Autor Wątek: game save  (Przeczytany 2142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
game save
« dnia: Marca 25, 2005, 18:10:29 »
Przeleciałęm bohatersko nad morzem z prawego  konca mapy do sewastopola , wylądowałem na 'moim' lotnisku :D , zatankowalem , i  nagralem stan gry za pomoca save jako ze mi przeszła ochota na latanie. Kilka godzin pozniej otworzylem stan gry , , wszystko ładnie pieknie, nawet nie okradli mi miga na tym lotnisku za ten czas : P , naciskam S celem rozpoczecia, a nad samolotem pojawiaja mi sie dwie  biale kule ,  i nie da sie silnikow odpalic
Wyglada to jakby gra byla zapauzowana, ale naciskanie S , ktore jak podaje manual pozwala zatrzymac akcje, nic nie daje

jakies sugestie?

Offline Kusch

• Global Moderator
game save
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 25, 2005, 19:07:54 »
Cytat: Głos z sali 2
jakies sugestie?

Odpuść sobie save :mrgreen:
 Niestety znany bug w wersji 1.0 było jeszcze weselej po wczytaniu save' np zmieniala sie pora roku czas i przestrzen  :D  albo rozpoczynało się z stingerem w du..  przepraszam dyszy :mrgreen:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmeisser

• Gość
game save
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 25, 2005, 19:30:45 »
aha
tzw minor bug :D

a przy okazji jaka jest predkosc ladowania suki 33?

mam ochote na sporty extremalne :D
i czy mozna na lotniskowcu siadać z pełnymi zbiornikami paliwa, bo coś mi się o uszy obiło, że jakiś tam samolot nie może

Offline Kusch

• Global Moderator
game save
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 26, 2005, 09:30:58 »
Na lotnisku  240 km/h ale zwykle podchodzę szybciej tak 270/280 :mrgreen:
Na lotniskowcu 270 pusty 300 pełny (coś tak 32t)

Cytat: Głos z sali 2
czy mozna na lotniskowcu siadać z pełnymi zbiornikami paliwa, bo coś mi się o uszy obiło, że jakiś tam samolot nie może

No patrz nie zwróciłem uwagi :D Ale nie dało mi to spokoju.Sprawdziłem i... spokojnie można podchodzić z full gewicht :? Muszę sprawdzić ile w rzeczywistosci wynosi maksymalna masa do lądowania.

[ Dodano: Sob 26 Mar, 2005 ]
Rozpoznałem sytuację i jest tak:
Maksymalna masa do startu z lotniskowca wynosi 33t czyli  full paliwo i uzbrojenie.Przekroczyć ją mozna tylko z pociskiem Moskit ale wtedy i tak nie wystartujemy gdyż trzeba odpowiednio zmniejszyc zapas zabieranego paliwa (75%)

Maksymalna masa do lądowania na lotniskowcu wynosi 24500kg.Czyli samolot pusty i 60% paliwa lub pełny zapas uzbrojenia powietrze powietrze i 30% paliwa.
I tu się nie zgadza gdyż jak pisałem wyżej da się posadzić suczkę przy pelnej masie 33t :?

Ajti

• Gość
game save
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 26, 2005, 11:21:37 »
No popatrz popatrz... a na pudelku jest napisane "Oferując przepełnione akcją kampanie, REALISTYCZNY MODEL LOTU i..."
Lock On coraz bardziej przypomina dobra strzelanke z trudniejszym FM :)
Ale co tam... 5 kwietnia (miejmy nadzieje) bedziemy mogli poczytac o pierwszych wrazeniach z 1.1

BTW- podejzewam ze w rzeczywistosci daloby sie wyladowac z maxymalnym obciazeniem na lotniskowcu... kwestia dobrego podejscia  :mrgreen:

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
game save
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 26, 2005, 13:16:37 »
Ajti--.I pewnie odpowiedniego wiatru, każdy węzeł w twarz coś da;)
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Schmeisser

• Gość
game save
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 26, 2005, 17:43:21 »
panowie , sabotaz
jak zwalniam do 2 paczek na suce 33, z klapami , hakiem i sporym kątem natarcia , to zamiast ładnie z opuszczonym ogonem  leciec, samoistnie mi robi cos w rodzaju kobry,
po prostu wchodzi na nadkrytyczne kąty i zaczyna spadać ogonem w dół....
i oczywiscie macha skrzydełkami desperacko, a to jawny sygnał że zaraz stanie się coś strasznego  :)

Offline Kusch

• Global Moderator
game save
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 26, 2005, 20:34:39 »
Hmmm może podchodzisz za wolno i go przeciągasz :roll:  cięższy samolot to podchodzimy szybciej nawet trochę powyzej 3 paczek,ja tam wolę zawsze dodać te 20km/h no ale ja nie jestem ekspertem od lądowania na lotniskowcu :D  a jak podchodzę na tym szatanskim ILS to w ogóle nie widzę pokładu  :?  więc zawsze sadzam na "czuja" tylko wtedy rzadko łapie mi linę.

Schmeisser

• Gość
game save
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 26, 2005, 21:05:11 »
no co ty , chyba nie podejrzewasz mnie że potrafie używać ils'a :P
Na żywca siadam :P , tyle że mi się nie udało jeszcze  tej cholernej liny chwycić , kilka razy wpadłem do kapitana na mostek pogadać :P , i kilka razy punkt  mijania krawędzi pokładu wypadł mi poniżej poziomu pokładu :D

A z tym tankowaniem , to chyba za bardzo nie znam techniki - wyciągnąłem sondę, wrzuciłem alt hold, i auto throttla , leciałem ze 5 minut z sondą w koszu i nic... Może do złego dystrybutora podjechałem

Głos z sali

• Gość
game save
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 26, 2005, 21:07:32 »
Ciekawe kiedy ktoś zrobi realistyczny symulator choćby samego tylko lądowania dla samolotu Su-15. Mam nawet pomysł na tytuł: "Jest tu jakiś cwaniak ?"

Schmeisser

• Gość
game save
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 26, 2005, 21:10:34 »
nie panikuj , 400 km/h to nie tak dużo znowu :D

Głos z sali

• Gość
game save
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 26, 2005, 22:25:41 »
Nom, szczególnie w gorący dzień z tylnym wiatrem. Luksik.

Offline Kusch

• Global Moderator
game save
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 26, 2005, 22:26:59 »
Co do podchodzenia do lądowania na żywca nagrałem sobie takiego tracka  Tak potrafię :D

Wszelkie negatywne opinie będą traktowane bardzo chłodno :mrgreen: I od razu wyjasniam nie niebyłem pijany bo dziś Wielka Sobota a ja jestem człowiekiem wierzącym :D

MagnuM

• Gość
game save
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 27, 2005, 13:24:41 »
Kush, wytłumacz mi co było dziwnego w tym lądowaniu :P?
PS. myślałem że chociaż użyczysz swojego głosu radości, a tu nic   :569:

pozdro ;p

Ajti

• Gość
game save
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 28, 2005, 14:03:09 »
Kushu... ladne nerwowe ladowanie :)
Ja przedstawiam dwa swoje traczki, pierwszy- standartowe ladowanie na lotniskowcu, drugi- ladowanie na CVN  :mrgreen:

http://www.republika.pl/lomac_ajti/lndg1.trk
http://www.republika.pl/lomac_ajti/lndg2.trk

Tracki oczywiscie dla wersji 1.02 :)