Autor Wątek: Skiny polskiego Falcona !?!?  (Przeczytany 17577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lysy

• Gość
Skiny polskiego Falcona !?!?
« Odpowiedź #15 dnia: Września 05, 2005, 16:14:35 »
Falcon4 Allied Force

8)  :wink:

« Odpowiedź #16 dnia: Września 05, 2005, 16:25:27 »
2 pytania:
Lysy to twoja robota?
I dlaczego nie ma tu jeszcze linka do tego skina? Skandal!! :wink:

Ps Wygląda zaje... bardzo ładnie.

Lysy

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Września 05, 2005, 17:31:24 »
tutaj (.rar)

nie, skórka nie jest moja. to jest ROKAF skin, nieco przerobiony (szachownica dodana) przez kolege, nickname 'Buschwick'. grafika (obrobka) bawil sie WildDog.

sciagnij LODEditor (www.openfalcon.org, downloads, utilities, LODEditor)
uruchom LODEditor.exe, znajdz KoreaObj.HDR (...terrdata/objects/KoreaObj.HDR), znajdz #3690, kliknij "View Lod Tex".
z prawej strony "Set 1 of 8" kliknij zeby bylo "8 of 8", ukaza sie "skin" rozlozony na czynniki pierwsze  8)
dwa pierwsze okna z lewej trzeba zmienic: kliknij pierwszy "skinek" (niebieska ramka sie ukaze), "Replace Texture". teraz znajdz te dwa w/w .bmp, wybierz odpowiedni .bmp (top.bmp), "Open".
teraz trzeba znalezc DDS Compression Utility (jest w tym samym katalogu co LODEditor.exe, szukaj 'nvdxt.exe'). to male cudo skompresuje skina tak zeby sie do Falcona nadawal. otrzymasz wiadomosc "The Texture ID#2624 has been replaced".  to samo trzeba zrobic do drugiego "skinka" wybierajac "bottom.bmp".

zrobione? super.

nie wiem czemu ale z #3705-3708 (obok jest < znaczek) trzeba to samo. tutaj zmienilem wszystkie (set 1 of 7, 2 of 7, ..... 7 of 7) skorki tak zeby wszystkie koreanskie -16 mialy polskie szachownice. wystarczy zmienic #3705, reszta sama bedzie zmieniona.

a teraz tylko latac :)

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Września 05, 2005, 19:38:25 »
Zajawiasta :) szkoda ze sie model nie zgadza ;) ale... coz. Mam nadzieje ze w koncu LP doda odpowiednia wersje Viperka :)

sokolwrc

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Września 10, 2005, 16:46:30 »
Witam!

To znowu ja! Ten maniak od spolszczenia poradnika :P Mam do was wielka prosbe :) Ze wzgledu na to ze jednak tlumacze ten poradnik :) i mam wizje umieszczenia paru klimatycznych zdjec Viper-a z polskim oznaczeniem prosze was (tz tylko tych ktorzy maja zainstalowanego polskiego skina) o zrobienie paru screen-ow i przeslanie mi na maila ( ks-mail@o2.pl )

Bede niezmiernie wdzieczny

« Odpowiedź #20 dnia: Września 10, 2005, 18:43:28 »
Sokolwrc, napisz cos więcej o tym na jakich ujęciach najbardziej Ci zależy, z jakimi podwieszeniami itp.

Lysy

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Września 10, 2005, 19:37:10 »
i jaki rozmiar (1600x1200, 1024, mniejsze?)
oryginalny .bmp czy .jpg?

sokolwrc

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Września 10, 2005, 21:50:23 »
Offtopic

Ok nie bede smiecil w tym temacie! Wiec  reszte omowimy w "spolsczenie falcona".

« Odpowiedź #23 dnia: Września 21, 2005, 21:50:33 »
Na forum FreeFalcon pojawił się taki temat:
http://www.freefalcon.com/forum/viewtopic.php?t=12346

...z tym ślicznym zdjątkiem F-16 w polskim malowaniu:

...i linkiem do ściągnięcia tego skina:
http://viperworks.falconuk.co.uk/polaf16.rar

Lysy

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Września 22, 2005, 01:19:56 »
haha, a jednak go zrobil!  :564: (wiedzialem ze jak go codziennie na icq bede go bombardowal to w koncu sie zlamie  :mrgreen:  )

« Odpowiedź #25 dnia: Września 22, 2005, 01:39:55 »
Nieważne, prośbą czy grożbą. Ważne, że jest i cieszy oko. Dobra robota! :D

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Września 22, 2005, 02:52:08 »
Naprawde piekny :) mam nadzieje ze podsuniecie "poprawnej" wersji cos da ;) moze kiedys... z nudow, zrobi nam taka ;) Dzieki Ci wielkie Lysy za te naciski  :mrgreen:

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Września 22, 2005, 18:00:30 »
Jak ktoś wrzucił już sobie te skiny do AF to niech zrobi jakieś screeny w 1280x1024 i zalinkuje, chętnie zrobię sobie jakąś tapetke...  :P

No i ciągle czekam na patcha, który da nam jednak właściwą wersję naszgo Falcon-a. Mam nadz. że się doczekam...  :roll:

Lysy

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Września 23, 2005, 04:43:26 »
Cytat: Boba Fett
mam nadzieje ze podsuniecie "poprawnej" wersji cos da

...no wlasnie. jak tam?  :wink:

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Września 23, 2005, 19:12:57 »
A nie wiem :) Umiescilem tylko na forum rysunki "naszej" wersji :) teraz pozostaje kwestia czy Rob sie tym zainteresowal ;)