma sytuacji, że przeciwnik nie może ucieć :-).. mnie bardziej martwią anale :-)

pozdrawiam,
qrdl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #147 dnia: Maja 01, 2005, 08:40:58 »
Lataliśmy ostatnio z kumplem online było fajnie tylko kurka lepszy miał sprzęt joya i przepustnice :mrgreen:  więc jego ataki na kolumne pancerną były bardziej precyzyjne no i zero szarpnięć no może poza fotelem :D  :mrgreen:  

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: Maja 06, 2005, 20:21:11 »
witam
no panowie my na efach juz z oranizowalismy mala eskadre
a tu fotka kokpitu f 15 moze sie myle ale jest bardziej ergonomiczny niz w migu

a tu nastepny fot

[ Dodano: Pią 06 Maj, 2005 23:15 ]
a tutaj cos dla milosnikow miga
http://www.fulcrum.prv.pl/
pozdrawiam

« Odpowiedź #149 dnia: Maja 08, 2005, 18:27:19 »
Witam szanowne grono Orłów.
Panowie zobaczcie jak latają Rosjanie w formacjach.
Mi szczena opadła .Bez komentarza.

Zobaczcie tutaj.
Niech Moc będzie z Wami!