Autor Wątek: Okulary 3D Glasses  (Przeczytany 849 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gabczast

• Gość
Okulary 3D Glasses
« dnia: Lutego 28, 2005, 19:00:28 »
Czy ktoś może testował te okularki na naszym kochanym il-ku
Czy jakość obrazu jest taka sama jak bez okularów (jasność i ostrość)
Jednym słowem czy efekt trójwymiarowości jest warty tej ceny.
Widziałem niedawno monitor trójwymiarowy LCD w którym efekt ten można uzyskać
bez okularów ale jakość obrazu pozostawiała wiele do życzenia

pozdrawiam

Gabczasty

Schmeisser

• Gość
Okulary 3D Glasses
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 02, 2005, 19:45:12 »
jesli masz na mysli okulary ktore były kiedyś sprzedawane w zestawach creativa z ge forcem 3 albo 4 to omijaj je szerokim łukiem bo one pracują z częstotliwością sporo mniejszą niż 50 Hz i po prostu moża dostać do głowy po krókiej chwili. W czasie gry może po dłuższej, ale nie daj boże statyczny obraz z białm tłem - jakby ci ktoś wsadzał do czaszki wiertare udarową

Okulary 3D Glasses
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 03, 2005, 21:55:57 »
Polecam revelatory Elsy.... działają z każdym G-Forcem,,, ale jest jeden myk to jest bardz miła ZABAWKA efekt jest bajka ale uniemożliwia granie w szturmownika  ....... kompletnie za to gierki FPP/TTP wyglądają ciekawie.... o ile niema w nich za wiele map 2d (w brew pozorom używa się ich nadal w wieeelu miejscach np krzyż celownika w IL2 efekty soczewek itp )  co do częstotliwości w elsach niema problemu -warunek  monitor który wyciągnie minimum 120 mhz (1 oko dostaje połowe wartości odświerzania).
Licz się z  tym iż z neiktórymi gierkami będzie to działać z niektórymi nie ... albo nibardzo się będzie dało grać.... napewno dziła z nimi Mafia i GTA3  natyle żeby spokojnie grać, wiem bo przeszłem....(przeszedłem)[/color] Q3,UT,Seria NFS  też fajnie ale np celowniki w mafi/Q3 jest mapą 2d bez informacji o pozycji .... (chodzi o bufor Z)  przez co nieda się celować .... masz wrażenie że celownik jest naraz przy tważy i gdzieś ddddaaaaaaaaallllllllleeeeeeekooooo w przestrzeni a jednocześni widzisz go w normalnej odległości ... MEGA dziwne uczucie {w szturmowniku to  samo) ale kokpit bf/hurka w który można "wsadzić łape"  mmmm trudno opisać :) Jeśli masz około 100 zł zadużo to kupuj jeśli niejesteś zbyt zasobny w keszh to lepiej kup chełm UR bo na okularkach można sobie wybić z głowy gre w interce .... no i problemy z konfigami... trzeba nad tym sporo siedzieć testować sterowniki do danej gierki  żeby działało jak należy

[ Dodano: Czw 03 Mar, 2005 22:59 ]
Pisząc o chełmie UR miałem na myśli hełm union"" reality :)  a nie chełm wirtualny bo takie to widziałem za 800 zł..... na krcie ISA :D:D:D (seri raz był na alegro)

ORTOGRAFIA!!!  Prosze zwracac wieksza uwage na bledy. Dziadek Kos[/color]
\___[O}====-
 /OOOOO\