Autor Wątek: Działko  (Przeczytany 3266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Działko
« dnia: Marca 19, 2005, 20:44:04 »
Czy odbezpieczając działko w trybie bore bez locka na konkretny cel  i z wyłączoną stacją pcham w świat energię?
Czy po zlockowaniu celu tabem , pacjent dostaje ostrzeżenie ?

Offline Kusch

• Global Moderator
Działko
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 19, 2005, 20:58:46 »
Nie.Tak samo w trybach pionowego przeszukiwania ( 3 ) i w trybie szlem (nachelmowe wskazanie celu  5 ).Zawsze domyslnie wlącza sie termonamiernik i mozemy to rozpoznac gdyż na HUD pojawia sie symbol T (po lewej stronie) jezeli wlacza sie stacja rlok pojawia sie takze symbol P.A najlepiej sprawdzac tworząc sobie misję w edytorze.Ustawiamy swoj samolot za samolotem wroga w bliskiej odleglosci i wlaczamy po kolei wszystkie tryby.Samolot wroga zawsze leci sobie spokojnie dalej jezeli zalokujemy go pasywnie ale wystarczy wlaczyc radar i juz zaczyna sie wygłupiać :)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmeisser

• Gość
Działko
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 19, 2005, 21:03:09 »
ależ to przebiegłe :D

Głos z sali

• Gość
Działko
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 19, 2005, 21:43:42 »
Cytat: Głos z sali 2
ależ to przebiegłe :D

I jak tu Cię nie kochać, Meyer ?...

tomek1988

• Gość
Działko
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 19, 2005, 22:58:43 »
A jaka jest różnica między trybem trzecim, a czwartym?

Schmeisser

• Gość
Działko
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 19, 2005, 23:31:03 »
tryb bore , poprawcie mnie jeśli bzdury pisze , to tryb strzału na wprost w którym łapiesz locka z pominięciem pokładowej stacji - małe kółko w centrum wyświetlacza symbolizuje wiązke sledzącą z głowicy rakiety, tryb bardzo szybki i  bardzo naturalny dla kogos kto 4 lata w sturmovika latał :D

Do kółeczka, tab , pusk razrieszon , pszszszszszz , bum , sayonara

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Działko
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 19, 2005, 23:49:29 »
Trojka to ten tryb pionowy, wiazka miesci sie miedzy tymi dwoma kreskami prze co radar nie smoli pelna szmoca (gdzies juz dawalem Ci opis). Natomiast pod czworka masz chyba namierzanie za pomoca glowicy rakiety (odpowiednik Bore?). Jezeli zle mysle to niech ktos mnie poprawi.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
Działko
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 20, 2005, 01:10:41 »
Dokładnie.Dodatkowo w LO/FC zostanie pominiety w tym trybie magiczny przycisk Tab.Jezeli tylko głowica uchwyci kontakt sama sie zalokuje wydając przy tym dzwięk,bardziej subtelny na szczęscie niż wydaje AIM-9.W realu podobno kto raz już go usłyszał (dzwiek brzęczyka AIM-9) cały czas za nim tęskni i odtwarza sobie  nawet w domowym chil-out roomie :D

Schmeisser

• Gość
Działko
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 20, 2005, 07:47:29 »
Ty coś wiesz....
Gerhard !!!! Przynieś grzałkę , kolega Kusch ma kłopoty z werbalizacją trzba mu pomóc   :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline Kusch

• Global Moderator
Działko
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 20, 2005, 08:42:40 »
Wybaczcie ale ale nie mogłem się oprzeć.Ale o gumow.... ani słowa przysięgam [fade]  i o [/fade]

Co tak skrzypi?  Kto tam? kto tam do jasn......... o jaki ładny piesek, zgubiłeś się? a pokaż co masz w pys...

Waylander

• Gość
Działko
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 20, 2005, 10:01:56 »
Cytat: Kusch
........ o jaki ładny piesek, zgubiłeś się? a pokaż co masz w pys...

Costa pili??  :shock:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Działko
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 20, 2005, 12:53:51 »
Cytat: Głos z sali 2
tryb bore , poprawcie mnie jeśli bzdury pisze , to tryb strzału na wprost w którym łapiesz locka z pominięciem pokładowej stacji - małe kółko w centrum wyświetlacza symbolizuje wiązke sledzącą z głowicy rakiety, tryb bardzo szybki i  bardzo naturalny dla kogos kto 4 lata w sturmovika latał :D

Do kółeczka, tab , pusk razrieszon , pszszszszszz , bum , sayonara
Nie zupełnie,
tryb BORE to tryb radaru do walki manewrowej, antena radaru jest unieruchamiana i wiazka jest wysyłana w przód wzdłóż osi samolotu. Jest to tryb automatyczny (jest tak w realu a nie tylko w LOCK'u) cokolwiek radar uchwyci w wiązkę jest automatycznie śledzone, tryb BORE podobnie jak Vertical ma jednak ograniczony zasieg do 10km w wypadku sprzętu zachodniego.

Wykorzystywanie wyłacznie głowicy rakiety - czyli tryb semi-pasywny to jest zupełnie inna bajka.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Działko
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 20, 2005, 13:56:35 »
Waylander--> Jak to co, pili MW50:)), lub płyn hydrauliczny do migów
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

qrdl

• Gość
Działko
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 20, 2005, 14:23:13 »
nie wiem czy piszę na temat, bom słabowity dziś i topik mi się rozchodzi... ale dalmierz działka jest laserowy, tzn. coś od ok. 1500m musi być precyzyjny pomiar odległości, żeby strzelanie było sensowne. Więc mam wrażenie,  że pasywny=laser dla działka....ufff ale się napisałem a poza tym w grze są odwozorwane błedy eos związane z trudnościami określenia odległości dla trybu pasywnego.

pozdrawiam,
qrdl

Offline Kusch

• Global Moderator
Działko
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 20, 2005, 14:48:17 »
Cytat: F. von Izabelin
pili MW50:)), lub płyn hydrauliczny do migów

O przepraszam pijam tylko spirytusy :mrgreen:  i to w najlepszej odmianie MASSANDRA, której to odmiany 280 litrów znajduje się w Migu-25 do chłodzenia avioniki.Wolne tłumaczenie to:
Mikojan Ariatom,sławnyj syn armianskogo naroda dał radost awiatoram.
 :mrgreen: