Autor Wątek: SAITEK X45-Trochę problemów  (Przeczytany 1941 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

VONKREBS

• Gość
SAITEK X45-Trochę problemów
« dnia: Lutego 14, 2005, 17:49:47 »
Pomocy !! Ostatnio kupiłem Saitka x45. Wszystko super ale... on żre się z windows XP. Całą instalke XP zrobiłem na nowo z formatowaniem i dalej to samo. Jak Uruchamiem profil joya i uruchamiam FB+AEP to zaczynają się dziać cyrki. Wywala kupę różnego rodzaju ikon pomocy technicznej i komputer się zawiesza. No ale to już rozgryzłem - trzeba najpierw odpalić grę a potem profil. Po zakończeniu gry trzeba go odrazu wyłączyć bo się znowu wywali. No ale najdziwniejsze jest to że zniknęło mi sterowanie skokiem śmigła. Nie wiem już dlaczego. Shift3 czy Shift2 i nic !!! Zmiana zaprogramowania w ustawieniach w grze ( controls ) nic nie daje. Jak zastąpie shift3 innym klawiszem to gra go i tak nie czyta i nie ma dalej skoku śmigiełka. Ratunku !!! Jak miałem Logitecha extrem 3d wszystko grało tylko joy się rozkalibrowywał po 60 sekundach. Kupiłem Saitka - generalnie jest super ale dzieją sie także takie dziwne jaja z programowaniem klawiszy. Czy ktoś miał też takie przeboje ?????

raf_kichu

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 14, 2005, 19:25:09 »
U mnie zarowno x45 jak i x52 chodza cacy. Moze trafil Ci sie jakis lewy egzemplarz ?

Krzysiek

VONKREBS

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 16, 2005, 14:41:15 »
Interesuje mnie jaki masz system windows XP , 2000. Na prawdę nic się nie dzieje ??? Według mnie cyrki zaczynają się dziać jak uruchamiasz program SST.  Coś jest nie tak. Np. jak zaprogramujesz skok ze spadachronem to działa on tylko przy widoku z kabiny. Jak dasz widok zewnętrzny F2 i wciśniesz zaprogramowany skok spadachronowy to włącza się ....następny widok przeciwnika. Dwukrotne włączenie profilu i go wyłączenie powoduje wyłączenie komputera i ponowne jego uruchomienie z komunikatem "sytem odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie". Co tu robić ?????

raf_kichu

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 16, 2005, 14:45:39 »
Windows XP, bez SP2. Wystepowanie tego co mowisz sugerowaloby jakis konflikt badz cos ze sprzetem. Jesli dzieje sie cos takiego jak piszesz, ze wczytanie profilu powoduje restart kompa, to wyglada na to ze sterownik saiteka zapisuje jakies dane we fragmencie pamieci ktory nie powinien, czyli np. fragmencie zarezerwowanym dla jakiegos innego urzadzenia, to urzadzenie odczytuje te smieci i wysypuje komputer na przyklad. Posprawdzalbym caly sprzet pod aktem wystepowanie konfliktow, dzieonych zasobow pamieci itp itd.

Moze jakis soft diagnostyczny....

Szczerze u mnie wszystko chodzilo cacy...

Tylko jedna rzecz sie czasem dziwna dziala... gdy cos podlaczalem odlaczalem na usb... to komp sie czasem restartowal tak jakbym wcisnal reset.... nie zawsze... czasem... nie wiem co to bylo...

Moze sprobuj pociagnac nowe driver od saiteka...

Ja na nic wiecej nie wpadne... popytaj na innych forach.... sugeruje www.saitekusa.com...
moze ktos pomoze... czesto pisuja tam ludzie z saiteka.

powodzenia

VONKREBS

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 16, 2005, 16:09:07 »
Dzięki. Będę sprawdzał dalej. Jutro podłącze x45 pod inny komputer i zobaczymy - może to wada sprzętu. Jak coś wykombinuję to napiszę.

grad

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 17, 2005, 20:34:40 »
Naprawdę dziwne. Też bym stawiał na konflikt sprzętowy. Mam X36 od 4 lat i nigdy mi się coś takiego nie przydarzyło, nawet za czasów znacznie mniej nowoczesnych driverów dawno temu (SGT czy jakoś tak).

Emo

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 17, 2005, 21:26:39 »
No to moze ja cos wtrace bo swego czsu tez mialem problemy z X45. Mialem konflikt sprzetowy jakos moj Saitek i pamieci Kingston`a (512MB x 333 Mhz CL 2.5) sie nie chcialy dogadac. Poszedlem do kumpla a u nieg wsio gralo. Wiec aby grac pozostalo mi jedno, wymienic RAM ( no dobra to byl tylko pretekst zeby dokupic dodatkowe 512  :twisted: ) teraz mam (GeIL 2x512 dual 400 Mhz CL 2 ) i LOMAC myka duzo lepiej a i X45 od tego czasu oczywiscie bez zadnych problemow

VONKREBS

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 18, 2005, 13:53:43 »
Właśnie, właśnie !!! Diabeł gdzieś siedzi !! Wczoraj miałem przyjemność po raz 3 instalować windows XP z formatowaniem partycji. Tym razem dostałem i wgrałem  SP2. Zobaczymy co będzie dalej. Podobno trzeba zacząć od szukania błędów w XP, a więc od instalacji SP2. Do tej pory tego nie miałem. Ludzie mówią że to może pomóc. Teraz znowu zacznę testy z FB+AEP+X45. Co będzie zobaczymy. Jak do czegoś dojdę dam znać.

Calafior

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 22, 2005, 13:21:01 »
Mam pytanie ma ktos moze lub wie jak dobrze ustawic Saitka X45 pod starego IŁa .
A co do działania tego sprzetu pod winda Xp i 2000 to nigdy niemaiałem problemów.