Autor Wątek: Restart kompa  (Przeczytany 2190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

306_Misza

• Gość
Restart kompa
« dnia: Marca 25, 2005, 13:47:27 »
Witam!
Mam prośbę, jak może mi ktoś pomóc z restartami kompa to błagam o pomoc. Sprawa ma się tak że wywala mnie podczas gry online a jak gram offline to mógłbym cały dzień grać i mnie nie wywali. Spróbowałem wyłączyć funkcję restartu we właściwościach mojego komputera i od wczoraj pojawia mi się niebieska plansza ale jestniezbyt czytelna. Bardzo prosze o pomoc, najlepiej kontaktować sie poprzez gg ( 4107127). Pozdrawiam Misza

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Restart kompa
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 25, 2005, 14:08:26 »
a robaczki świętojańskie koolega sprawdził ? tudzież jakieś choroby zakaźne virusowo ?
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Thalon

• Gość
Restart kompa
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 25, 2005, 18:11:47 »
A moze za malo pamieci lub procek za slaby.
Jak mialem slaby procek to IL offline chodzil ale jak tylko wlaczalem online komp sie resetowal.
Pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Restart kompa
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 25, 2005, 19:56:25 »
Ja mam inny problem moze wy tez sie z nim spotkaliscie otoz od kilku lat nie moge trafic szotstki w totka, nie wiem w czym co robie zle? ktos mi wywrozy?

Ja chce zaapelowac do wszystkich ktorzy zwracaja sie o pomoc. Jezeli macie problem to opiszcie go, wypiszcie jaki konfig, jakie sa objawy, itp.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Mortimer

• Gość
Restart kompa
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 25, 2005, 20:39:07 »
Przede wszystkim należałoby porównać ustawienia pamięci ( latency time ) w biosie z tymi opisanymi na kościach pamięci. Obniż te wartości na próbę. Zakładam, że używasz win xp. Czasami pomaga ręczne podwyższenie minimalnego rozmiaru pliku wymiany. Jeżeli to nie pomoże, proponuję powiesić obok kompa czosnek. W ostateczności pozostaje wykonanie telefonu do Billa Gates’a: 0 800 trust no one  :wink:

Offline KosiMazaki

• Administrator
Restart kompa
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 25, 2005, 20:56:15 »
Cytat: Mortimer
Przede wszystkim należałoby porównać ustawienia pamięci ( latency time ) w biosie z tymi opisanymi na kościach pamięci. Obniż te wartości na próbę

Raczej podwyzsz bo obnizajac robisz ostrzejsze timmingi a nie kazda pamiec to wytrzyma. Proponuje odpalic memtesta (tego dosowego) na pare godzin niech sprawdzi dobrze pamieci, pozniej Prime 95 na pare godzin. Jednak zanim cos wiecej powiem chce wiedziec jaki to komp.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

306_Misza

• Gość
Restart kompa
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 26, 2005, 20:03:38 »
Testowałem dzisiejszej nocy pamięć ram i stabilność komputera przez ok. 7 godzin i nic nie wyszło w tych testach, wszystko jest ok!. Mój komputer składa się z : 1) P4 2,6 GHz 2) Płyta główna Intel D865Perl (atx) odnośnie procka (boX)
3) Pamięć ddr400 512 MB
4) Dys Twardy Hitachi Sata 80 GB
5) nagrywarka combo cd-rw LG 48 X ale korzystam z wirtualnego dysku poprzez program deamon
6) Stacja dyskietek FDD Samsung
7) Karta graficzna ATI 9200 128MB jest to pełna wersja nie okrojona
8) karta dźwiękowa Herkules Muse mam taką ponieważ jestem muzykiem i mam Pianino cyfrowe podpięte do kompa
9) karta sieciowa zintegrowana Intel(R) Pro\100 Ve Network connection.

P.S. Pomóżcie bo wywalę przez onko kompute!!!   :twisted:

[ Dodano: Sob 26 Mar, 2005 23:11 ]
Witam ponownie!
Skorzystałem ostatnio z porady wyłącznie we właściwościach komputera opcję restartuj automatycznie po awari systemu- wyłączyłem tą funkcję i teraz pokazuje mi się plansza niebieska. Własnie mnie w tej chwili wywaliło i mam informacje tego typu : jakieś wskazówki odnośnie buforowania ( coś z biosem) i mam dwa kody błędu:
1) stop: 0x0000008E(0xF75E13EF,0xB7C3790C,0x00000000)
2) cmaudio.sys- adres F75E13EF base at F7B1000, Datestamp 3DD89C0B

Prosze o pomoc!!!

kaa

• Gość
Restart kompa
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 27, 2005, 17:00:21 »
a wpisz te 0x0000008E w gugla - może coś znajdziesz.......

MagnuM

• Gość
Restart kompa
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 29, 2005, 15:04:39 »
Miałem identyczny problem (znacyz wywalało mnie podczas korzystania z internetu). Zadzwoniłem do admina mojej sieci i powiedział że przyśle mi najnowsze stery do mojego modemu (do sieci kablowej:P). Przysłał, zainstalowałem to i zaczęło wszytsko śmigać.

Przed tym zrobiłem chyba z 10 formatów i nie wieidzłame co, ale jakoś się udało.

PS. w jakiej sieci masz internet ;p?

Restart kompa
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 15, 2005, 22:38:35 »
Ja też miałem ten problem, co prawda nie podczas gry w sturma. Zakładam ze nie korzystasz z edonkeya jak grasz online :?, bo u mnie program ten powodował restarty. Poza tym niezałatany windows też potrafi takie numery robić. Masz odliczanie (60 sekund) i restart...

DARK

• Gość
Restart kompa
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 16, 2005, 16:03:02 »
mi kiedyś też się często resetował, ale to dlatego bo byl za słaby, podrasowałem go zdeczka i na online działał jak ta lala, ale kompa masz mocnego, więc nie wiem zabardzo :/

Offline KosiMazaki

• Administrator
Restart kompa
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 17, 2005, 00:13:07 »
Wydaje mi si eze wystepuje jakis konflikt z dzwiekowka, zrob tak:

start>>uruchom>>>dxdiag>>>i wylacz przespieszanie sprzetowe nastepnie potestuj. Mozesz zmienic tez slot PCI. Druga sprawa na ktora padlo moje podejrzenie to grafika, jak wiadomo delikatnie mowiac "biurowa" moze powodowac tego typu pady:

http://support.microsoft.com/?kbid=330187

Napisz dokladnie co to za pamieci :)